20170716

16.7.

Sydämelliset nimipäiväonnittelut lapinmiehelle, Leppäjärven Reinolle! 

Kylläpä aurinko paistoi Suomessakin - eikä vain Komin maassa - siniseltä taivaalta noustessamme uuteen päivään, joka oli sunnuntai. Sitä tuli taas nukutuksi omassa sängyssä - mikä sekin ihan mukava juttu. Luin  Sanaa - sitä kun järjestyksessään luen, niin Komin reissulla "pääsin" Korinttolaiskirjeistä - näinhän se kirjoitetaan siinä käännöksessä, jota minä jäin käyttämään. Ei tullut otetuksi käyttöön sen enempää sitä ns "uutta käännöstä", kuin Raamattu kansallekaan käännöstä - ja hyvin on pärjäilly sillä, mi8tä "jäin" käyttämään. Mitäpä sitä vaihtelemaan - periaatteellista syytä minulla ei ole olla käyttämättä uusia.

Ollessamme pihassa lähdössä rukoushetkeen helluntairukoushuoneelle, ajoivat pihaan Timo, Milka ja Milena - keskimmäisen hakureissulla. Joimme kahvit. Kominmaan tuliaisetkin sain samalla antaa.

Hyvissä ajoin ennen 11 ajelimme M-L:n kanssa helluntairukoushuoneelle kokoukseen. janne lampinen johteli - hänellä kyky sanoa lyhyesti asioita; esim raamatuntekstin pohjalta. Jussi Rautanen ja Maju Aho johtelivat lauluihin. Marko Kaikula puhui. Ensimmäisen kerran eläissäni kuulin hänen puhuvan. Erinomaisen selkeää opetusta, jota kyllä kuuntelee mielellään. Sanan opettajan armoitus.

Kaupan kautta tulimme kotiin. Kahvia joimme. Lueskelin Komin matkan aikana tulleita posteja.

Söimme hyvää ruokaa.

Syönnin jälkeen menin aurinkoiselle - auringossa 27 astetta - urheilukentälle 10 km rauhalliselle kävelylenkille. Mukava lämpötila minulle olla kävelemässä - jostakin syystä tekniikka toimii silloin paremmin. Syyhän taitaa olla se, että lämpö tekee vanhan miehen olemuksesta liikkuvamman. Palattuani kotiin oli 21.6 astetta varjossa.

Iltapalaa.

Voisimpa vaikka kertoa eiliseen paluumatkaan liittyvän asian - paluumatkaan Komista Pietariin lentokoneessa. Meille kahdelle Saarijärven salomaiden miehelle oli laitettu istumapaikat koneen eturivin penkkeihin - eli istuimiemme numerot olivat 1. Sehän tarkoitti sitä, että istuimme busines -luokassa. Eihän siinä mittää. Siinä osastossa on istumapaikkoja 8. Lentoemännät kyselivät mitä haluamme, että meille tarjoillaan. Lämmin aamiainen, lämpimine sämpylöineen, ym. Verho erotti tämän luokan koneen muista istuimista. Penkit olivat miellyttävät istua. Eipä ole koskaan näin mukavasti mennyt lentomatka. Ajattelin mielessäni, että varmaan Jumala taivaassa hymyili hyväntahtoisesti kun oli meille tällaisen yllätyksen järjestänyt. Koneesta saimme poistua ensimmäisinä - ei tarvinnut tungoksessa poistua. Että sellaistakin takametsien miehille sattuu.

Siunausta!

Ps. "Ja kaikki, minkä teette sanalla tai työllä, kaikki tehkää Herran Jeesuksen nimessä, kiittäen Isää Jumalaa hänen kauttansa" (Kol. 3:17).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti