20200728

28.7.

ONKO PUUTTUMISENI SAARIJÄRVEN SEURAKUNNAN HOMO-ASIAAN RAKKAUDETONTA?

Otan heti "löysät pois" ja vastaan kysymykseeni: Ei ole. Jokaisella on tietenkin oikeus vastata toisellakin tavalla, jos niin asian kokee. Ne tietenkin, jotka pitävät homo-suhteessa elämistä ihan ok. asiana, pitävät minua rakkaudettomana, tiukkapipoisena, vähän höyrähtäneenä, jne. Se on silloin aika luonnollinen vaihtoehto ajatella asiasta. Suuri osa ns. "uskonnollisista ihmisistäkin" pistäisi tällaiset miehet, kuin minä, lukkojen taakse. Kun on kyse uskonnollisista ihmisistä, emme silloin puhu ihmisistä, joilla on usko Jeesukseen - ja tällaisia ihmisiähän taitaa löytyä kaikista ns. hengellisistä yhteisöistä. Taitaapa olla niinkin, että tuota uskonnollisuutta löytyy meistä kaikista tarpeen tullen. Siitä meidän on kuitenkin päästävä eroon, sillä se on rasite meille ja muille. Jumala ei ole tarkoittanut meitä uskonnollisiksi. Uskonto tappaa, Jeesus pelastaa - elävä usko Jeesukseen. En kuitenkaan ala tässä kenenkään uskoa mittailemaan, mutta pidetään huoli siitä, että meillä on elävä usko Jeesukseen. Sydämen usko.

Minulla on "puhtaita jauhoja pussissa" tämän puheena olevan asian suhteen. Ts. motiivini ovat oikeat. Ne eivät nouse pelkästään "puhdasoppisuuden pohjalta." Pohjana on tietenkin Jumalan Sana. Eihän meillä ole mitään muuta, mihin elämämme ja kantamme perustamme.

Kun puhumme homosuhteessa elämisestä - ja niinkuin Saarijärven seurakunnan tapauksessa; seurakuntapastorin elämisestä sellaisessa suhteessa - puhumme Jumalan Sanan mukaan oikein "kovan luokan" Jumalan antamien ohjeiden hylkäämisasiasta. Ajattelen, että niillä, jotka ovat kyseisen valinnan tehneet - kirkkoneuvoston jäsenet - on suuri vastuu asiassa. Ainoa oikea vaihtoehto tästä eteenpäin on: Tehkää uusi päätös - jos homo-suhteessa eläminen seurakunnan työntekijän kohdalla jatkuu. Uusi päätös tarkoittaa Jumalan Sanaan palaamista, sillä se ei hyväksy muuta parisuhteen muotoa kuin miehen ja naisen välisen avioliiton. Antakaa kaikkien ihmisten Saarijärvellä tietää, että olette tehneet paluun Raamatun mukaiseen elämään seurakuntaelämässä. Olkaa valmiit ottamaan vastaan kaikki mahdolliset seuraamukset siitä. Halutkaa olla tässä asiassa samaa mieltä Jumalan - Kaikkivaltiaan Jumalan - kanssa. On mahdollista, että seurakuntapastori itse näkee parisuhteensa Jumalan Sanan vastaisena ja tulee mielenmuutokseen. Jumala voi saada sen aikaan. Pyydetään sitä Jumalalta. Tiedän, että tällaiset sanat tuntuvat monista "ihan hirveiltä." Mietippä kuitenkin niitä Raamatun äärellä, niin huomaat - jos haluat - että eihän meillä ole mahdollisuutta ajatella asioista mitenkään muuten.

Jos olisin rakkaudeton, en rukoilisi jatkuvasti niiden ihmisten puolesta, jotka liittyvät kyseiseen asiaan. Rukoilen muutosta - mielenmuutosta - okaiselle. Jos olisin rakkaudeton, en puuttuisi koko asiaan. Eläisin vain mukavasti, niinkuin muutkin. Puuttuessaan tämäntyyppiseen asiaan "kerjää vaikeuksia" itselleen - joita todennäköisesti on tulossa lisää. Sitä huomaa olevansa joillekin ihmisille rasite - ihan siitä syystä, että on puuttunut tietyllä tavalla asiaan, josta nyt puhumme. Seuraukset eivät kuitenkaan merkitse mitään silloin, kiun tietää kenen asialla on ja miksi. Jumalan asialla; Hänen toimeksiannostaan. Tiedätkö, että yksikin ihminen Jumalan kanssa on aina enemmistö. 

Minä tiedän, että Jumalan rakkaus on olemassa jokaista ihmistä varten. Minä en ole tuomitsemassa ketään. Päinvastoin, haluan sitä, mitä Jumalakin - asioiden muuttumista Hänen Sanansa ja tahtonsa mukaiseksi. Tiedäthän, että Jumalan tahto ei poikkea Hänen Sanastaan. Minusta on järkyttävä asia, että sillä paikkakunnalla, jossa elämme, toimitaan seurakunnassa, tällaisessa asiassa, Jumalan Sanasta piittaamatta. Ei pitäisi hyssytellä. Tällaisesta asiasta pitäisi tulla paljon isompi asia.

Jos olisin rakkaudeton, en välittäisi. Minulle merkitsee tämä asia jotakin - ei kuuitenkaan arvovaltakysymyksenä. Minun ei tarvitse voittaa. Enkä edes koe olevani häviäjä silloinkaan jos/kun asiat eivät muutu Sanan mukaisiksi. Jumala tietää, mihin Hän meidät lähettää ja mitä Hän haluaa meidän tekevän. Välitän niistä ihmisisrtä, joita tämä asia koskee. He ovat harhaanmenneitä. En osoittele, Jumalan Sana sen osoittaa. Koska välitän, haluan, että nämä ihmiset, jotka ovat kulkemassa kohti iankaikkista kadotusta - Raamattu osoittaa  tämän täysin selkeästi ( 1. Kor. 6:9-11) - tulisivat mielenmuutokseen ja kääntyisivät pois väärältä tieltään. Onko tämä rakkaudettomuutta? Ei. Ei ole rakkaudetonta pyrkiä pelastamaan ihmisiä iankaikkiselta erolta Jumalasta. Siinä katson toimivani samansuuntaisesti Jumalan kanssa:

"Sillä niin on Jumala maailmaa rakastanut, että hän antoi ainutsyntyisen Poikansa, ettei yksikään, joka häneen uskoo, joutuisi kadotukseen, vaan hänellä olisiiankaikkinen elämä. Ei Jumala lähettänyt Poikaansa maailmaan tuomitsemaan maailmaa, vaan sitä varten, että maailma pelastuisi hänen kauttaan"
(Joh. 3:16-17)

Motiivinani on olla Jumalan työtoveri; toimia linjassa Hänen Sanansa kanssa. Sitä ei voi sanoa rakkaudettomuudeksi:

"Veljeni, jos joku teistä eksyy totuudesta ja toinen saa hänet palaamaan takaisin, niin tietäkää, että se, joka palauttaa syntisen hänen harhateiltään, pelastaa hänen sielunsa kuolemasta ja peittää syntien paljouden"
(Jaak. 5:19-20).

Välitän myös siitä kaikesta, mitä on seurauksena homosuhteen hyväksymisestä seurakunnan työntekijän elämässä - seurakunnan elämässä. Ei ole siunausta. "Seurakuntaelämä" voi toimia ja pyöriä, mutta siunaus puuttuu. Raamattu vertaa syntiä - josta tässäkin on kysymys - hapatukseen ja kehottaa perkaamaan sen pois:

"Ei ole hyvä, että kerskaatte. Ettekö tiedä, että vähäinen hapatus hapattaa koko taikinan. Peratkaa pois vanha hapatus, että teistä tulisi uusi taikina, niinkuin te olettekin happamattomat; sillä onhan meidän pääsiäislampaamme, Kristus, teurastettu"
(1. Kor. 5:6-7).

Homosuhteessa eläminen ja sellaisen hyväksyminen on hapatusta - syntiä - joka on perattava pois. Ellette niin halua tehdä, saatte nähdä seuraukset. Jumala on Sanansa takana. Hän on armollinen Jumala, kun ihmiunen nöyrtyy Hänen edessään; tunnustaa syntinsä ja haluaa hyljätä ne. Tähän minä vakavasti kehotan! Toivottavasti kuulemme pian hyviä uutisia!

Kehotan lukemaan Jeesuksen puheita ja opetuksia. Samoin apostolien kirjeitä ja puheita - ja profeettojen puheita. Ja itsensä Jumalan puhetta Sanan lehdiltä. Huomannet - jos haluat - että ne ovat vähän enemmän "suoraan asiaan käyviä", kuin minun kirjoitukseni.

(1.3.2020 päivän kohdalta löytyvät päivämäärät ja otsikot, tästä blogista, kirjoituksiin, jotka liittyvät puheena olleeseen asiaan. 20.3., 25.5, ja 30.5. myös samaan liittyvää asiaa.)

Rakkaudella
Jouko Kuusjärvi
Rajalantie 12. B.
43100 SAARIJÄRVI
Puh. 040-0206858
jouko.kuusjarvi@gmail.com.

______________________

Taitaa olla tiistai. Sydämelliset syntymäpäiväonnittelut Kuparisen Markulle, Kymenlaaksoon, tänään olevan syntymäpäivänjohdosta!

18.5 astetta lämmintä silloinkun nousin - ja ihan hyvissäajoin. Pilvipoutaista. Kohta paistoi aurinkokin. Aamupalaa ja kahvia. Luin Matteuksen evankeliumia. 

Käväisin hakemassa Timon moottorisahan Höytiältä, Uuraisilta. Oma kun ei nyt pelitä.

"Juopoaistuani" kahvit, lähdin ns. rankametsään, tuonne lie n. 4 km päähän. Isoja leppiä nurin, poikki ja kasaan. Vähän tihkutteli välillä vettä. Kasteli se kyllä paitaa sisältäkin päin. 

Kävin kotona syömässä ja juomassa kahvia. JälkiruuaksiM-L oli tehnyt omenapaistosta. Sitä jätskin kanssa.

Jatkoin rankojen kaatoa. Satoi enemmän.

Tultuani kotiin laitoin saunan lämmite. 

M-L leipoi tänään pullaa ja piirakkaa. Ennen saunaan menoa join kahvia "piirakan reunojen" kera. Maku oli hyvä. Saunan jälkeen oli mukava vilvuutella takapihan puolella. Saunakahvit tänään paistetun pullan kanssa. Satoi välillä aikakin lailla.

Kirjoittelin.

Terhi-Marja, Denis ja Daniel käväisivät. 

M-L lähti Danielin kanssa käymään Höytiällä - hakivat M-L:n Mirolta tilaamia mustikoita ämpärillisen. Minä jatkoin kirjoittelua.

Iltapalaa ja kahvia/teetä.

Timo Soinin plokista lainaan tähän pienen pätkän:

" ... Tilanne on sama kuin korvasyyhykristityllä. Puhutaan vain kivoista asioista, kuten ihmisarvo, anteeksianto ja taivas. Samalla vaietaan synnistä, tuomiosta ja helvetistä" (Timo Soini, bloki 28.7.2020).

Siunausta!

Ps. "Niin ei nyt siis ole mitään kadotustuomiota niille, jotka Kristuksessa Jeesuksessa ovat" (Room. 8:1).


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti