20221224

24.12.2022.


 "...Sen tähden Herra itse antaa teille merkin:
Katso, neitsyt tulee raskaaksi ja synnyttää
pojan ja antaa hänelle nimen Immanuel."
(Jes. 7:14).

Lauantai; eikä ihan mikä tahansa lauantai, vaan Jouluaatto. 8.4 astetta miinuksella ylösnousun aikaan. Harmaa taivas. Tyyntä.

Aamupalaksi mm. takassa paistettua joulupuuroa sekahedelmäsopan kanssa. Kinkkua, joka sekin paistui jokin aika sitten takassa. Kahvia.

Rukousta. Luin Jeremian kirjaa.

Joululahjat - ja jotain joulupöytäänkin tarkoitettua - autoon. Ajoimme 11 jälkeen ottamaan kyytiin Emilian ja Danielin - isä ja äiti, Denis ja Terhi-Marja eivät lähteneet mukaan, kun ovat hieman kipeitä. Lahjoja, ym. lähti sieltäkin mukaan.

Ajelimme Uuraisten Höytiälle, Timolle ja Pialle, jossa yhteistä Jouluaattoa vietimme tänä Jouluna. 

Joululahjat kuusen alle, edellisten lisäksi. Paikalla meitä oli: Talonväki: Timo, Pia, Milena ja Minja. Milka ja Miro olivat tulleet myös kotiin. Tero, Mari, Aaro, Eelis ja Nooa tulivat myös. Ja meidän autollinen: Emilia, Daniel, M-L-mummi ja minä, vaari. Yhteensä.

Timo oli lämmittänyt saunaa ja pihassa olevaa paljua niin, että ensimmäiseksi pääsimme joulusaunaan ja vielä extrana oli se palju. Löylyt olivat tuimat ja palju lämmin. Löylyissä ja paljussa olivat Tero, Mari, Aaro ja Nooa, Timo, Miro, Milena, Daniel ja vaari. Milena, Aaro, Tero ja Daniel kävivät hangessakin pyörimässä. Sauna oli mökin yhteydessä tien toisella puolella. Sinne johti "tossupolku", jonka vieressä paloi ulkotulia. Talon portaiden pieleen oli tehty vanhoista ikkunoista kaksi ihan kunnonkokoista kynttilälyhtyä. Mukava tunnelma. Aurinko paistoi matalalta kuusimetsän läpi. Oli tyyntä.

Saunomisen ja paljuilun jälkeen, jonkin ajan kuluttua, pääsimme käsiksi jouluateriaan. Se oli mahtava! Vaikka koetti kuinka varoen ottaa eri lajeja, niin liian täyteen tuli. Jälkiruuat ja kahvitkin vielä päälle. Joulukuusi oli kauniisti koristeltu ja muutkin jouluvalot loivat tunnelmaa. Uuni, joka oli lämmitetty, antoi mukavaa lämpöä ja antoi muutakin - sisältänsä laatikoita ja mitä lieneekään. Milena ja Minja - pienimmät - kiinnittivät kovasti huomiota kuusenjuurella oleviin lahjoihin.

Jouluaterian jälkeen hiljennyimme kuuntelemaan Jouluevankeliumia. Sen lukivat Miro ja Mari, puoliksi. Lauloimme yhdessä, Timon, kitaran ja Milenan johdolla, Joulupuu on rakennettu. Puhuin pikkuisen ja johdin yhteiseen rukoukseen. Kiitollisena siitä, että saamme kaikki olla Jeesuksen omia.

Sitten pääsivätkin Milena ja Minja jakelemaan kuusenalta lahjoja - ja se kävi vikkelään.
Lahjojen availua ja iloisia ääniä. Yhdessäoloa. Nuoriso pelaili lautapelejä.

Pianpa taas otettiin tarjoiluja: kahvia, limsoja, glögiä, juustotarjottimen anteja, kakkua... Tuntui, että vatsa oli ylentäynnä, eli ylensyönyt.

Kiitos Timolle ja hänen perheelleen, että meillä oli mahdollisuus viettää yhdessä Jouluaattoa heidän kodissaan! Kiitos kaikille myötävaikuttaneille! Kiitos myös lahjoista!

Tero perheineen jäi "Timoille" yöksi. Ajelimme M-L:n, Emilian ja Danielin kanssa kotiin, jossa lienemme olleet 21-22 haarukassa.

Kiitos Jumalalle yhteisestä aattoillasta! Kiitos Hänelle Jeesuksesta, joka syntyi ihmiseksi maailmaan erityisesti yhtä tarkoitusta varten: sovittaakseen meidät ihmiset Jumalan kanssa. Itseasiassa Jumala oli Kristuksessa ja sovitti maailman itsensä kanssa. Synti on sovitettu. Synti, joka on vienyt jokaisen ihmisen eroon Jumalasta, ei voi enää kadotta ketään iankaikkiseen kadotukseen. Saanne ottaa pelastuksen, syntienanteeksisaamisen, lahjana vastaan: mutta meidän on tehtävä se, voidaksemme päästä yhteyteen Jumalan kanssa ja elääksemme iankaikkisesti Jumalan luona taivaan kirkkaudessa.

Hyvää Joulua jokaiselle! Olkoon tämä joulu aikaa, jolloin moni sydän avautuu vastaanottamaan Jeesuksen kristuksen vastaan elämäänsä!

Siunausta!

Ps. "Sillä niin on Jumala maailmaa rakastanut, että hän antoi ainokaisen Poikansa, ettei yksikään, joka häneen uskoo, hukkuisi (joutuisi kadotukseen), vaan hänellä olisi iankaikkinen elämä. Sillä ei Jumala lähettänyt Poikaansa maailmaan tuomitsemaan maailmaa, vaan sitä varten, että maailma hänen kauttansa pelastuisi" (Joh. 3:16-17).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti