20210814

14.8.2021.

Lauantai. 18.1 astetta lämmintä ylösnousun aikaan. Se tapahtui Vuotson kanavan vieressä, josta kanavasta eiliten jotain tuli kerrotuksikin. Aurinkokin paistoi. Kanava oli aika tyyni.

Söimme aamupalaa ja joimme kahvia. Lin Psalmien kirjaa. M-L luki kohdan Virtoja erämaasta-kirjasta.

11-12 välillä nostimme ns. kytkintä ja lähdimme pohjoista kohti. Pian tulikin kaunispää jonka huipulle ajoimme. Sieltä on mainiot näköalat ihan jokasuuntaan. Niillekin alueille, joille olen ollut vetämässä useita vaelluksia. Kävelimme siellä ylhäällä jonkin verran, kunnes menimme autolle ja laitoimme ruokaa, söimme, ynnä joimme kahvia.

15 jälkeen valuimme alas  Kaunispäältäja suuntasimme Ivaloon. Ennen Ivaloa oli Törmäsen kylä - jota taisin mainita jo eilen, kyläksi, jolle tulimme Luostolta tulevalta tieltä. Mutta se kylä oli Torvinen, jonka kyllä tiesin, mutta tuli huomio(inti)virhe. Ivalossa käynti kaupassa ja dieseliä lisää tankkiin.

Ajoimme Ivalon ohi n. 10 km ja käännyimme Ukontuvalle, Ukonjärven rantaan, jossa on Ivalon helluntaiseurakunnan leirikeskus. Soitimme Vuotsosta Kauppisen Tapanille ja sovimme Ukontuvalle menon. 17 maissa olimme siellä. Päärakennus on iso kelohonkainen. Sauna ja tilava tupa siinä rakennuksessa ovat keloista myös.

"Sattui" niin mukavasti, että kun ajoimme Ukontuvan pihaan, niin siinä käveli Seija Mäkinen - joka on muuten seurakuntaamme Saarijärvellä aikaisemmin kuuluneen Hannu Mäkisen sisko.Seija on asunut Ivalossa kymmeniä vuosia. Mukava oli jutella. Hän oli käynyt juuri laittamassa saunan lämmite. Kun hän ja yksi toinen sisar olivat käyneet saunassa, menimme me löylyihin, jotka olivat hyvät. Olimmekin Tapanin kanssa sopineet, että saunan voi lämmittää. Nyt ei edes tarvinnut, sen kun meni ns. valmiille.

Tähän Ukontupaankin liittyy muisteluksia. Mm. Olimme, M-L, Terhi-Marja, Timo ja minä, yhtenä kesänä asumassa Utsjoella. Olimme T-M:n ja Timon kanssa mukana silloin täällä Ukontuvalla lastenleirillä. Timo oli sen ikäinen, että meni sitten syksyllä ekaluokalle kouluun. T-M oli kuutisen vuotta vanhempi. Enontekiöllä asuessamme, oli Timo myös Seurakuntakoululeirillä täällä Ukontuvalla. Fifteen-leirin "vastine." Vähän niin kuin rippikouluikäisille. Taisi olla Salmen Teijakin Enontekiöltä mukana leirillä. Muistaneko oikein. Olisko muita? Ollessani Enontekiön helluntaiseurakunnansaarnaajana/pastorina teimme sieltä kuorovierailun Ivalon helluntaiseurakuntaan. Silloin majapaikkanamme oli Ukontupa.

Sellainenkin "juttu" - monia muitakin - liittyy tänne Ivaloon, että minua kutsuivat kerran Ivalon helluntaiseurakunnan pastoriksi. Viime hetkiin asti - oli sovittu tietty päivä jona klo 12:een mennessä viimeistään vastaisin.Vähän ennen sen umpeutumsta soitin, että se ei ole minun paikkani. Asiaan tuli ihmeelliset vahvistukset Jumalalta. Niistäkin voisi - Hänen kunniakseen - kertoilla.

Täällä sitä nyt olemme Ukontuvalla, Ukonjärven - joka on kyllä Inarinjärveä - rannassa. Yhteyttä "perekuntaan" on ollut tänäänkin"perekunnan vatsapin" kautta.

Siunausta!

Ps. "Meidän Herramme on suuri, suuri voimasansa, hänen ymmärryksensä on mittaamaton" (Ps. 147:5).



 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti