20220618

18.6.2022.

ALASPÄIN LUISUVA MAA

Muutaman päivän ajan on mielessäni - no, jossakin sisimmässäni - ollut "näkymä" aloaspäin luisuvasta Suomesta.

"Näkymässä" on aluksi pieni puron liru, johon alkaa sekaantua harmaata ainesta. Puro levenee ja vesi muuttuu yhä tummemmaksi, kun maata yhä enemmän lähtee mukaan. Puro muuttuu aina vaan leveämmäksi tummaksi virraksi, joka nuolee mukaansa rantapenkkoja ja kasvillisuutta. Virran voima kasvaa vieden mukanaan puita ja kiviä. Vesi on mustaa. Virran työntyessä yhä suuremmalla voimalla eteenpäin, se kiskoo mukaansa paljon rakennuksia ja ihmisiä. Mustan ja mutaisan virran voima on valtaisa. Sitä ei voida hallita. Maisema, joka aikaisemmin oli erinäköinen, kauniine jokineen, on täysin muuttunut. Laajat alueet ovat täysin saastan peitossa. Paljon ihmisiä on kuollut ja monet ovat olleet - ovat - kuoleman vaarassa.

Suomi, kansakuntana, on tuollaisessa vaarallisessa tilanteessa; se on luisumassa, liukumassa, alaspäin yhä kovempaa vauhtia. Sielunvihollisesta, saatanasta, lähtöisin oleva saastainen virta vie maatamme alaspäin. Saastaisen virran vaikutukselle on turruttu niin, ettei sen voiman kasvua edes huomata, kun se yhä suuremmalla voimalla vyöryy eteenpäin.

Kristikansa - me kristityn nimellä kulkevat ihmiset - kansamme keskellä! Mitä me teemme? Lisäämmekö voimaa tuohon saastaiseen virtaan, luopumalla Jumalan Sanasta? En ole tuomionprofeetta . enkä edes profeetta - mutta haluan tuoda esille sen, että tuomio meitä odottaa, jos olemme niin tekemässä! Kutsumuksemme on aivan toisenlainen; meidät on asetettu Pitämään vanhurskautta voimassa tämän kansan keskelle, ei olemaan suuntaviittoina kadotukseen! Meidän on herättävä - ja herätettävä! Emme saa olla hiljaisia hyväksyjiä; välinpitämättömiä, vaan meidän on puhuttava ja toimittava Jumalan lähettiläinä, vaikka meihin loukkaannutaankin.

Herää rukoilemaan Suomen kristikansa! Herra, anna herätys, joka koskettaa kaikkia kristillisiä piirejä! Anna meidän huomata, millaisessa tilassa olemme - ja missä tilassa kansamme on! 

Vain hengellinen herätys ja siihen liittyvä parannuksenteko; synnin tunnustaminen ja hylkääminen, joka koskettaa koko kansaa - esivaltaamme myöten - ja kaikkia kansankerroksia, voi kansamme pelastaa! Suomi on hengellisesti tuomionalaisessa olotilassa jumalan kasvojen edessä. Tämä näkyy - ja tulee yhä enemmän ja selvemmin näkymään kansamme elämässä.

"... Mutta minä (Jumala) katson sen puoleen, joka on nöyrä, jolla on särjetty ja nöyrä henki ja arka tunto minun sanani edessä" (Jes. 66:2).

17.6.2022.

Jouko Kuusjärvi

____________________________

Sydämelliset syntymäpäiväonnittelut - vielä tässäkin - kahdelle lastenlapsellemme: Eelikselle 18 v-päivän- ja Danielille 15 v-päivän johdosta!

Sydämelliset nimipäiväonnittelumme Huttusen Tapiolle, Enontekiölle!

Lauantai. 15.6 astetta ylösnousunaikaan. Harmaa taivas. M-L koristeli voileipäkakkuja - taisi muitakin.

Aamupalaa ja kahvia takapihalla.

Luin Jesajan kirjaa. Rukousta.

Kahvia.

16:ksi menimme "Terheille" juhliin. Kakkuja oli iso määrä mukana. Terhi-Marja oli tehnyt tarjottavaa paljon lisää. Juhlimme Danielin Fifteen-leirin käymistä, samoin Danielin 15 v-synttäreitä, sekä Eeliksen 18 v-synttäreitä. Niin tuli täysi-ikäiseksi jälleen yksi lastenlapsi. Eelis itse ei ollut paikalla, kun hänelle sattui tälle päivälle jalkapallo-ottelu. Tero, Mari ja Nooa olivat. Timo ja Minja olivat heidän perheestään. Milena oli flunssassa. Terhi-Marjan perheestä olivat mukana kaikki. Mummi ja vaari olivat myös paikalla. Lahjoja annettiin. Herkuttelimme tarjoiluilla. Minä pidin puheen Danielille ja Eelikselle - Eelikselle videon kautta. Kaikille meillehän se puhe sopi. Enhän minä oikein puheita osaa pitää. Tuon vain esille sen, mikä on noussut kuhunkin hetkeen "mieleen." Rukoilimme yhdessä. Denis lämmitti saunan - sehän on meidän kokoontumisissa ollut asiaan kuuluva juttu. Amerikan tuliaisiakin saimme Teron tuomana. 

20.45 olimme kotona.

Seurailin Israel-uutisia. Sitten muita uutisia.

Onnittelut Aarolle kunnialla suoritetusta armeijasta. Esim. Aliupseerikoulu ja RUK olivat molemmat menneet läpi arvosanalla kiitettävä.

Siunausta!

Ps. "Herran Jeesuksen Kristuksen armo olkoon teidän henkenne kanssa" (Filemon 1:25). 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti