20221116

16.11.2022.

"Nouse korkealle vuorelle, Siion, sinä

ilosanoman tuoja;

korota voimakkaasti äänesi,

Jerusalem, sinä ilosanoman tuoja.

Korota, älä pelkää,

sano Juudan kaupungeille:

Katso, teidän Jumalanne."

(Jes. 40:9).

------------------------

Ilta pimenee; onhan marraskuu.

Ilta pimenee; onhan ilta tullut tällekin päivälle.

Ilta pimenee; lienee kohta puoliyö. Näin hengellisesti ajateltuna. Nyt meidän - niiden, joiden sydämeen Jeesus on tuonut oikeuden olla valona maailmassa - on oltava sitä rohkeasti. Vielä voidaan olla voittamassa ihmisiä pimeyden valtakunnasta Jumalan rakkaan Pojan valtakuntaan.

Minä en ole ottanut - enkä ole ottamassa - harteilleni tuomarin viittaa. Jotkut ovat ajatelleet - ajattelemattomuuttaan - minun niin tekevän, asettuessani tuomaan julki julkisoikeudellisen yhteisön - Saarijärven seurakunnan - elämässä olevaa, Jumalan Sanan osoittamaa, vääryyttä.

Asia, johon viittaan, on joitakin vuosia sitten tapahtunut seurakuntapastorin valinta, jossa Kirkkoneuvosto - yksimielisesti - valitsi tehtävään henkilön, joka elää parisuhteessa samaa sukupuolta olevan henkilön kanssa. En nyt käytä tässä todisteeksi Raamatun sanaa. Totean vain, että tämä on yksiselitteisesti vastoin Jumalan sanaa.

Eihän, Jumalan edessä ollessamme, meillä, jotka haluamme uskoa siihen, mitä Raamattu opettaa, ole muuta mahdollisuutta, kuin tuoda tämä, ihmisiä väärään johtava asia, esille. Se on velvollisuutemme.

Seurakunta on julkinen yhteisö, jonka olemassaolo koskettaa monia ihmisiä. Olisi väärin olla hiljaa - ja kuitenkin niin paljon on niitä, jotka niin tekevät, vaikka heidän ei pitäisi - näin vakavan, Jumalan sanasta poikkeavan, asian vuoksi.

Lopuksi haluan tuoda painokkaasti esille seuraavan: Se, että olen tuonut/tuon hyvin voimakkaasti esille puheena olevan suuren vääryyden; Jumalan sanasta poikkeamisen, hengellisen yhteisön elämässä, en ole kohdistamassa huomiota väärällä tavalla kenenkään ihmisen ihmisarvoon, enkä myöskään siihen, että jokaisella ihmisellä on oikeus valita oikein, taikka väärin elämässään, vaan siihen, että se on Jumalan tahdon vastaista, joka ei missään tapauksessa sovi/voi sopia ohjekirjamme, Raamatun, mukaan hengellisen yhteisön elämään, koska se on syntiä.

Jeesukseen uskovina meidän tulee rakastaa ihmisiä, olkoonpa heidän elämänsä synnissä elämistä tai ei; vääriä, tai oikeita valintoja. Mutta se, mikä on Sanassa sanottu synniksi, se meidänkin on sellaiseksi sanottava. Seurauksista välittämättä.

Olen rukoillut/rukoilen koko ajan, että Jumala johtaisi, Pyhän Henkensä kautta, henkilöt - kirkkoherrasta alkaen - parannuksenteon paikalle, asian suhteen, niin, että se poistuisi seurakunnan ja paikkakunnan elämästä. Olen rukoillut, että Jumala tekisi sen omalla tavallaan; parhaalla mahdollisella tavalla, kaikkia osapuolia ajatellen.

Jumalan siunausta!

16.11.2022.

Jouko Kuusjärvi

----------------------------------------------

Sydämelliset onnittelumme, vielä tässäkin, Aarno Latva-Äijölle, nimipäivän johdosta!

Keskiviikko. 2 astetta miinuksella ylösnousun aikaan. Harmaa taivas. Hallava maa.

Aamupalaa ja kahvia.

Rukousta. Luin Johanneksen ilmestystä.

Kävin viemässä Danielin kouluun 10:ksi.

Kahvia.

Rukousta.

Ajelin 12:ksi Korpikylälle. Siellä menimme Mäkisen Tapanin ja Taunon, sekä Rantalan Jussin kanssa Tapanin kodalle, lammen rannalle, tulistelemaan, kahvistelemaan ja makkaraa kärventelemään. Mukava oli siellä veljien kanssa yhdessä olla. Kiitos!

Kotona sitten ruokaa ja kahvia.

Laitoin tulen takkaan.

Kirjoittelin alussa olevan kirjoituksen.

Kahvia.

19:ksi ajelin helluntairukoushuoneelle Rukousiltaan. 9 henkeä.

Iltapalaa.

Seurasimme uutisia - myös Israelista.

Siunausta!

Ps. "Mutta te, rakkaani, muistakaa nämä sanat, mitkä meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen apostolit ovat edeltäpäin puhuneet, sanoen teille: Viimeisenä aikana tulee pilkkaajia, jotka vaeltavat jumalattomuutensa himojen mukaan" (Juuda 1:18).




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti