20210916

16.9.2021.

12.9. oli Pirkko Jaskarilla syntymäpäivä. Sydämelliset onnittelut meiltä!

Torstaissa eletään. 6.4 astetta nousun aikaan Taivas oli harmaa. M-L oli jo vienyt Danielin kouluun 8:ksi.

Söimme aamupalaa ja joimme kahvia.

Luin Roomalaiskirjettä. M-L luki kohdan Virtoja erämaassa-kirjasta. Rukoilimme yhdessä.

Katselin taas loppuja papereita, joita eilen yhdestä laatikosta setvin autotallin oviaukossa. Siellä oli monenlaista. Mm. materiaalia tutkielmaani varten, 1960-luvulla. Tutkielma käsitteli Suomen kilpakävelyä. Suuren osan materiaalista olin saanut olympiakävelijä Pekka Viljaselta, josta olen kiitollinen. Lueskellessani nyt sitä materiaalia, kävelytilastoja, huomasin, että silloiset aikani olivat aika hyviä, jopa miesten sarjoja ajatellen. Niillä oltiin aika korkealla. Tosin en löytänyt tilastoista parasta aikaani 5000 m kävelyssä. Se oli alle 5 min. km-vauhtia, alle 17 v sarjassa. Kun Pekka Viljanen lähetti minulle materiaalia, niin hän laittoi viestin, ettei niitä tarvitse palauttaa. Nyt kuitenkin kymmenien vuosien päästä ajattelen, että voisin palauttaa ne jonnekin. Pekka tuskin elää enää. Yhden kerran olen ollut Pekka Viljasen vetämällä harjoitusleirillä 60-luvulla. Se oli Kangasniemellä, kotikyläni, Haarajoen, koululla. Teimme silloin mm. yhteislenkin Koittilan koululle ja takaisin. Taitaa kertyä matkaa yli 30 km. Talviaikaan. Se siitä.

Ruokaa ja kahvia. M-L kävi hakemassa 14 Danielin koulusta.

Kävimme M-L:n kanssa jakelemassa TV7-lehtiä Sara-ahon, Husuahon ja Kukonhiekan alueella. 200 kpl. Lehdessä on hyviä kirjoituksia siitä, mitä Jeesus on tehnyt - ja voi tehdä - ihmisten elämässä. Samalla se ohjaa löytämään hengellisen TV-kanavan, TV/:n. Kaupan kautta kotiin.

Kävin 36 min. - hieman yli - mäki-sauvakävelylenkillä Paavonrinteellä. 2 kertaa menin laskettelurinteen ylös ja alas. Ripeintä vauhtia, mitä olen sauvarinteessä tähän asti pitänyt. Ajan katson aina samasta paikasta, eli parkkialueelta, josta on 2-3 min. laskettelurinteen juurelle. Ja takaisin autolle toisen kiekan jälkeen. Ihan mielenkiinnosta aina ajan katson. Sitä kun on tottunut aina jotenkin määrittelemään lenkkinsä. Että sellaistakin vanhalla ukonkäppyrällä tänään(kin). M-L:kin käyskenteli kilometrin, toista.

Lueskelin hieman kirjaa.

M-L teki hyvän pizzan - keto-sellaisen. Elämme nyt sitä keto-aikaa. Teetä.

Seurailin uutisia.

Siunausta!

Ps. "Joka teistä on sairaana, kutsukoon hän luokseen seurakunnan vanhimmat..." Jaak. 5:13).

Ps. "

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti