20231125

25.11.2023.

RUKOUS APOSTOLIEN TEOISSA 96.

Paavali oli lähtenyt Trooaasta:

"Mutta me menimme edeltäpäin ja astuimme laivaan ja purjehdimme Assoon. Sieltä aioimme ottaa Paavalin laivaan, sillä hän oli niin määrännyt. aikoen itse kulkea maitse" (Apt. 20:13).

Paavalin seuralaiset menivät meritse Assoon ja Paavali jalan. Luukas, joka on Apostolien tekojen kirjoittaja, on mukana.'

"Ja kun hän yhtyi meihin Assossa, otimme hänet laivaan ja kuljimme Mityleneen" (Apt. 20:14).

Asso oli Trooaasta eteläänpäin. Paavali kulki jalan tuon n. 35 km matkan Trooaasta Assoion. Mitylene oli Lesbos-saaren pääkaupunki.

"Sieltä me purjehdimme ja saavuimme toisena päivänä Kion kohdalle; seuraavana päivänä laskimme Samoon ja tulimme sen jälkeisenä päivänä Miletoon" (Apt. 20:15).

Kios on saari Lesboksen ja Samoksen välissä. Samos on saari Efeson edustalla. Mileto sijaitsi Vähän-Aasian länsirannikolla, Meandros-joen suussa, ja oli tärkeä kauppakaupunki.

Paavali oli koko ajan matkalla kohti Jerusalemia:

"Sillä Paavali oli päättänyt purjehtia Efeson ohitse, ettei häneltä kuluisi aikaa Aasiassa; sillä hän kiiruhti joutuakseen, jos suinkin mahdollista, helluntaiksi Jerusalemiin" (Apt. 20:16).

Uskon Paavalin saaneen sydämelleen sen, että hänen tuli olla helluntaina Jerusalemissa. Jumala, joka on antanut hänelle tällaisen halun, johdatti häntä. Hän on luvannut johdattaa niitä, jotka kulkevat rukoillen. Vaikka tulemme näkemään, ettei hänen elämänsä ollut kaikilta osin helppoa tulevina aikoina, niin hän luotti Jumalaan, joka siunasi häntä - ja meitäkin hänen kauttaan.

"Mutta Miletosta hän lähetti sanan Efesoon ja kutsui tykönsä seurakunnan vanhimmat" (Apt. 20:17).

Jatkan - jHs.

___________________________________

Eläessään Pyhän Hengen johdatuksessa, ihminen voi tuoda elämällään kunniaa ja ylistystä taivaan Isälle ja Jeesukselle, Herrallemme, sekä elää siunaukseksi toisille.

(Jouko Kuusjärvi)

____________________________________

Lauantai. 11.7 astetta miinuksella ylösnousussa. Selkeää.

Laitoin tulen takkaan.

Aamupalaa ja kahvia.

Rukousta. Luin 1. Tessalonikalaiskirjettä.

Seurasin hiihdon mc:a.

M-L leipoi tänään - mm. hyviä puolukkapiirakoita.

Kirjoitin.

Ruokaa ja kahvia.

Luin kirjaa hieman.

Laitoin vielä toisen kerran tulen takkaan.

Kävin saunassa.

Iltapalaa ja kahvia.

Seurasimme uutisia - myös Israelista.

Siunausta!

Ps. "Mutta itse rauhan Herra antakoon teille rauhan, aina ja kaikella tavalla. Herra olkoon kaikkien teidän kanssanne" (2. Tess. 3:16).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti