20231113

13.11.2023.

RUKOUS APOSTOLIEN TEOISSA 92.

Skeuaan pojat koettivat matkia Paavalia ja ajaa ulos pahaa henkeä miehestä, mutta heille kävi huonosti:

"Ja tämän saivat tietää kaikki Efeson asukkaat, sekä juutalaiset että kreikkalaiset; ja heidät kaikki valtasi pelko, ja Herran Jeesuksen nimeä ylistettiin suuresti" (Apt. 19:17).

Skeuaan poikien tappio pahalle hengelle, sekä Paavalin toiminta, jossa sairaita parani ja riivajia ajettiin ulos, sai aikaan pelkoa efesolaisten sydämissä. Varmasti siinä oli suurelta osin mukana Jumalan pelkoa, joka käänsi ihmisten sydämiä Jumalan ja evankeliumin puoleen. Tästä puhuu se, että Jeesuksen nimeä ylistettiin suuresti. Tätä me odotamme Suomeen ja paikkakunnillemme; ja tietenkin kaikkialle maailmassa.

Uskoontulolla oli suuri vaikutus monien ihmisten elämään:

"Ja monet niistä, jotka olivat tulleet uskoon, menivät ja tunnustivat ja ilmoittivat tekonsa. Ja useat niistä, jotka olivat taikuutta harjoittaneet, kantoivat kirjansa kokoon ja polttivat ne kaikkien nähden; ja kun niiden arvo laskettiin yhteen, huomattiin sen olevan viisikymmentä tuhatta hopearahaa" (Apt. 19:18-19).

Kaiken tuon nämä ihmiset tekivät uskovina, Jeesuksen omina; se oli seurausta siitä muutoksesta, jonka Jeesus oli tuonut heidän elämäänsä. Asiat haluttiin korjata. Tämä on hyvä toimintatapa tänäkin päivänä, kun ihminen tulee uskoon; se on sitä "siltojen polttamista" takanaan. Siitä voi olla seurauksia elämäämme; joillekin se merkitsee  jopa vankilaan joutumista, mutta he tekevät sen Jeesukseen uskovina. Se on myöskin todistuksena toisille muuttuneesta elämästä, koska yleensä selvittäessämme tekojamme, tulee myös ilmi se, miksi niin teemme.

Ei aina ole helppo asia toimia edellä kuvatulla tavalla, sillä monet asiat voivat olla hyvin häpeällisiäkin, joita joudumme käsittelemään.

Älköön kukaan ottako kerskumisena tätä, kun kerron jotakin omasta kokemuksestani tällaisissa asioissa: Helmikuisen lauantai-illan jälkeen, v. 1978, jolloin uusi, puhdas, lehti elämässäni kääntyi, Kouvolassa, Mansikka-ahon isossa urheiluhallissa, kun Jeesuksen veri sai puhdistaa sydämeni synnistä, tiesin, että minullakin on asioita, joita pitää selvittää. Oikein rukoilin Jumalalta, että niitä asioita tulisi kerralla mieleeni, ettei tarvitsisi "tipottain" niitä selvitellä. Ja tulihan niitä, kun ranskalaisilla viivoilla kirjoittelin niitä ylös. Sen jälkeen aloin - vaikeammasta päästä alkaen - selvittää niitä ihmisten ja yhteisöjen kanssa. Ehkäpä et usko, mutta niitä kertyi tuo "konsu" täyteen. Kun olin kunkin asian selvittänyt, vedin aina viivan sen yli. Kun kaikki oli läpikäyty revin paperin ja poltin. Jumala antoi voiman tuohon kaikkeen. Tämä kaikki oli seurausta siitä, että olin tullut uskoon ja saanut syntini anteeksi.

Jotain tuollaista tapahtui Efesossa.

Samaan "sarjaan" kuuluu myös se, että taikuutta harjoittaneet, uskoon tulleet, kokosivat kaikki kirjansa kasaan ja polttivat ne. Niitten arvo rahassa mitattuna oli suuri. Näin haluttiin kaikki siteet taikuuteen ja okkultismiin katkaista. Näin heitä Paavalin toimesta varmasti opetettiin tekemään. Näin tulee menetellä tänäänkin; sellaisia kirjoja - eikä muitakaan, jotka ohjaavat ihmisiä vääriin asioihin - tule viedä antikvariaatteihin, eikä kirpputoreille, eikä muutenkaan antaa toisille. On oltava - ja kannattaa olla - hyvin selkeä näissä asioissa.

"Näin Herran sana voimallisesti kasvoi ja vahvistui" (Apt. 19:20).

Kun evankeliumintyötä tehtiin rukoillen ja Pyhän Hengen täyteyttä kokien - ja siihen ohjaten - ja oltiin selkeällä linjalla syntiin ja vääriin sitoviin asioihin, menestyttiin. Sama on tie meillekin, aikoessamme menestyä - ja uskon, että haluamme.

Keskuudessamme on paljon välinpitämättömyyttä monien asioiden suhteen, tehdessämme Herran työtä ja eläessämme uskonelämää. Näistä tulisi havahtua tekemään "pesäero."

Jumala oli laskenut Paavalin sydämeen toimia tietyllä tavalla:

"Kun kaikki tämä oli tapahtunut, niin Paavali hengessä päätti kulkea Makedonian ja Akaian kautta ja matkustaa Jerusalemiin ja sanoi: Käytyäni siellä minun pitää nähdä myös Rooma. Ja hän lähetti Makedoniaan kaksi apumiehistänsä; Timoteuksen ja Erastuksen, mutta jäi itse joksikin aikaa Aasiaan" (Apt. 19:21-22).

Roomaan Paavali kyllä meni, mutta ei todennäköisesti tässä vaiheessa tiennyt, että se tulisi tapahtumaan hyvin normaalista poikkeavalla tavalla.

Timoteuksen ja Erastuksen lähdettyä, jäi Paavali vielä Efesoon; eli hän ei lähtenyt heti matkaan, kun suunnitelmat Jerusalemiin menosta olivat tulleet hänen sydämelleen...

Jatkan - jHs.

___________________________________

Vanhurskautettu; syyttömäksi julistettu, otolliseksi, Jumalan hyväksymäksi tehty. Itsensä Jumalan taholta; sillä hetkellä, kun uskoit Jeesukseen - ja se ei ole tunneasia, vaan uskon asia.

(Jouko Kuusjärvi)

____________________________________

Sydämelliset nimipäiväonnittelut esikoispojallemme; Tero, Jouko, Kristianille!

Maanantai. 1.4 astetta klo 5.30.

Aamupalaa ja kahvia.

6.15:ksi ajelin Runebergin puiston lavalle Aamurukoukseen. 3 henkeä. Oli satanut lunta.

Kun tulin kotiin kävin vielä torkkumaan.

Kahvia.

Tänään tuli vielä Isänpäiväkortti Teron perheeltä - ja mukana liput minulle ja M-L:lle elokuviin. Tuon Sound of Reedom-elokuvan meinasimmekin mennä vilkaisemaan.

Rukousta. Luin Filippiläiskirjettä.

Kirjoitin.

Hyvää ruokaa ja kahvia.

Tuli takkaan.

Poljeskelin kuntopyörää 45 min. Samalla lueskelin kirjaa.

Iltapalaa ja kahvia.

Kirjoitin.

Tein kutsun - jonka laitan tämän jutun loppuun - seuraavaan kyläiltaan.

Seurasimme uutisia - minä myös Israelista.

Siunausta!

Ps. "Sentähden me emme lannistu; vaan vaikka ulkonainen ihmisemme menehtyykin, niin sisällinen kuitenkin päivä päivältä uudistuu" (2. Kor. 4:16).



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti