20210809

9.8.2021.

Sydämelliset syntymäpäiväonnittelut vaimolleni, Marja-Leenalle, tänään olevan syntymäpäivän johdosta! Olemme jälleen "samoilla numeroilla varustettuja" - 73 vuotiaita. Minulle kävi niin "ohrasesti", että unohdin syntymäpäivän, mikä tietenkin harmittaa.

Salmen Tuomas-Antille myös sydämelliset syntymäpäiväonnittelut! Sydämelliset syntymäpäiväonnittelut myös Pirjo Kompalle!

18.9 astetta lämmintä ylösnousun aikaan. Taivas oli harmaa. 

Aamupalaa ja kahvia takapihan puolella. Siellä luin myös Psalmien kirjaa ja rukoilin.

M-L kävi ulkoiluttamassa Helmi-koiraa, joka on meillä hoidossa.

Kahvia.

Laitoin autotallissa takaisin laukkuun, taannoin setvimäni tavarat - ne kotoa, "tuvan vinniltä" tuodut. Ajelin ruohonleikkurilla kasvavan sireeniaidan ja ojan välin vuokratontin reunalla. Imuroin auton. 

M-L kävi kylällä kauppa-asioilla.

Ruokaa ja kahvia.

Kun M-L tuli kylältä kotiin, oli hänellä tuomisina mm. iso perhepizza ja täytekakku. Minä siinä kyselin, että onko tulossa vieraita. M-L vaan vastaili, että eihän sitä koskaan tiedä. Ei edes siinäkään yhtään välähtänyt mieleeni, että on hänen syntymäpäivänsä.

Kävin urheilukentällä rauhallisella, 8 km kävelylenkillä - vähän niin kuin palauttelulla kahden päivän mäkilenkeistä. Ollessani kentällä polki Emilia kovaa vauhtia kentän ohi kylälle päin ja heilutteli kättään. Myöhemmin kentän reunamille ilmestyivät myös Daniel ja Denis. Muitakin isä-poika kaksikkoja siellä oli. Daniel sieltä heilutteli kättään. Heidän jääkiekkojoukkueensa kokoontui. Tällä viikolla alkavat kuulemma harkat.

Kun tulin kotiin, huomasin lahjakassin ja kortin pakastimen päällä. Ajattelin, että onkohan jo valmiiksi ostettuna siinä Milenan lahja. En vieläkään "hoksinut", että on M-L:n syntymäpäivä. Sitten sain tietää, että Terhi-Marja ja Denis olivat käyneet jo synttäreillä ja pakastimen päällä oleva lahja oli heiltä. Pöydällä oli myös komeat kukat Teron perheeltä - kukkakaupastas olivat tuoneet. Kyllähän se sitten valkeni minullekin, että tänään on M-L:n syntymäpäivä - joka minulta oli unohtunut. Sellaistakin.

Luin hetken kirjaa.

Daniel saapui meille. Kohta myös Emilia. Tulivat mummin synttäreille. Minä söin heidän kanssaan pizzaa ja täytekakkua, kahvin kera. Emilia kävi ulkoiluttamassa Helmi-koiraa.

Seurasin uutisia - myös Israelista.

Siunausta!

Ps. "Kiittäkää taivaan jumalaa, sillä hänen armonsa pysyy iankaikkisesti" (Ps. 136:26).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti