20210915

15.9.2021.

Sydämelliset nimipäiväonnittelumme Saurasen Sirpalle!

Keskiviikko. 5.4 astetta ylösnousun aikaan. M-L kävi viemässä Danielin kouluun 8:ksi. Pilvipoutaista. Hieman tuuleskeli. 

Söimme aamupalaa ja joimme kahvia.

Luin Roomalaiskirjettä. M-L luki meille kohdan Virtoja erämaassa-kirjasta. Rukoilimme.

Nuohooja kävi.

Otin autotallissa esille yhden laatikon, jossa on kotitalon vintiltä tuotuja papereita. Minun. Seassa joidenkin muidenkin. Kävin niitä läpi. Siellä on monenlaista - historiaa. Eteni hitaasti, sillä tuli lueskeltua niitä "aarteita."

Välillä tulin sisälle, vessaan. Ihmettelin, kun M-L istui lattialla, takan edessä. Ensi n ajattelin, että oli laittanut tulen takkaan ja katseli siinä, että tuli lähtee hyvin palamaan. Kävi kuitenkin ilmi, että hän oli pudonnut siihen. Oli nimittäin noussut keittiöjakkaralle ja koettanut laittaa peltiä paikoilleen. Oli alas astuessaan unohtanut, että on keittiöjakkaralla ja oli astuvinaan matalammalta jakkaralta lattialle. Ja tietäähän sen, kuinka siinä käy. Ainekset olisivat olleet tietenkin pahempaankin. Kyynärpäästä oli nahka lähtenyt. Saamme kiittää Jumalaa varjeluksesta!.

Edelliseen liittyen, oli M-L:lla sellainen pieni patterilamppu siellä takanpäällä. Se oli tipahtanut sellaiseen pyöreään reikään, joka menee ihan alas asti. Imurillakin ajattelimme ensin yrittää sitä sieltä pois. Se ei kuitenkaan taipunut reikään - katon ja takan yläreunan välillä oli sen verran vähän tilaa. M-L ajatteli, että se ei ole niin syvällä. Niinpä otin mitan, joka oli rautainen, mitatakseni sen, kuinka syvällä lamppu on. Siellä se lamppu paloi, kun reiän yläpäästä katsoi. Kun työnsin mitan alas, huomasin, että lamppu liikahti. Lähdin nostamaan mittaa ylöspäin - ja lamppu tuli samaa tahtia ylöspäin. Ja tuli ylös asti. Ei ollut suunniteltu juttu. Lampussa on nimittäin pieni pyöreä mangneetti alareunassa, jolla sen voi kiinnittää johonkin metalliin, jos niin tarvitsee. Siihen mangneettiin se mitan pää tarttui. Että sellainen tapaus.

Kävin hakemassa Danielin koulusta klo 14 maissa.

Söimme. Minä myös kahvia.

Laitoin takkaan tulen.

Kävin 41 min. - ja hiukan päälle - mäki-sauvakävelyllä Paavonrinteellä. 2 kertaa menin laskettelurinteen ylös ja alas. Hivenen ripeämmin kuin aikaisemmilla kerroilla. En kyllä yrittänyt, mutta niin vain kävi.

Kävin saunassa.

Lueskelin kirjaa.

18.30:ksi menimme M-L:n kanssa Pyhän Hengen iltaan helluntairukoushuoneelle. Salmen haimme mukaan. Oli vähän erikoisempi ilta - positiivisessa mielessä.

Otin parisataa TV7:n lehteä mukaani jakelua varten. Eilen ja toissapäivänä joitakin kymmeniä jakelinkin, siellä missä liikuin.

Iltapalaa ja teetä.

Seurailin uutisia.

Siunausta!

Ps. "Kun tulin luoksenne, veljet, en julistanut Jumalan salaisuutta teille suurenmoisen puhetaidon tai viisauden keinoin. En halunnut tietää teidän luonanne mistään muusta kuin Jeesuksesta kristuksesta, en muusta kuin ristiinnaulitusta Kristuksesta. Te näitte minut hyvin heikkona, hyvin arkana ja pelokkaana" (1. Kor. 2:1-3).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti