20210119

19.1.2021.

Sydämelliset nimipäiväonnittelut Heikki Kompalle, Heikki Toivolalle, Heikki Lehtiselle, Heikki Lahtiselle , Heikki Branntille, Heikki Holmille ja Heikki Linnalle!

Isäni isän nimi oli Henrik. Häntä kutsuttiin Heikiksi. Hänelläkin olisi ollut nimipäivä tänään.

1.4 astetta pakkasella heräämiseni aikoihin - joka oli myöhäinen. Harmaata. Kauniit lumiset puut. Aavistus tullut ohutta lunta.

Aamupalaa ja kahvia.Luin 2. Korinttolaiskirjettä. Rukousta.

Ruokaa - hyvää kaalilaatikkoa. Kahvia.

Hiihto/rukouslenkki - 1 h 30 min. - pihaladulla. Hämärähiihtelyä, joka muuttui pimeähiihtelyksi. Ei kuitenkaan mitään "hämärämiehen" "hämärähommia" - saati "pimeäpuuhia." Mukava ulkoiulusää ja kaunis luonto. Metsä aivan liikkumaton kauniissa valkoisessa asussaan.

Kolistelin liiteristä puut ja tuikkasin tulen takkaan.

Poljeskelin kuntopyörää yli 30 min. Samalla lueskelin kirjaa.

Kävin saunassa.

M-L paistoi hyvän pizzan, jota heti saunan jälkeen pääsimme maistelemaan.

Seurailin uutiset.

Taitaa olla menossa Kristittyjen ykseyden viikko - tai -aika. Silloin järjestetään monilla paikkakunnilla seurakuntien yhteisiä rukoustilaisuuksia. Saarijärvelläkin niin tehtiin. Viime vuoden tammikuussa ei täällä sellaista tapahtumaa ollut. Ei tänäkään vuonna. Valitettavasti. Nämä tilaisuudet on estänyt asia, joka ei ole vieläkään muuksi muuttunut: Luterilainen seurakunta valitsi Kirkkoneuvostossaan yksimielisellä päätökellä seurakuntapastorikseen henkilön, joka elää parisuhteessa samaa sukupuolta olevan henkilön kanssa. Tästä asiasta voi lukea tämän "blogisen" sivuilta. Olen siitä kirjoittanut - taitaa olla vuoden 2019 loppupuolelta asti - useaan otteeseen. Tuollainen asia lopetti seurakuntien välisen yhteistyön Saarijärvellä. Kyseinen asia on iso rukousaihe. Jumala vastaa rukouksiin!

"Oi, jospa seurakunta oivaltaisi, minkä voimallisen aseen Jumala on käsiimme antanut antaessaan meille rukouksen. Se on suurin voima tämän päivän maailmassa - todellisuudessa sen voima ulottuu tuolle puolen tämän maailman. Se järkyttää helvetin perustuksia ja värvää avukseen taivaallisia sotajoukkoja tässä valtavassa taistelussa ihmisten sieluista" (Tommy Hicks, Jumalan voima kuuluu sinulle, Ristin Voitto r. y. 1965, s. 66).

Siunausta!

Ps. "Tietäkää: Ihmeellinen on Herra hurskastansa kohtaan, Herra kuulee, kun minä häntä huudan" (Ps. 4:4).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti