20150331

31.3.

Totta se on - on jälleen kuukauden viimeinen päivä. "Marliena" kävi laittamassa/viemässä Emilian ja Danielin kouluun. Söimme aamupalaa ja joimme kahvia. M-L leipoi heti aamusta illan tilaisuutta varten. Luin Psalmien kirjaa. M-L luki hartauskirjasta tämän päivän Kohdan. Rukoilimme yhdessä keittiön pöydän ääressä.

Kävin Kolkanlahden koululla - varasin koululta tilat Kyläiltaa varten to. 23.4. klo 18.30. Tapasinpa siellä koulunpihassa yhden seurakuntalaisenkin - ei ollut sattumaa, sillä en ajattele, että elämässäni on sellaisia.

Kolkanlahdesta ajelin 11:ksi Päivärukoushetkeen helluntairukoushuoneen alakertaan. 6 rukoilijaa.

12:ksi ajelin Tarvaalan koululle hakemaan Emiliaa, joka tuli toisten mukana linja-autossa uimahallista. Tulimme meille.

13:ksi menimme Emilian kanssa hakemaan Danielia koulusta. Samalla reissulla menimme kylälle ostamaan pizzan ja kaupasta limsaa, jota lapset halusivat pizzan kanssa. Palattuamme kotiin herkuttelimme isolla kebab-perhepizzalla - eipä sitä neljästäänkään jaksaneet kerralla syödä. 

Jonkin ajan kuluttua pizzailusta lähdin 8.3 km "kävelynomaiselle" lenkille Tarvaalan suuntaan. Heti alkumatkasta jo kastuivat tossut ja sukat litimäriksi. Oli niin paljon sohjoa. Menopuolikkaan menin 7.35 min/km, paluupuolikkaan 7.20 min/km. 4-5 astetta lämmintä.

Denis kävi hakemassa töistä tullessaan lapset kotiin.

17 jälkeen lähdin kylälle. M-L laittoi tarjoilussa tarvittavat jutut mukaani Kyläiltaa varten. Kävin postista hakemassa Venäjältä tulleen kirjeen - taitaa koskea sitä "kananmunatullirikostani", jonka sakot maksoin edellisellä Venäjän matkallani pankkiin siellä. 17.30. hain Vidgrenin Marjan kyytiin ja ajelimme Häkkilän kylälle, Kylätuvalle, jossa ovet olin sopinut avattavaksi 18. Marja oli lupautunut hoitamaan tarjoilun illassa. Muutkin vastuuhenkilöt saapuivat paikalle. Klo 18.30 alkoi "On Yksi Nimi ylitse muiden", Kyläiltä. Se oli nyt ensimmäinen sitä lajia. Lapsille oli samaanaikaan omatilaisuus eri tilassa. Siitä vastasivat Moision Sisko, Aholan Soile ja Moision Tarmo. Ilahduttavasti oli mukana ainakin 8 lasta. Aikuisten kokouksessa - joku sanoi laskeneensa - oli n. 40 henkeä. Johtelin illan. Lauloimme yhteislaulut vanhoista Herätyslauluja -vihkosista. 1978 niitä itselleni hommasin. Enontekiön ja Muonion kylillä niistä laulettiin aikoinaan. Sanoma ei ole muuttunut miksikään. Toikkasen Raija säesteli kitaralla yhteislaulut. Lauloimme eri väleihin myös lauluryhmänä - Toikkasen Raija ja Pentti, Porkan Tuula, minä ja Aholan Soilekin jossain välissä. Toikkasen Pentti soitti sikermän hiljaiselle viikolle hyvin sopivia, sydämiä koskettavia ja silmiä kostuttavia, kappaleita huuliharpulla.Aholan Timo käytti aloituspuheenvuoron, Porkan Tuula ja Pitkäsen Paavo todistuspuheenvuorot. Puhuin lopuksi.
Joidenkin puolesta rukoiltiin kokouksen lopussa. Vanhanaikainen herätyskokous. Yksi ihminen tuli sanomaan tilaisuuden jälkeen, että koki voimakasta Pyhän Hengen läsnäoloa kokoujksen aikana. Tilaisuuden lopuksi nautittiin hyvät kahvit. Iloitsin illasta - niin sanoivat jokut muutkin. Kiitämme Jumalaa ja jatkamme kylätyötä. Muistakaa rukouksin omia rukousaihekyliänne! On mieluista Jumalalle, kun rukoilemme ihmisten pelastumisen puolesta.

Ajelimme kylältä kotiin.

Kotona söin iltapalaksi pizzan loppuja.

"Mikä voi pestä pois syntini?
Ainoastaan Jeesuksen veri.
Mikä voi tehdä minusta taas eheän?
Ainoastaan Jeesuksen veri.
Kallis on se virta, joka tekee minut lumivalkeaksi.
Muuta lähdettä en tunne,
ainoastaan Jeesuksen veren" (Robert Lowry).

"On lähde täynnä verta
Immanuelin suonista vuotanutta.
Syntiset, jotka siihen upotetaan,
puhdistuvat kaikista syyllisyyden tahroista" (William Cowper).

"Ylistys on uskon kieltä. Ylistys on sinun tapasi sanoa: "Jumala, minä tunnustan Sinut voittajaksi tässä tilanteessa. Sinä olet Herra. Sinä olet kuningas. Sinä pidät minusta huolen. Sinä olet parantaja. Sinä olet minun pelastajani ja vapauttajani. Sinä olet minun lohduttajani ja neuvonanatajanai.
Ylistys keskittyy lopputulokseen. Ylistyksessä sinä uskot ja sanot uskollasi, että Jumala voittaa..." (Larry Lea).

Siunausta!

Ps. "Rauhan minä jätän teille: minun rauhani - sen minä annan teille..." (Joh. 14:27).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti