20231128

28.11.2023.

RUKOUS APOSTOLIEN TEOISSA 97.

Paavali oli lähettänyt Miletosta kutsun Efeson seurakunnan vanhimmille ja kutsunut heidät luoksensa:

"Mutta Miletosta hän lähetti sanan Efesoon ja kutsui tykönsä seurakunnan vanhimmat. Ja kun he saapuivat hänen tykönsä, sanoi hän heille: Te tiedätte ensimmäisestä päivästä asti, kun minä Aasiaan tulin, miten minä kaiken aikaa olen ollut teidän kanssanne" (Apt. 20:17,18))

Efeson seurakunnan vanhimmat tiesivät, että  asia oli näin; Paavali ei puhunut turhia sanoja. Meillekin tämä asia; kun olemme palvelleet Herraa koko sydämisesti, niin voimme sen tuoda totuudellisesti julki, mutta meidän ei tarvitse kerskua sillä:

"kuinka minä olen palvellut Herraa kaikella nöyryydellä ja kyynelillä, koettelemuksissa, jotka ovat kohdanneet minua juutalaisten salahankkeiden tähden;" (Apt. 20:19).

Näin oli; sen vanhimmat tiesivät. Paavali rakasti näitä miehiä ja seurakuntaa, jota he johtivat. Oman kokemuksensa kautta hän haluaa vedota heihin, että hekin rakastaisivat seurakuntaansa. Evankeliumin työ, johon Jumala oli Paavalin kutsunut, ei ollut helppoa, vaan johti hänet monenlaisiin koettelemuksiin pitkin matkaa: niin myös Efesossa. Paavali asetti elämänsä esikuvaksi niille, joille hän puhui.

"kuinka minä en ole vetäytynyt pois julistamasta teille sitä, mikä hyödyllistä on, ja opettamasta teitä sekä julkisesti että huone huoneelta" (Apt. 20:20).

Tämän nämä vanhimmat tiesivät. Vaikka oli koettelemuksia, ei Paavali vetäytynyt pois, vaan julisti uskoville Efesossa sitä, mikä oli heille hyödyllistä. Hän opetti heitä isommissa kokoontumisissa, mutta myös huone huoneelta, kodista kotiin. Tässä kaikessa näkyy se huolenpito, jota Paavali kohdisti seurakuntaan ja sen jäseniin.

"vaan olen todistanut sekä juutalaisille että kreikkalaisille parannusta kääntymyksessä Jumalan puoleen ja uskoa meidän Herraamme Jeesukseen Kristukseen" (Apt. 20:21).

Paavali halusi voittaa ihmisiä Jeesukselle; hän halusi, että kaikki ihmiset voisivat uskoa Jeesukseen. Tässäkin hän oli esikuva vanhimmille, uskoville - ja meillekin kaikille, myös seurakuntien vanhimmille, koskapa Jumalan Sana kehottaa heitä olemaan esikuvia seurakuntiensa jäsenille:

"Vanhimpia teidän joukossanne minä siis kehoitan, minä, joka myös olen vanhin ja Kristuksen kärsimysten todistaja ja osallinen myös siihen kirkkauteen, joka vastedes on ilmestyvä: kaitkaa teille uskottua Jumalan laumaa, ei pakosta, vaan vapaaehtoisesti, Jumalan tahdon mukaan, ei häpeällisen voiton tähden, vaan sydämen halusta,ei herroina halliten niitä, jotka ovat teidän osallenne tulleet, vaan ollen laumalle esikuvina, niin että te, ylipaimenen ilmestyessä,  saatte kirkkauden kuihtumattoman seppeleen" (1. Piet. 5:1-4).

Seurakuntien vanhimmat voivat olla laumalle, seurakunnilleen, esikuvina näissäkin kahdessa asiassa:

1. Halussa, ja käytännön elämässä, olla voittamassa yhdessä ja henkilökohtaisessa elämässään, ihmisiä Jeesukselle.

2. Halussa, ja käytännön elämässä, osoittamassa ja toimimassa, että ihmiset säilyisivät uskossa Jeesukseen.

Paavali oli  jättänyt Efeson seurakunnan vanhimmille tällaisen esikuvan- Ennenkaikkea seurakunnan tärkeimmät tehtävät ovat niitä, joissa vanhinten tulee olla esikuvia laumalleen. Tämä merkitsee sitä, että kukaan seurakunnan vanhin ei voi panostaa muihin asioihin niin paljon elämässään, että hänen työnsä tärkeimmät asiat kärsivät.

Paavali ei kutsunut turhaan Efeson seurakunnan vanhimpia luokseen Miletoon. Siitä jatkan...

Jatkan - jHs.

__________________________________

Hetki tulee, jolloin Jeesus tempaa Häneen uskovat luokseen. Tiedätkö olevasi mukana?

(Jouko Kuusjärvi)

_________________________________

Tiistai. 4.2 astetta miinuksella ylösnousussa. Harmaa taivas. Yöllä tuuli aikalailla ja tuiskusi.

Varmaankin johtui juuri pidetystä taudista, että ei ollut aamupuolella hyvä olo olemuksessa.

Aamupalaa ja kahvia.

Laitoin tulen takkaan.

Rukousta. Luin 2. Tessalonikalaiskirjettä.

Kahvia.

Kirjoitin.

Ruokaa ja kahvia.

Kirjoitin.

Illan mittaan seurasimme uutisia - myös Israelista

Terveisiä Terolle sinne!

Siunausta!

Ps. "Niin seisokaa siis, veljet, lujina ja pitäkää kiinni niistä opetuksista, joita olette oppineet joko meidän puheestamme tai kirjeestämme" (2. Tess. 2:15).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti