20220911

11.9.2022.

ISRAELIN SIUNAAMISEEN KÄTKEYTYY SIUNAUS 2.

Jumala on käskenyt kaikkia siunaamaan Israelia ja Aabrahamin jälkeläisiä. Meidän on yhdyttävä Hänen aivoituksiinsa ja suunnitelmiinsa: 

"Ja Herra sanoi Abramille: Lähde maastasi, suvustasi ja isäsi kodista siihen maahan, jonka minä sinulle osoitan. Niin minä teen sinusta suuren kansan, siunaan sinut ja teen sinun nimesi suureksi, ja sinä olet tuleva siunaukseksi. Ja minä siunaan niitä, jotka sinua siunaavat, ja kiroan ne, jotka sinua kiroavat, ja sinussa tulevat siunatuiksi kaikki sukukunnat maan päällä"                1. Moos. 12:1-3).

Meidän on muistettava edellisiä rivejä lukiessamme, että tuon kaiken on sanonut Kaikkivaltias Jumala.

Edellisessä osiossa (8.9.2022. tässä blogissa) luimme raamatunpaikkoja, jotka kertovat siitä, että Jumala on luvannut omalle kansalleen, Israelille, maan, jossa se tulee asumaan. tämä on tosiasia, josta saamme pitää kiinni, niin kuin Israelkin.

Monenlaisten valheiden, väärien näkemysten ja syytösten kautta tämä asia koetetaan tehdä tyhjäksi, mutta kaikki se, mitä Jumala on luvannut, tulee juutalaisen kansan kohdalla toteutumaan.

Saamme pitää tästä varmasta asiasta kiinni, tuoda sitä julki ja näin olla siunaamassa Jumalan kansaa, sillä sehän se on Jumalan sanan mukaan. Tietenkin on olemassa paljon tapoja olla heitä siunaamassa, mutta nyt on puhe Israelille luvatusta maasta.

Kun puhumme luvatusta maasta, niin puhumme Jumalan Aabrahamille ja hänen jälkeläisilleen lupaamasta maasta.

Psalmien kirjassakin tämä Israelille luvatun maan totuus tulee esille:

"Hän Herra, on meidän Jumalamme; hänen tuomionsa käyvät yli kaiken maan. Hän muistaa liittonsa iankaikkisesti. säätämänsä sanan hamaan tuhansiin polviin, liittonsa, jonka hän teki Aabrahamin kanssa, ja Iisakille vannomansa valan. Hän vahvisti sen käskyksi Jaakobille, Israelille iankaikkiseksi liitoksi, Hän sanoi: Sinulle minä annan Kanaanin maan, se olkoon teidän perintöosanne"                                                                                                              (Ps. 105:7-11).

Jospa vain meidänkin kansamme olisi kuuliainen Jumalalle ja Hänen Sanalleen, niin että siunaisimme Israelia ja mielihyvin olisimme antamassa sille sen ,minkä Jumala on niin moninkertaisesti luvannut! Se koituisi meillekin moninkertaiseksi siunaukseksi.

Vielä tuon esille muutaman Jumalan lupauksen, tähän liittyen, profeettojen kautta:

"Näin sanoo Herra, Israelin Jumala: Kirjoita kaikki sanat, jotka minä olen sinulle puhunut, kirjaan. Sillä katso, tulee aika, sanoo herra, jolloin minä käännän kansani Israelin ja Juudan kohtalon, sanoo Herra, ja palautan heidät maahan, jonka olen antanut heidän isillensä, ja he saavat periä sen"                                                                                                                          (Jer. 30:2-3).

"Sinulla on tulevaisuuden toivo, sanoo Herra; sinun lapsesi palajavat omalle maalleen"          (Jer. 31:17).

"Ja te tulette tietämään, että minä olen Herra, kun minä tuon teidät Israelin maahan, siihen maahan, jonka minä kättä kohottaen olin luvannut antaa teidän isillenne"                           (Hes. 20:42).

Vaikka näemme - ja tulemme yhä enemmän näkemään - kansojen ja ihmisten taistelun puheena olevaa Jumalan Sanan totuutta vastaan, niin seisokaamme lujasti Raamatun sanan perustalla. Sillä Niin tulee täydellisesti tapahtumaan, kuin Jumala on puhunut.

Jatkan aiheesta.

                                                                                                       Jouko Kuusjärvi

_______________________________

Myöhästyneet, mutta lämpimät onnittelumme Tuula Porkalle "hetki sitten" olleen syntymäpäivän johdosta!

Sunnuntai. 11.4 astetta lämmintä ylösnousun aikaan. Pilvistä. Tyyntä.

Aamupalaa ja kahvia.

Luin 1. Tessalonikalaiskirjettä.

11:ksi ajelimme M-L:n kanssa helluntairukoushuoneelle Sunnuntaijuhlaan. Salmen haimme mukaan. Tilaisuuden jälkeen oli kahvitarjoilu.

Tultuamme kotiin laitoin tulen takkaan - ja tuikkuja, ynnä kynttilän palamaan eri paikkoihin.

Ruokaa.

15 maissa tulivat Timo, Pia, Milena, Minja, Terhi-Marja ja Emilia meille. Kahvisteltiinkin. Timo vei heille meillä olleen - Terolta saadun - puuhellan rautaosat. Meillä ei ollutkaan sille käyttöä saaressa, kuten vuosia sitten "aittelimme".

Kävin urheilukentällä 5 km kävely/rukouslenkillä.

Iltapalaa ja kahvia.

Kirjoittelin hieman.

Seurasin uutisia - myös israelista.

Siunausta!

Ps. "Ennen te olitte pimeys, mutta nyt te olette valkeus herrassa. Vaeltakaa valkeuden lapsina" (Ef. 5:8).


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti