20220912

12.9.2022.

ISRAELIN SIUNAAMISEEN KÄTKEYTYY SIUNAUS 3.

Osa 1. tästä "kirjoitussarjasta" löytyy 8.9.2022. kohdalta, sekä osa 2. 11.9.2022. kohdalta. Asiat on perusteltu luotettavalla Jumalan Sanalla.

Jumala lupasi tietyn maa-alueen Aabrahamille ja hänen jälkeläisilleen. Tätä lupausta ei voi kukaan milloinkaan tehdä tyhjäksi. "Luvattu maa" oli rajoiltaan tarkoin määrätty. Vaikka Israel ei nyt asukaan vielä koko alueella, joka sille on luvattu, niin tulee se kuitenkin asumaan. Kaikki, millä sitä koetetaan estää, on "turhaa rimpuilua", joka tekee vain kaikkien elämän vaikeaksi.

Jumala on puhunut jo Aabrahamille - ja myöhemmin Moosekselle tarkemmin - sen maan rajat, jonka Hän on luvannut Israelille asuttavaksi:

"Sinä päivänä Herra teki Abramin kanssa liiton, sanoen: Sinun jälkeläisillesi minä annan tämän maan, Egyptin virrasta aina suureen virtaan, Eufrat-virtaan saakka"                                                (1. Moos. 15:18).

"Ja Herra puhui Moosekselle sanoen: Käske israelilaisia ja sano heille: Kun te tulette Kanaanin maahan - se on se maa, jonka te saatte perintöosaksenne, Kanaanin maa äärestä ääreen - niin teidän eteläinen rajanne kulkekoon Siinin erämaasta Edomia pitkin; eteläinen raja alkakoon idässä Suolameren päästä ja kääntyköön Skorpionsolasta etelään ja kulkekoon Siiniin, ja se päättyköön Kaades-Barneasta etelään. Sieltä raja lähteköön Hasar-Addariin, kulkekoon Asmoniin ja kääntyköön Asmonista Egyptin purolle ja päättyköön mereen. Ja teidän läntisenä rajananne olkoon Suuri meri; tämä olkoon läntisenä rajananne. Ja teidän pohjoinen rajanne olkoon tämä: Suuresta merestä vetäkää raja Hoorin vuoreen; Hoorin vuoresta vetäkää raja siihen, mistä mennään Hamatiin, ja raja päättyköön Sedadiin. Sieltä raja lähteköön Sifroniin ja päättyköön Hasar-Eenaniin. Tämä olkoon pohjoisena rajananne. Ja itäinen rajanne vetäkää Hasar-Eenanista Sefamiin; Sefamista raja painukoon Riblaan, Äinista itään, ja sieltä raja edelleen painukoon, kunnes se sattuu vuoriselänteeseen Kinneretin järven itäpuolella. Sitten raja yhtyköön Jordaniin ja päättyköön Suolamereen. Tämä on oleva teidän maanne rajoineen yltympäri"                                                                                                                                         (4. Moos. 34:1-12).

Monet eivät tiedä - ja suuri määrä ihmisiä maailmassa ei halua välittää - siitä, mitä Jumala on kansalleen, Israelille, luvannut, kauan, kauan sitten. Kuitenkin meidän on hyvä tietää ja välittää, sillä lukemiemme sanojen lausuja on Herra, Kaikkivaltias Jumala. Kaikkeen siihen, mitä Hän sanoo, voimme sanoa - ja meidän tulee sanoa - Aamen! Näin tulee tapahtumaan. Jumalan lupaukset ovat aina paikkansapitäviä:

"Ei Jumala ole ihminen, niin että hän valhettelisi,eikä ihmislapsi, että hän katuisi. Sanoisiko hän jotakin eikä sitä tekisi, puhuisiko jotakin eikä sitä täyttäisi?"                                                 (4. Moos. 23:19).

Siunatkaamme Israelia myös siten, että uskomme sen, että Jumala on luvannut sille oman maan tiettyine, tarkkoine, rajoineen. Tuokaamme se myös julki, tavalla ja toisella.

                                                                                                            Jouko Kuusjärvi

____________________________

Sydämelliset syntymäpäiväonnittelumme Jaskarin Pirkolle!

Maanantai. 8.8 astetta lämmintä ylösnousun aikaan. Harmaa taivas. Tyyntä.

M-L kävi viemässä Danielin 8:ksi kouluun.

Aamupalaa ja kahvia.

Luin 1. Tessalonikalaiskirjettä.

Ajelin 10:ksi kylälle, Majakalle, jossa puhuin.

Kahvia.

Kävin Summassaaressa kävely/rukouslenkillä. Kymmenen kierroksen lenkki, johon kuului 10 x 154 = 1540 kuntoporrasta ylös. Aurinko paisteli.

Ruokaa ja kahvia.

Jakelimme M-L:n kanssa hetken TV7:n lehtiä. Samalla reissulla toimme Danielin koulusta 14.

Kirjoittelin.

Laitoin tulen takkaan.

Luin vähän kirjaa.

Kuuntelin Patmosta. Torkuin.

Iltapalaa ja kahvia.

M-L on neulonut.

Uutisia - myös Israelista.

Siunausta!

Ps. "Mutta Herra on uskollinen, ja hän on vahvistava teitä ja varjeleva teidät pahasta" (2. Tess. 3:3).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti