20210906

6.9.2021.

Vähän lainausta. Muutamia käytännöllisiä ja hyödyllisiä "tarkistusohjeita" elämäämme - hengellistä elämäämme - ajatellen:

"1. tarkistusohje: Pidä aina Raamattua oppaanasi.

Aina kun epäilet tai olet hämmentynyt, palaa Raamatun äärelle. Aina kun et ole varma, olosi on epämukava tai mietit, onko jokin asia aivan oikein - on aika etsiä neuvoa Raamatusta.

2. tarkistusohje: Käytä arvostelukykyäsi. 

Kannattaa  olla vähän ennakkoluuloinen, jopa hieman skeptinen. Esitä kysymyksiä. Tarkista, millainen opetusta antava ihminen on luonteeltaan. Älä ole herkkäuskoinen. Ajattele selkeästi. Käytä arvostelukykyäsi.

3. tarkistusohje: Säilytä tasapainosi.

Toisin sanoen varo äärimmäisyyksiä. Jos huomaat, että asiat kehittyvät fanaattiseen suuntaan, jarruta. Kristus käyttää ruumiinsa rakentamiseen vakaita, innostavia kristittyjä. Fanaatikot eivät ole innostavia, he ovat pelottavia. Jos karkotat luotasi ne, jotka ovat vahvoja vaelluksessaan Kristuksen kanssa, jokin on pielessä. Jos olet seurannut jonkun opetusta ja tilanne alkaa muuttua kummalliseksi, kuuntele tuota "tunnistamatonta sisäistä kehotusta".

4Vain pieni vihje siitä, miten tasapaino säilyy: jos alat olla yhtä rajaavampi suhteessasi ihmisiin, saatat olla ajautumassa harhaan. Kun Jumala on mukana, Hän sulauttaa totuuden koko Kristuksen ruumiiseen. Jos sinusta alkaa tuntua, että sinulla on yksinoikeus totuuteen, jokin on pielessä. Menetät tasapainon elämästäsi.

4. tarkistusohje: Pyydä neuvoja niiltä miehiltä ja naisilta, joita ihailet.

Jos kuulemasi opetus alkaa ihmetyttää sinua, vietä aikaa niiden kanssa, jotka eivät ole mukana sellaisissa asioissa, joista olet kuullut ja joita olet ruvennut toteuttamaan. Tarvitset levollisen, objektiivisen, viisaan näkökulman. Etsi sitä.

5. tarkistusohje: Pitäydy yhteydessä.

Hengen yhteydessä pysyminen ei ole vain mukava mahdollisuus, se on raamatullinen käsky, joka pitää ruumiin vahvana. Se on elintärkeä osa vaellustamme. Älä koskaan salli itsesi olla tietoisesti aiheuttamassa jakautumista. Joissakin harvoissa tilanteissa ihmisen on jäätävä yksin ja käännyttävä toisaalle, mutta nämä tilanteet ovat poikkeuksia, eivät sääntö"

(Charkes R. Swindoll, Lähemmäs liekkiä, Päivä Osakeyhtiö 1994, s. 231-232).

----------------------------

Tänään on Maanantai. 12.4 astetta lämmintä ylösnoustessani. Aurinkokin "kuumotteli."M-L oli jo käynyt kylällä tk:ssa "verkokkeissa."

Sydämelliset nimipäiväonnittelumme Asko Linnarannalle!

Söimme aamupalaa ja joimme kahvia.

Luin Apostolien tekoja. M-L luki meille kohdan Virtoja erämaassa-kirjasta. Rukoilimme

Johonkin aikaan söimme ja joimme kahvia.

Kävin kylällä. Vein osanottoadressin postiin, lähtemään keskuudestamme poistuneen kilpakävelijän ja opettajan omaisille. Useilla kilpailumatkoilla olimme yhdessä, samalla autolla.

Samalla reissulla kävin kävelemässä hissukseen urheilukentällä 4 km. Mukava oli keli ja ilma selkeä. Soittelin Timolle lenkin aikana.

Olimme puhelinyhteydessä veljeni, Heimon, kanssa.

Lueskelin kirjaa.

Iltapalaa ja teetä.

Seurasin uutisia - Israelistakin.

Siunausta!

Ps. "Ja Jumala on eläviksi tehnyt teidät, jotka olitte kuolleet rikoksiinne ja synteihinne" (Ef. 2:1).

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti