20190803

3.8.

11.5 astetta lämmintä noustessani melko hyvissä ajoin. Taivas oli harmaa. Tänään olisi ollut kävelykisat - jätin väliin. Olisihan niitä.

Aamupalaa ja kahvia. Luin Psalmien kirjaa.

Hyvissä ajoin menin urheilukentälle kevyelle 5.2 km kävelylle.

Kävin lenkin jälkeen "Terheillä". Denis vaihteli autooni lamppuja palaneiden tilalle. Häneltä se käy nopeasti. Kiitoskia! Eilen illalla soitteli Daniel kasteelle menosta. Sovimme, että rukoilemme asian puolesta. juttelin kasteesta Danielin kanssa nyt käydessäni heillä. On jo aiemminkin ottanut kasteen puheeksi itse. Saaressakin ollessamme. Ja kuulemma Venäjän matkallakin. Ikä ei ole ratkaiseva asia kasteelle menossa. Tärkein asia on, että on jeesuksen oma ja haluaa seurata Jeesusta. Meijjän Timo taisi olla 8 v kun kävi kasteella.

Terhi-Marja teki valmisteluja huomiseen lähetyskahvitarjoiluun seurakuntaan.

Ruokaa ja kahvia tultuani kotiin.

Marja-Leena kävi kylällä kauppa-asioilla - mm. ostamassa juttuja huomiseen lähetyskahvitukseen seurakunnassa..

Otettiin "metsäreppu" esille ja vähän jotakin mukaan ja lähdimme M-L:n kanssa kaupan kautta kohti Valkealampea ennen 15. Siellä on mukavalla kankaalla - kahden lammen välisellä kaistaleella - kota. Ulkotuliahan nyt ei saa tehdäkään. Sinne kodalle menimme. Siellä olivat jo Terhi-Marja, Denis, Emilia ja Daniel. heti jälkeemme saapuivat myös Pia, Timo, Milena ja Minja.

Tulen palaessa kodan tulipaikassa pidimme pienen kastejuhlatilaisuuden. Timon ja kitaran kanssa lauloimme yhdessä laulun: Päättänyt olen seurata Herraa. Sen jälkeen pidin puheen Danielille. Rukoilimme. Lopuksi timo lauloi yhden oman laulunsa.

Pienen tilaisuuden jälkeen kävelimme Valkealammen rantaan. Siinä lammessa kastoin tyttären pojan, Danielin. Kaste on aina iloinen, mutta vakava asia: iloinen siksi, että ihminen haluaa seurata Jeesusta, vakava siksi, että siinä ihminen vihkiytyy seuraamaan jeesusta. Tietenkin on suuri etuoikeus saada kastaa lapsenlapsensa - nyt Daniel 12 v. Jumala siunatkoon ja johdattakoon sinua, Daniel! Kasvakoon sinusta Jumalan mies, joka palvelee Jumalaa ehyellä sydämellä! Ojensin Danielille kastetodistuksen, jonka avulla voi liittyä seurakuntaan. Kaunis aurinkoinen sää juhlisti kastetapahtumaa.

Osa meistä kävi uimassa.

Kasteen jälkeen olikin vuorossa hyvät tarjoilut. Kaikki olivat tuoneet mukanaan syötävää. Tulella grillattiin kyljyksiä, herkkusieni-pekoni yhdistelmiä, makkaroita, keitettiin nokipannukahvia - pienemmille oli muita juomia - kahvin kanssa oli myös otettavia. Kiitos kaikille tarjoiluista!

Hienon hetken jälkeen Ajelimme kotiin. Lienemme ennen 20 olleet kotona.

Seurailin Kalevan kisoja  - ja vähän Jyväskylän MM-ralliakin - netin kautta.

Siunausta!

Ps. "Kaikki on Jumalasta, joka on sovittanut meidät itsensä kanssa Kristuksen kautta, ja antanut meille sovituksen viran. Sillä Jumala oli Kristuksessa ja sovitti maailman itsensä kanssa eikä lukenut heille heidän rikkomuksiaan, ja hän uskoi meille sovituksen sanan" (2. Kor. 5:18, 19).


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti