20210901

1.9.2021.

Täytyyhän se olla syksy, koska on syyskuu. 13.0 astetta lämmintä ylösnousun aikaan, auringon puolella. Keskiviikossa keikutellaan menemään.

Söimme aamupalaa ja joimme kahvia. 

Luin Apostolien tekoja. M-L luki kohdan meille Virtoja erämaassa-kirjasta. Rukoilimme.

Kävin viemässä SAARIJÄRVI RUKOILEE - kristittyjen yhteisen rukousrintaman Rintamapostit postiin.

Riekon Juhani käväisi kylässä. Rukoilimmekin yhdessä.

Ruokaa.

Aloitin syyskuun alun kunniaksi HIIT-harjoittelun - kovatehoinen intervallitreeni. Samaa periaatetta voi soveltaa erilaisiin liikkumismuotoihin. Tein sen tänään "sarvistepperillä." N. 1 min. aluksi rennosti. Sitten 30 sek. maksimaalisella teholla ja nopeudella - jäykimmällä "vaihteella." 1 h 30 sek. lepovaihe, jolloin poljetaan rennommin ja "löysemmällä vaihteella." Tätä toistin niin, että tiukkoja 30 sek jaksoja oli 7 kpl ja niiden välissä yhteensä 6 rennompaa jaksoa. Kokonaisharjoituksen pituus ei saa ylittää 20 min. 15 min. on ihan sopiva, millä tahansa liikuntamuodolla toteutetussa harjoitteessa. Minulla harjoitus kesti tänään 13.30 min. Sanovat, että 20 min. jälkeen kortisolin eritys alkaa nousta. Sitä tulee kuulemma välttää. Kyllä minun kuntoiseni saa tuolla 13.30 min. treenillä itsensä aika tiukoille. Tietenkin jokainen tekee harjoitteen oman kuntonsa mukaan. Alussa ei tarvitse tehdä niin useita "tiukkoja" 30 sek rypistyksiä. Myös kunkin maksimaalinen teho ja nopeus on erilainen. Myös rennommat tauot on jokaisen katsottava omalle kohdalleen sopiviksi. Verrattuna siihen, että tekisi vain pelkkää aerobista pitkäkestoista lenkkeilyä, on puheena oleva treeni monella tavalla hyvä. 

Kävin saunassa.

19:ksi menimme M-L:n kanssa helluntairukoushuoneelle Rukousiltaan. Haimme Salmen mukaan. 17 henkeä. Samalla reissulla vein muutamiin postilaatikoihin Rintamapostin.

Paluumatkalla oli kauniit ruskotukset taivaalla.

Iltapalaa ja teetä.

Seurailin uutisia.

Siunausta!

Ps. "Ja kaikki, minkä teette sanalla tai työllä, kaikki tehkää Herran Jeesuksen nimessä, kiittäen Isää Jumalaa hänen kauttansa" (Kol. 3:17).


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti