20220318

18.3.2022.

HENGELLINEN KAIHI SYDÄMEN SILMISSÄ

Tämä kirjoitukseni ei ole solvaamistarkoituksessa kirjoitettu, enkä sen kautta koeta ehdoin tahdoin loukata ketään - vielä vähemmän asettua niska takakeikassa toisten yläpuolelle, sillä vajavainen ihminenhän täälläkin näppäimistön toisella puolella on. Jos Jumala - ja Hänen Sanansa - puhuu ja haavoittaa, niin se onkin toinen juttu; se koituu ihmiselle hyväksi ja voi johtaa parannuksen tekoon; kääntymiseen Jumalan puoleen. Jos Sana - Jumala - haavoittaa, niin Hän myös parantaa. Siinä on osuutemme ihmisinäkin ja se koituu elämäksi. "Ei koske minuun, sanoi mies, kun koira puujalkaa puri" -sanonta ja ajatus ei sovi kaikkia asioita koskien asenteeksemme. Erityisesti silloin, kun Jumalan Henki kehottaa meitä johonkin, on hyvä olla kuuliainen. Näin on kohdallani tätä kirjoitustani ajatellen.

Luopumus Jumalan Sanasta etenee

Tämän kyllä huomaa "sokea Reettakin". Se etenee kuin saastaisen tulvaveden vyöry, laajenevalla ja ylenevällä voimalla. Kaiken kaikkiaan Suomi - maamme ja kansamme - on niin tuomionalaisessa tilassa, että emme tiedä, kuinka lähellä sen syntimitta on sitä pistettä, jolloin Jumala vuodattaa tuomionsa yllemme. En halua olla mikään "pahan ilman lintu", mutta sellainen, Jumalan Sanan ilmoittamia rajoja koko ajan ylittävä, synnin hyväksymisen yhä etenevä musta aalto, valtaa maata maassamme - maassa, jonka Jumala on meille antanut, että eläisimme siinä Hänen kunniakseen. Hän säilytti kansamme itsenäisenä, voidaksemme olla siunauksena toistenkin kansojen elämään. Suomen tilanne on vakava - se on vakavampi kuin osaamme ajatellakaan. Vain Jumalan Sanan äärellä ja rukouselämää elävinä tämä tilanne tulee Pyhän Hengen kautta meille todellisuudeksi.

Järkyttävä totuus maassamme

"Valtakunnassa kaikki hyvin, vanha vartija huutaa silmin hämärtyvin. Huomaamatta, näkemättä, mikä hetki yöstä on." Jotenkin näin sanotaan Pekka Simojoen laulussa. Suomessa on yhä lisääntyvässä määrin - ihan käytännön elämässä - nähtävissä täydellistä hengellistä sokeutta ja pimeyttä niissä piireissä, joissa tulisi olla selkeää näkökykyä ja joiden tulisi olla valona kansansa keskellä; joiden tulisi näyttää tietä oikeaan suuntaan. Puhun hengellisistä yhteisöistä: kirkkokunnista, herätysliikkeistä, seurakunnista, järjestöistä, yhdistyksistä. Selvyydeksi sanon, että kaikissa niissä on elävää uskoa Jeesukseen ja Jumalan Sanaan, silloinkin, kun niissä puhutaan ja eletään Jumalan Sanan vastaisesti; hyljätään Raamatun sana, selittämällä se uudestaan ihmismielen mukaan. Kyseessä ei maassamme ole enää vain alkava kaihi sydämen silmissä, vaan täysi sokeus. Näin käy, jos luotetaan vain omaan järkeen ja ymmärrykseen, mutta sisimmässä ei ole sydämen uskoa Herraan Jeesukseen. Sokea ei voi sokeaa taluttaa. Molemmat lankeavat kuoppaan.

"Älkää eksykö, Jumala ei salli itseänsä pilkata; sillä mitä ihminen kylvää, sitä hän myös niittää. Joka lihaansa kylvää, se lihasta turmeluksen niittää; mutta joka Henkeen kylvää, se Hengestä iankaikkisen elämän niittää" (Gal. 6:7,8). 

Miksi on niin suuri määrä hengellisissä yhteisöissä niitä, jotka edistävät synnin suosimista yhteisöissään ja kansamme keskellä; kulkevat eturintamassa murentamassa Jumalan Sanan arvovaltaa, ts. ovat viitoittamassa tietä helvettiin, vaikka heidän tulisi näyttää tietä taivaaseen? Näiden ihmisten - hengellisen työn tekijöiden - määrä lisääntyy. Heidän määränsä on koko ajan lisääntynyt myös erittäin keskeisillä paikoilla johtoasemassa olevien keskuudessa. Heistä voi mainita esim. useita piispoja - arkkipiispasta - johtava piispa - lähtien.  

Lähipäivien uutiset Turun seudulta kertovat karua kieltään siitä, että synninvyöry kirkkokunnan elämässä jatkaa etenemistään yhä julkeimmin muodoin. Turun tuomiokirkossa aletaan vihkiä samaa sukupuolta olevia pareja avioliittoon. Eihän asia uusi ole maassamme, mutta jotenkin se "iski tajuntaan" yhtenä isona luopumuksentien askeleena. Onhan Turun tuomiokirkkoa sanottu Suomen kansallispyhäköksi. Minulle se kertoo vertauskuvallisesti sellaisesta vakavasta askeleesta, joka kansamme elämässä otetaan. Kyseessä on vielä kirkko, joka on arkkihiippakunnan alueella, jossa myös Suomen ev. lut. kirkon johtava piispa, arkkipiispa on. Hänkin on samaa sukupuolta olevien avioliittoon vihkimisen kannalla. Jostakin luin ilmaisun: "Mitä arkkipiispa edellä, sitä tuomiorovasti perässä." Erilaisista viestimistä olemme saaneet lukea uutisen, joka kertoo, että ulkoministerimme, Pekka Haavisto, saarnaa Turun tuomiokirkossa. Tämä on mielestäni räikeää Jumalan pilkkaa, sillä Haavistohan elää parisuhteessa samaa sukupuolta olevan henkilön kanssa. Tuntuu, että aivan kuin haluttaisiin noilla edellä puhutuilla asioilla oikein kunnolla osoittaa Raamatun sanasta luopumista. Kyseessä on asia, jonka Jumala sanoo synniksi - ja vieläpä luonnottomaksi sellaiseksi. Siitäkin huolimatta, että ne, jotka sielläkin ajavat tällaisia asioita ja järjestävät tällaisia juttuja, pitävät sitä luonnollisena asiana.

Ylipappi Eeli ja hänen pappipoikansa 

Nämä pappissuvun edustajat nousivat mieleeni, kun aihepiiri, josta kirjoitan, laskettiin sydämelleni. Vaikka asiat nykytilanteeseen eivät menekään "yksiyhteen", niin olen näkevinäni niissä yhtymäkohtia. Joitakin "vetoja" siitä. Enemmänkin olisi tästä sanomista, mutta nyt vain vähän.

Eeli oli Aaronin - Israelin ylipapin - pojan Iitamarin jälkeläinen. Hän toimi ylimmäisenä pappina Ilmestysmajan ollessa Siilossa. Eelillä oli kaksi poikaa, Hofni ja Piinehas. He olivat pappeja. He elivät siveetöntä elämää, ei vain vähän, vaan räikeästi. Raamattu sanoo heistä: "Mutta Eelin pojat olivat kelvottomia miehiä; he eivät välittäneet Herrasta." (1. Sam. 2:12). He eivät piitanneet Jumalan sanan ohjeista. Voit lukea 1. Sam. 2:13-17, josta käy ilmi, että he olivat ahneita ja käyttivät asemaansa väärin. "Ja nuorten miesten synti oli kovin suuri Herran edessä,..." (j. 17). Edelleen Raamattu kertoo näistä pappismiehistä: "Mutta Eeli oli käynyt hyvin vanhaksi; ja kun hän sai kuulla, mitä hänen poikansa  tekivät kaikelle Israelille, ja että he makasivat niiden naisten kanssa, jotka toimittivat palvelusta ilmestysmajan ovella, sanoi hän heille: "Miksi te sellaista pahaa teette, mitä minä teistä kuulen kaikelta kansalta? Ei niin, poikani! Ei ole hyvä se huhu, jonka minä kuulen kulkevan Herran kansan seassa." ...Mutta he eivät kuulleet isäänsä, sillä Herra tahtoi surmata heidät." (j. 22-25). Kyseessä oli myös räikeää haureudenharjoitusta. Samasta asiasta - eri muodossa - on kysymys samaa sukupuolta olevien avioliitoissa. Se on haureutta, jota harjoitetaan kirkon siunauksella, kun heitä vihitään avioliittoon. Kaiken lisäksi ollaan rikkomassa omankin kirkkokunnan kirkkolakia - jota kapinallisuutta arkkipiispakin on hyväksymässä.

Ylipappi Eeli koetti lievästi puuttua poikiensa toimintaan, mutta ei niin kuin olisi pitänyt. Raamattu kertoo, että Eelin luokse tuli Jumalan mies, jolla oli tälle sanoma: "Näin sanoo Herra: Enkö minä ilmestynyt sinun isäsi suvulle, kun he olivat Egyptissä faraon huoneen vallassa? Ja minä valitsin heidät kaikista Israelin sukukunnista olemaan pappeinani, nousemaan minun alttarilleni" jne. ... "Mutta te häpäisette minun teurasuhrini ja ruokauhrini, jotka minä olen säätänyt asuntooni? Ja miksi sinä kunnioitat poikiasi enemmän kuin minua," ... Sen tähden Herra, Israelin Jumala, sanoo: Minä olen tosin sanonut: sinun sukusi ja sinun isäsi suku saavat vaeltaa minun edessäni iäti. Mutta nyt Herra sanoo: Pois se! Sillä minä kunnioitan niitä, jotka minua kunnioittavat; mutta jotka minut ylenkatsovat, ne tulevat halveksituiksi." (j. 27-30). Voit lukea Jumalan miehen ennustuksesta, koskien Eelin suvun kohtaloa, j. 31-36.

1. Sam. 3:2 meille kerrotaan siitä kuinka Eelin silmiä alkoi hämärtää. Luvun 4 jakeessa 15 sanotaan: Mutta Eeli oli yhdeksänkymmenen kahdeksan vuoden vanha, ja hänen silmissään oli kaihi, niin ettei hän voinut nähdä." Sen perusteella, mitä olemme aiemmin puhuneet Eelistä ja hänen pojistaan, voimme todeta, että silmien hämärtyminen ja kaihi ei koskenut ainoastaan hänen luonnollisia silmiään, vaan myös hänen sydämensä silmiä.

Olkoon edellä puhuttu varoituksena myös Suomen kirkon "ylipapille", arkkipiispalle, että hän tekisi parannuksen hyväksymistään mielipiteistä. Välittäköön hän - ja valvokoon - että hänen "poikansa ja tyttärensä", tuomiorovastit ja papit noudattaisivat Jumalan sanaa. Myös niillä elämänalueilla, joista nyt on ollut puhe! Sama koskee kaikkia hiippakuntien ylipaimenia, piispoja! Sama koskee myös kaikkia seurakuntien kirkkoherroja! Heidänkin tulee valvoa, että Jumalan sanaa noudatetaan ja pidetään voimassa heidän seurakunnissaan ja heidän työntekijöidensä elämässä. Tämä koskee myös meidän kaupunkimme, Saarijärven seurakuntaa, jossa täydellisellä yksimielisyydellä valittiin Kirkkoneuvostossa seurakuntapastoriksi henkilö, joka elää parisuhteessa samaa sukupuolta olevan henkilön kanssa. Kirkkoherran toimiessa rekrytointiryhmän johtajana ja Kirkkoneuvoston puheenjohtajana. Kyseessä on synti ja sen hyväksyminen, josta on tehtävä parannus; synti on tunnustettava ja se on hyljättävä. Herra antakoon asianosaisille täällä ja koko kirkossa siihen armonsa! Pyhä Henki, näytä todeksi synti, vanhurskaus ja tuomio! Kirkasta Kristusta, Jeesusta pelastajana kaikille Suomessa!

Kaikkia muitakin hengellisiä yhteisöjä koskee se, että Jumalan Sanasta ei saa luopua - ei silloinkaan kun joutuu kulkemaan vastavirtaan.

Jouko Kuusjärvi

Rajalantie 12. B.

43100 SAARIJÄRVI

jouko.kuusjarvi@gmail.com

Puh. 040-0206858

_________________________________________

Sydämelliset onnittelumme, vielä tässäkin, Jäntin Siskolle - meidän Teron anopille - Kuopioon!

4.3 astetta plussalla ylösnousussa - minun. M-L  nousi varemmin. Taivas oli sininen ja aurinko paistoi.

Aamupalaa ja kahvia.

Luin Psalmien kirjaa. Rukousta.

Valmistautumista Rukousiltaan.

Kirjoitin yllä olevan kirjoituksen.

Terhi-Marja, Emilia ja Daniel käväisivät. Hakivat leipomuksia, joita M-L oli leiponut nuorten viikonlopun leiriä varten. Terhi-marja on siellä emäntänä. Leiri on Alajärvellä. Danielkin lähtee täältä sinne mukaan.

Ruokaa ja kahvia.

Poljeskelin kuntopyörää 30 min. Samalla lueskelin kirjaa.

Kahvia.

Hyvissä ajoin ajelin helluntairukoushuoneelle Rukousiltaan, joka alkoi klo 18. Johtelin illan. Aluksi puhuin lyhyesti. Koin illassa rukouksen henkeä ja aktiivista rukoilemista. 6 henkeä paikalla. Oli hyvä rukoilla yhdessä.

Kotona iltapalaa.

Seurasimme uutisia - myös Israelista.

"Harppoen" seurasin MM-yleisurheilun halleja.

Huomenna on SAARIJÄRVI RUKOILEE - kristittyjen yhteinen Rukous- ja paastolauantai helluntairukoushuoneella. Laitan tämän loppuun kutsun sinne. Tule rohkeasti mukaan!

Siunausta!

Ps. "Valvokaa, pysykää lujina uskossa, olkaa miehuulliset, olkaa väkevät" (1. Kor. 16:13).



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti