20210907

7.9.2021.

Lainausta. Charles Haddon Spurgeonin - "saarnaajien ruhtinaaksi" kutsutun - ajatuksia Pyhästä Hengestä: 

"Yleinen, aivan liian yleinen on se synti, että unohdamme Pyhän Hengen. Tämä on hulluutta ja kiittämättömyyttä... Jumalana Hän on sisimmältään hyvä... Hän on hyvä ja suopea, Hän kestää hellästi meidän tottelemattomuutemme, kamppailee meidän uhmakkaan tahtomme kanssa; jouduttaa meitä pois, ettemme kuolisi synteihimme, ja sitten kouluttaa meitä aivan kuin rakastava hoitaja kasvattaa lastaan... Hän on toimissaan hyvä. Kaikki Hänen tekonsa ovat verrattoman hyviä: Hän herättää hyviä ajatuksia, rohkaisee hyviin tekoihin, paljastaa hyviä totuuksia. soveltaa hyviä lupauksia, auttaa hyviin saavutuksiin ja johdattaa hyviin tuloksiin. Koko maailmassa ei ole sellaista hengellistä hyvää, jonka tekijä ja ylläpitäjä Hän ei olisi... Niistä, jotka antautuvat Hänen vaikutukseensa, tulee hyviä; ne, jotka tottelevat Hänen antamiaan virikkeitä, tekevät hyvää, ne, jotka elävät Hänen voimansa alaisuudessa, saavat vastaanottaa hyvää... Pitäkäämme suuressa arvossa Hänen persoonaansa, ja kunnioittakaamme Häntä Jumalana yli kaiken muun, ikuisesti siunattuna: ottakaamme vastaan Hänen voimansa ja ilmaiskaamme tarpeemme saada kokea Häntä odottamalla Häntä kaikissa pyhissä hankkeissamme; etsikäämme hetkittäin Hänen apuaan ja älkäämme koskaan murehduttako Häntä; puhukaamme aina Häntä ylistäen, kun sellaisen tilaisuus tarjoutuu. Seurakunta ei koskaan menesty, ennen kuin se kunnioittavammin uskoo Pyhään Henkeen (lihavointi minun).

(Sharles R. Swindoll, Lähemmäs liekkiä, Päivä Osakeyhtiö 1994, s. 229).

------------------------

Sydämelliset nimipäiväonnittelut - vaarilta ja mummilta - lapsenlapselle, Mirolle!

Tiistai. 10.1 astetta lämmintä kun "Anttila ampaisi ylös vuoteeltaan" - no, minä vain. Harmaa taivas.

Luin Apostolien tekoja.

Ajelin 10:ksi helluntairukoushuoneelle Päivärukoushetkeen. 7 henkeä. Aurinkoista.

Varasin Kansakoulun SAARIJÄRVI RUKOILEE - kristittyjen yhteistä rukousiltaa varten. Se on pe. 15.10.2021. klo 18. Laita "korvantaakse!"

Söimme ja joimme kahvia.

Kävimme rouvan kanssa - niin kuin kantahenkilökuntaan kuuluvat ja kuuluneet upseerit sanovat - lyhyellä, vähän yli 40 min., hiljas-vauhtisella sauvakävelylenkillä, Kusiaismäen-Paavonrinteen maisemissa. Minä menin laskettelurinteen ylös, M-L tuli samaan paikkaan toista reittiä. Menimme alas yhdessä samaa reittiä.

Kotona tein "sarvistepperillä" pienen intervalliharjoituksen: 7 x 30 sek. jäykimmällä, kovalla teholla. Jokaisen välissä, sekä alussa ja lopussa, 1 min. 30 sek. rennommasti "norjemmalla" jäykkyydellä. Kesto 15 min. 30 sek.

Lueskelin kirjaa. M-L kävi kylällä asioilla.

Iltapalaa ja teetä.

Seurailin uutisia - myös Israelista.

Siunausta!

Ps. "Olkoon mielenne siihen, mikä ylhäällä on, älköön siihen, mikä on maan päällä" (Kol. 3:2).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti