20211207

7.12.2021.

Aikahan suorastaan lentää - Itsenäisyyspäivä jo ohitettu ja kolmatta Adventtia kohti riennetään. No, sehän tällä iällä tietää vaan viisauden lisääntymistä. Vanuus ja viisaus. Jospa Luoja antaa vielä vuosia minullekin, kun ikä on jo aikakin korkea, mutta tuntuu, että viisaus ei lisäänny samaa tahtia vuosikertoimien kanssa. 

Tiistai. Pitkän viikonlopun jälkeen palasimme taas arkeen. Tiedä nyt sitten, huomaako sitä näin eläkeläisen elämässä. Tuntuu se kuitenkin "atmosfäärissä."

Untenmailta nousu luisui aikakin pitkäksi tänä(kin) päivänä - ei tohdi käyttää aamu-sanaa. Vaan saipa nousta kuitenkin. Taisi olla yli 16 astetta pakkasta silloin. Mukavannäköinen sää. Vähän pastellisävyinen. Lumiset puut. Kaunista.

Aamupalaa ja kahvia - kun ensin oli sytytelty kynttilä ja tuikkuja.

Luin Hebrealaiskirjettä. Rukousta.

Sytyttelin tulen takkaan.

Poljeskelin kuntopyörää 20 min. Samalla lueskelin kirjaa. Olenkin ottanut koronan ajan - kun sen ns. sairastin - sekä sen jälkeisen ajan hyvin rauhallisesti kuntoilun suhteen. Edellinen liikuntasuoristus oli Enontekiöllä, Hetassa, 1o km hiihto Jyppyrän ladulla, 18.11. Seuraavana päivänä kävimme siellä koronatestissä ja sitä seuraavana ajelimme Lapista kotiin. Tarkoituksenani oli hiihtää paljon Hetassa. Se kuitenkaan ei toteutunut. En tiedä vielä, kuinka paljon tauko on kuntoon vaikuttanut, vaan senpä näkee.

Ennen Lappiin hiihtoreissulle lähtöä setvin päivittäin autotallin varastossa olevia laatikoita - ja antelin Terolle, Terhi-Marjalle ja Timoille niistä löytyneitä, heidän lapsuutensa ajan juttuja. Nyt kävin taas hakemassa yhden laatikon ja kävin sen läpi. Se on aikaa vievää hommaa. Sitä kun jää lukemaan erilaisia juttuja, mitä sieltä eteen tulee. Mukavaa ja mielenkiintoista elämän historiaa - toisaalta vähän haikeaakin.

Ruokaa ja kahvia.

Pieniä "kotitaloustöitä" minäkin.

Lueskelin kirjaa.

Iltapalaa ja teetä.

Seurailin uutisia - myös israelista.

Siunausta!

Ps. "Heitä työsi Herran haltuun, niin sinun hankkeesi menestyvät" (Snl. 16:3).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti