20240229

29.2.2024.

Valmistautuminen oikealla tavalla erilaisiin asioihin voi vaatia meiltä uudenlaisen asenteen ja näkökulman saamista/löytymistä. Ns. "pienet asiat" ovat meille hyvä harjoituskenttä tähän. Erityisesti sydämelläni on nyt se, miten annamme ihmisten reaktioiden vaikuttaa meihin Jeesukseen uskovina.

Voin tänä päivänä opetella ja harjoitella oikeanlaista suhtautumistapaa esim. tällaisten tilanteiden kautta:

- saatan kotona/perheessäni joutua "huonon puheen" ja suhtautumisen kohteeksi.

- voin kokea pilkkaa, nimittelyä ja vakavampaakin käyttäytymistä itseäni kohtaan koulussa, työpaikalla, harrastuksissa, jne.

- todistaessani Jeesuksesta voin saada osakseni eri asteista huonoa kohtelua.

- päälleni voidaan sylkeä, siksi, että olen Jeesukseen uskova.

- seurakunnassakin voin epäoikeutetusti saada vastaani eri asteista sy

rjintää ja "sivuun laittamista", siksi, että haluan seurata Jeesusta todellisesti; se voidaan kokea "mainoshaittana" seurakunnalle.

- voin joutua myös eri asteisen uhkailun kohteeksi uskoni tähden.

- saatan joutua pahoinpidellyksi, siksi, että en pidä "kynttilää vakan alla."

Samalla, kun me kristittyinä (sana tarkoittaa jeesuksen seuraajaa) elämme tuonkaltaistenkin asioiden kanssa tätä päivää - tai emme elä - me samalla voimme valmistautua tulevaan; että yhä enemmän reaktiomme edelläkuvatunlaisissa tilanteissa olisivat oikeita, Sanan mukaisia. Se merkitsee sitä, että emme toimi samalla tavalla, kuin meitä kohtaan toimitaan, emmekä ole koston linjalla.

Uskon - ja niin Sana opettaa - että meidän tulee asennoitua "kuolemaan itsellemme" ja lihallisille pyyteillemme, niin että emme toimi niinkuin ne, joilla ei ole uskoa Jeesukseen. Kun meitä kohdellaan väärin, niin niissä tilanteissa erityisesti voi tulla esille todistuksemme, että olemme Jeesuksen omia.

Voimme koko ajan asennoitua elämäämme uskovina, että saamme harjoittaa itseämme jumalisuuteen näilläkin alueilla - aivan niinkuin muillakin alueilla, koskien Jumalan Sanaa.

Pyhä Henki antaa meille voiman ottaa vastaan sen, mitä joudumme Jeesuksen seuraajina kohtaamaan. Veljemme ja sisaremme (3.6 milj.) eri puolilla maailmaa joutuvat kohtaamaan tämän todellisuuden erittäin rajulla tavalla. Meidänkin on hyvä Jeesuksen omina asennoitua oikein - päivittäin - ja harjaannuttaa itseämme pienempien asioiden kautta kaikkeen siihen, mitä me joudumme kohtaamaan.

"Ja kaikki, jotka tahtovat elää jumalisesti Kristuksessa Jeesuksessa, joutuvat vainottaviksi" (2. Tim. 3:12).

(Jouko Kuusjärvi)

_____________________________________

Karkauspäivä. Torstai. Huomenna taas alkaa uusi kuukausi.

0.0 astetta ylösnousussa. Harmaa taivas. Sateli lumia hiljalleen.

Aamupalaa ja kahvia.

Hyvissä ajoin ajelin Majakalle. Vähän monisteita. Klo 10 puhuin siellä. Ennen puhetta kuuntelutin ukrainankielisen musiikkikappaleen. Antti tulkkasi puheeni. Oli avointa puhua.

Ruokaa ja kahvia.

Tiputtelin ja lapioin katolta roikkuvia lumia.

Laitoin tulen takkaan.

Kirjoitin.

Rukousta. Luin Matteuksen evankeliumia.

Poljeskelin kuntopyörää 40 min. Samalla lueskelin kirjaa.

M-L teki hyvää pizzaa. Sitä teen kanssa iltapalaksi.

Seurasimme uutisia - myös Israelista.

Siunausta!

Ps. "Sillä ruumiillisesta harjoituksesta on hyötyä vain vähään, mutta jumalisuudesta on hyötyä kaikkeen, koska sillä on elämän lupaus, sekä nykyisen, että tulevaisen" (1. Tess. 4:8).



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti