20231117

17.11.2023.

RUKOUS APOSTOLIEN TEOISSA 94.

Paavali  siirtyy Efesosta toisiin maisemiin:

"Kun meteli oli asettunut, kutsui Paavali opetuslapset luoksensa ja rohkaistuaan heitä hän jätti heidät hyvästi ja lähti matkustamaan makedoniaan. Ja kuljettuaan niiden paikkakuntien läpi ja puhuttuaan siellä monta kehoituksen sanaa hän tuli Kreikkaan"(Apt. 20:1-2).

Paavalin yhteensä kolmenvuoden aika Efesossa päättyi. Hän oli saanut sydämelleen lähteä kohti Makedoniaa. Ennen lähtöään - mikä on täysin luonnollista - hän kutsui opetuslapset luokseen; joita varmasti oli paljon. Paavali rohkaisi heitä Jumalan sanalla ja varmasti tärkeä asia oli, että he rukoilivat yhdessä, näin uskon, ovathan ne tärkeimpiä elementtejä tällaisessa tilanteessa. Kaikki he olivat tulleet läheisiksi toisilleen.

Matkareittinsä varrella Paavali pysähtyi tietyillä paikkakunnilla, joissa oli uskovia. Hän puhui heille kehoituksen sanoja, rohkaisten heitä näin uskossaan eteenpäin. Paavali eli evankeliumineteenpäinmenoa ja uskovien säilymistä uskossa ja kasvamista varten. Hän pysyi siinä kutsussa, jonka oli Jumalalta saanut - ja halusi nähdä vaivaa itseään säästämättä; kaikki oli "laitettu peliin."

Tultuaan Kreikkaan - eli Akaiaan, joka oli Rooman provinssi - hän oleskeli siellä jonkin aikaa:

"Siellä hän oleskeli kolme kuukautta. Ja kun juutalaiset olivat tehneet häntä vastaan salahankkeen hänen aikoessaan lähteä meritse Syyriaan, päätti hän tehdä paluumatkansa Makedonian kautta" (Apt. 20:2).

Olisiko paikka, jossa Paavali oleskeli Akaiassa, ollut Korintto. Hän ei lähtenytkään meriteitse Syyriaan, Antiokiaan, vaan vaivalloisemman reitin kautta; tietä pitkin. Syynä tähän oli juutalaisten salahanke, joka oli tullut Paavalin tietoon. Uskon, että salahankkeen tarkoituksena oli ottaa Paavalilta henki pois.

Juuri tänä aamuna luin 2. Korinttolaiskirjeestä siitä, kuinka Paavali kuvailee kaikkea sitä, mitä hän on joutunut kärsimään evankeliumin tähden (2. Kor. 11:16-33, 2. Kor. 6:3-10).

Jumala varjeli Paavalin Hänen suunnitelmissaan täyteen loppuun asti; siihen hetkeen, jolloin hänen juoksunsa oli tarkoitus loppua. Hän oli vihkiytynyt Jumalalle koko sydämisesti. Koska Paavalikin oli ihminen, niinkuin meistä jokainen, niin mekin voimme tehdä samoin; antaa elämämme Jumalalle kokonaan, jolloin siitä poistuu itselle eläminen, joka kaikille on hyvin luontaista lihamme puolesta.

Jumala varjelee meitäkin elämämme loppuhetkeen asti; siihen hetkeen, minkä Hän on meille täällä maan päällä suunnitellut. Antakaamme koko loppuelämämme Hänelle!

Emme ole kovin paljon kajonneet Paavalin työtovereihin ja hänen kanssaan olleisiin. Tässäkin heitä mainitaan:

"Ja häntä seurasivat berealainen Soopater, Pyrruksen poika, ja tessalonikalaisista Aristarkus ja Sekundus, derbeläinen Gaisu, Timoteus sekä aasialaiset Tykikus ja Trofimus. Nämä menivät edeltä ja odottivat meitä Trooaassa; mutta me purjehdimme happamattoman leivän juhlan jälkeen Filippistä ja tulimme viidentenä päivänä heidän luoksensa Trooaaseen ja viivyimme siellä seitsemän päivää" (Apt. 20:4-6).

Puuttumatta tässäkään enempää näihin esillä oleviin henkilöihin ja heidän matkustamiseensa, totean vain tämän: Ninkähänlaista oli Paavalin ja hänen seurueensa yhteiselämä? Aikaa vietettiin paljon yhdessä, jolloin varmasti keskusteltiinkin runsaasti. Uskon Paavalin myös opettaneen mukanaan olleita Jumalan sanalla ja rohkaisseen heitä eri  tavoin. Toinen asia, jonka olisin ollut mieluusti näkemässä ja kokemassa, oli heidän rukouselämänsä. Luuloa vahvemmin ajattelen, että se oli erittäin tärkeällä sijalla heidän elämässään. Uskon armolahjojenkin toiineen heidän keskuudessaan.

Eläkäämme rukouselämää!

Jatkan - jHs.

___________________________________

En tiedä korkeampaa ja kalliimpaa arvonimeä maan päällä, kuin nimi Jumalan lapsi - minulle se annettiin lahjaksi, mutta Jumalalle se maksoi Hänen Poikansa hengen.

(Jouko Kuusjärvi)

_____________________________________

Perjantai. 6.8 astetta miinuksella ylösnousussa. Harmaa taivas.

Aamupalaa ja kahvia - mukava polttaa kynttilää. Onneksi ei tarvitse "molemmista päistä" poltella.

Rukousta. Luin Kolossalaiskirjettä.

Kahvia.

Haloin puita pihassa.

Laitoin tulen takkaan.

Kirjoitin.

Ruokaa ja kahvia.

Kirjoitin.

Poljeskelin kuntopyörää yli 40 min. Samalla lueskelin kirjaa.

Kävimme saunanlöylyissä.

Iltapalaa ja kahvia.

Seurasin uutisia - myös Israelista.

Siunausta!

Ps. "Ja kasvakaa meidän Herramme ja Vapahtajamme Jeesuksen Kristuksen armossa ja tuntemisessa. Hänen olkoon kunnia sekä nyt että hamaan iankaikkisuuden päivään" /(2. Piet. 3:16).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti