20220508

8.5.2022.

Hyvää Äitienpäivää - erityisesti äideille! Omaa, edesmennyttä äitiäni muistan lämmöllä. Hän oli hyväsydäminen ihminen, jonka lähellä oli helppo olla. Tässä vain haluaisin kuvailla, että hän oli antaja. Meidän perekunnassa on nyt neljä äitiä: "Pää-äiti", Marja-Leena, Teron vaimo, Mari, Terhi-Marja, tyttäremme ja Timon vaimo, Pia. Heille kaikille extra-onnittelut - mutta silti vielä M-L:lle "exporte deluxe hispanosuitsu"-onnittelut! Ennenkaikkea: Siunausta jokaiselle!

Sunnuntai. 2.7 astetta plussalla. Aurinkoista. Klo 6.10.

M-l oli noussut jo ennen minua touhuilemaan lähetyskahvitukseen liittyviä asioita - Terhi-Marjan kanssa siitä ovat helluntairukoushuoneella vastuussa - sekä päivän tarjoiluihin kotona.

Kahvikupposen siemaistuani, ja vähän palasta sen kanssa otettuani, menin laittamaan tulet takapihan laavuun. Samalla lohifileet kiinni loimutustaustaan ja kalat loimuttumaan. Samalla siellä jatkoin kahvistelua, Sananlaskujen lukua ja rukousta. Kaunis sinisen taivaan aamu. Terhi-Marja haki M-L:n ja menivät tarjottavineen helluntairukoushuoneelle valmistelemaan tarjoiluja. Kalojen kypsyttyä jatkoin rukousta.

11:ksi ajelin kokoukseen helluntairukoushuoneelle. Kävin hakemassa salmen mukaan. Äitienpäiväkokoustahan siellä vietettiin. Tarjoilut olivat hyvät. 

M-L tuli kyydissäni kokouksesta kotiin. Terhi-Marja perheineen jäi setvimään tarjoilujen loppujuttuja. Kaupan kautta tulimme kotiin.  

Tultuamme kotiin alkoi M-L jatkamaan omia äitienpäivätarjoilujen laittamisia. Minä sytyttelin takapihan pressusaunan mustan kiukaan alle tulet.

Hetipä saapuivat Terhi-Marja, Denis, Emilia ja Daniel, sekä Timo, Pia, Milka, Miro, Milena ja Minja, sekä Helmi-koira meille, kukkien ja lahjojen kera äitiä ja mummia onnittelemaan. Teron perheeltä tuli eilen kukkakimppu, jonka hän oli ulkomailla ollessaan tilannut. Kortti tuli aikaisemmin.

Söimme hyvän äitienpäiväaterian. Lohien loimutuskin oli onnistunut.

Kävin aina välillä lisäilemässä puita saunankiukaaseen. Kun lämmitys oli selvä heittelin häkälöylyjä ja vedimme pressun kehikon päälle. Timon ja Deniksen kanssa saunoimme. 

Sittenhän ne maistuivatkin hyvät äitienpäiväkahvit. Täytekakkujakin oli tavallista ja VHH-sellaista, ym. Milka autteli kakkujen koristelussa ja muutenkin. M-L oli puhelinyhteydessä Teron kanssa USA:han. Vähän videota kierrätti myös, että ero näkee ketä siinä kahvipöydän ääressä on juhlimassa. Terveisiä sinne!

M-L otti esille mannalappu-rasian ja luki sieltä jokaiselle kohdan Raamatusta. Emme ole mitään "mannalappukansaa", mutta voihan niinkin lukea Raamattua - olematta silti mitenkään "kohtalonuskoinen." Sen jälkeen johtelin rukoukseen.

Väki - omat - lähti 19 jälkeen, tai maissa. Mukavahan se oli olla taas yhdessä. On isompia lastenlapsia ja pienempiä. Iloista meininkiä. Elämä, se vain kuluu niin nopeasti eteenpäin, että jokainen kokoontuleminen on arvokas hetki, josta voi kiittää Jumnalaa.

Lueskelin vähän kirjaa.

Uutisiakin piti seurata.

Siinähän se oli, tämä vuoden 2022 Äitienpäivä.

Huomenna klo 10 olen puhumassa Majakalla.

Siunausta!

Ps. "Joka vaimon löysi, se onnen löysi, sai Herralta mielisuosion" (Snl. 18:22).


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti