20190816

16.8.

Perjantaita. Sydämelliset syntymäpäiväonnittelut mukavalle lapsenlapselle, Milenalle, 5 v !

Noustessa 12.9 astetta, 8 maissa. Aurinkoista. Marja-Leena kävi viemässä Emilian kouluun. Aamupalaa ja kahvia. Luin Psalmien kirjaa. M-L luki kohdan hartauskirjasta. Rukoilimme yhdessä keittiön pöydän ääressä.

Valmistautumista reissuun ja tavaroiden pakkausta reppuun ja rinkkaan. 

Söimme hyvää sosekeittoa. Kahvit päälle. 

Kävin Danielin kanssa ottamassa Emilian koululta kyytiin ja menimme porukalla hakemaan rukoushuoneen varastosta nuotioiltajuttuja. 

M-L kasasi "kassitolkulla" tavaraa nuotioiltaa varten ja paisteli gluteenittomia lettuja valmiiksi.

Piti käydä vielä uudestaan rukoushuoneen varastolla - unohtui sellainen taitettava pöytä. No, sitä ei kyllä sieltä löytynyt. En tiedä kenen jäljillä ja missä on. Otin yhden alakerran pöydistä kyytiin.

Lastasimme kotona kaikki tavarat peräkärryyn ja ajelimme M-L:n kanssa torille, jossa nuotioilta pidetään klo 18. Siellä olivat jo Paavo ja Juha tuoneet penkkikuorman ja levitelleet penkit torille. Kolmaskin peräkärry tuli torille kun Matti toi makkarangrillin, ison lettupannun ja paistoteltan yms. Neljäskin peräkärry torille tuli kun Lauri toi nuotioalustan ja puut.  Tuomas toi ja laittoi paikoilleen äänentoiston. Kun paistojutut olivat paikoillaan, alkoivat Kaarina ja Sirpa alkoivat paistaa lettuja ja Matti grillata makkaroita. Lettutaikinaa oli tehty neljä ämpärillistä - M-L kaksi, Kaarina yhden ja Matti yhden. M-L jakeli lettuja "asiakkaille."Pian paloi nuotiokin keskellä toria ja Henri keitteli tuomillani - kahdella 6 l pannulla - kahvia nuotiolla. 

Nuotioilta alkoi klo 18. Johtelin sen. Puhtaat purjeet lauloi kolmeen otteeseen. Raija soitti kaksi kappaletta harmonikalla. Seija lauloi kahteen otteeseen. Puheenvuoroja käyttivät Satu, Miika ja Antti. Jussi toimi järjestyksenvalvojana. Puhuin lopuksi ja johdin syntisenrukoukseen. Lettutaikina - 4 ämpäriä - meni kaikki. Kahvia meni paljon. Alkupuolella laskin paljonko ihmisiä oli paikalla. Silloin oli yli 150 henkeä. Myöhemmin oli uusia ihmisiä lisää. Luulisin, että parisataa henkeä oli torilla.

Mutta, entäpä sää! Ei olisi voinut olla parempi. Aurinko paistoi lämpöisesti siniseltä taivaalta. Oli sitä myöskin rukoiltu ja pyydetty. Kiitos Jumalalle kauniista säästä - ja koko nuotioillasta. Onhan se ilo pitää evankeliumia esillä kaupungin keskustassa torilla. 

"Leiri" oli purettu nopeasti kun oli paljon käsipareja ja jalkoja hommissa. Kiitos kaikille vastuissa olleille!

Kävimme mekin viemässä helluntairukoushuoneen varastoon sieltä hakemamme tavarat.

Palattuamme kotiin olivat Terhi-Marja, Denis, Emilia ja Daniel meillä. T-M kirjoitti minulle maahantulokortin valmiiksi. Toi myöskin muutamia valokuvia, joita tilasi pyynnöstäni - M-L:n ottamia Mäntyluodossa. Oli laittanut ne jo kehyksiinkin meitä odotellessaan. Meinaan viedä niitä joillekin tuliaisiksi alkavan reissun aikana. 

Iltapalaa ja teetä.

Lämmitin saunan ja kävin löylyissä.

Siunausta!

Ps. "Minä olen Kristuksen kanssa ristiinnaulittu, ja minä elän, en enää minä, vaan Kristus elää minussa; ja minkä nyt elän lihassa, sen minä elän Jumalan Pojan uskossa, hänen, joka on rakastanut minua ja antanut itsensä minun edestäni" (Gal. 2:20).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti