20211218

18.12.2021.

Lauantaita. 2.0 astetta lämpöisellä nousun aikaan. Mukava sytytellä tuikkuja ja nauttia rauhallisesta seesteisestä tunnelmasta. 

Aamupalaa ja kahvistelua.

Luin Hebrealaiskirjettä. Rukousta10 maissa aloimme M-L:n kanssa seuraamaan Reserviupseerikoulun (RUK) kurssin 259 legendaarista Kirkkojärvenmarssia. Sillä oli mukana myös pojanpoikamme - Teron ja Marin poika - upseerioppilas Aaro Kuusjärvi. Taisi olla 26-27 joukkuetta mukana. Mielenkiintoista seurata netin kautta joukkueiden eriväristen pallojen etenemistä kartalla. Aaron joukkue - Tiedustelukomppanian joukkue - eteni huippuvauhtia, mikä enteili voittoa. K9 rastilla ihmettelimme, kun "pallukka" ei edennyt eteenpäin. Ajattelin muita syitä, mutta Aarolta itseltään tuli tieto, että joutuivat etsimään rastia. Kenties siinä menettivät kilpailun voiton. Tosin muitakin joukkueita siinä kohdassa pyöri ja viipyi pitkään. Suoritus oli kuitenkin Aaron joukkueella hieno: 2. sija. Huippusuoristus! Onnittelut täältä vaarilta ja mummiltakin.

Tiedustelukomppania otti nelosvoiton; eli sijat 1. 2. 3. 4. Onnittelut kaikille! Tietenkin minua tämä siksikin lämmittää, että itse oli RUK:n kurssilla 137 Sissi- ja tiedustelukomppaniassa, eli samassa, jossa Aaro on nyt. Kyllä silloin Kirkkojärvenmarssi tuli tutuksi "kantapään" kautta. Matkan pituus siitä, minkälaisia reitinvalintoja joukkue tekee. Matkaa taisi Aaron joukkueelle kertyä 27-28 km:n välille. Eiköhän siitä suorituksesta pojille irtoa mukavasti kuntoisuuslomaa!

Tero ja Milena tulivat meille. Kahvit ryypättyään Timo meni lauluharjoituksiin helluntairukoushuoneelle. Laulavat huomenna Saarijärven helluntaiseurakunnan Sunnuntaijuhlassa, Satu-Sisko Päivärinnan kanssa, klo 11, Matinkuja 1. Eiköhän mennä kuulolle! 

Milena jäi meille. Mukavahan se on mukavan tytön kanssa vaarin ja mummin olla!

Söimme makkarakeittoa - sellaista meille - rahvaalle - oikein sopivaa ruokaa. Ja maistui se Milenallekin.

Poljeskelin 30 min. kuntopyörää. Samalla lueskelin kirjaa.

Timokin tuli lauluharjoituksista. Pääsi pistelemään makkarakeittoa suuhunsa.

Kävimme Timon kanssa saunassa löylyttelemässä. Puhuttiin tällä kertaa eskatologiaa, joka minulle kyllä on vähän hebreaa, paitsi Timolle.

Söimme porukalla iltapalaa ja joimme kahvia.

Jonkin ajan kuluttua Timo ja Milena lähtivät kotia kohti.

Seurattiin M-L:n kanssa "jonniivverran" TV7:n 18 v juhlaohjelmaa, sekä Jerusalem-uutisia.

Muitakin uutisia katselin ja kuuntelin.

Siunausta!

Ps. "Haikarakin taivaalla tietää aikansa; metsäkyyhkynen, pääskynen ja kurki pitävät vaarin tuloajastansa, mutta minun kansani ei tunne Herran oikeutta" (Jer. 8:7).

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti