20200706

6.7.

Sydämellisetnimipäiväonnitteluttäältä meiltä Metsälän Esalle, Taipaluksen Esalle ja Korvajärven Esalle!

15.3 astetta lämmintä noustessani 7maissa. Aurinko näkyi. Tuuleskeli. Aamupalaa ja kahvia. Luin Sefanjan kirjaa.

8:ksi ajelin Paavolle. Kävimme rankapaikkaa katsomassa.

Kahvia lisää palattuani kotiin. M-L luki kohdan hartauskirjasta. Rukoilimme yhdessä keittiön pöydän ääressä. 

Kävin kylällä ostamassa uuden näppäimistön tietokoneeseen. Apteekissakin käväisin.

Kahvisteltuani lähdin urheilukentälle 7.2 km kävelylenkille. Soitin siellä ollessani kotipuoleen velimiehelle.

Ruokaa ja kahvia.

Pohjoisen matkaajiltakin tuli kuvia - myös hienoista maisemista. Lumisia paikkoja näkyi. Altakin taisi olla jo "voitettu kanta." 

M-L leipoi hyvää piirakkaa. Sitä pääsi hetikahvin kanssa maistelemaan.

Vähän kirjaakin lueskelin. Torkuin.

Hain rinkan, vaellusteltan ja keittimen esille.

Iltapalaa ja teetä.

Israel-ohjelmien seurailua.

Tänään on tuuleskellut aikalailla.

"Kerrotaan, että Yhdysvaltain eteläosassa asui vuorilla yksinään nainen, jonka olohuoneen seinät olivat täynnä Robert E. Leen kuvia. Eräänä iltaba tuli kovalla lumimyrskyllä kaksi miestä hänen taloonsa suojaa etsimään. Heidän lähtiessään toinen, hyvin huomiotaherättävän näköinen, antoi naiselle pienen lahjan. Nainen kysyi toiselta mieheltä tämän komean ja ystävällisen vieraan nimeä. Mies vastasi: "Hän on kenraali Robert E. Lee." Vaikka naisella oli kuvia hänestä seinällään, hän ei tuntenut miestä.

Messias oli kuvattu Vanhassa testamentissa, ja jokainen hurskas juutalainen tunsi ennustukset. Kuitenkaan useimmat eivät tunteneet häntä eivätkä ottaneet häntä vastaan Messiaana, kun hän tuli. Heidän käsityksensä hänestä oli liian itsekäs,materialistinen ja kansallismielinen, sensijaan että se olisi ollut hengellinen" (Henry Gariety, Sata kuvaa Kristuksesta, s. 108, 109, RV-KIRJAT 1994).

-----------------

21.6.2020. kenttäpiispa, Pekka Sarkio, kirjoitti blogin, otsikolla: Vallankumouksen hedelmät kypsyvät. Blogi oli Kotimaa24 sivustolla. Hän halusi poistaa blogin, keskusteltuaan Puolustusvoimien edustajan kanssa. Blogi on kuitenkin Googlen arkistossa luettavissa: Http://archive.is/m2gF4 Oli hyvää tekstiä. Jossakin lehdessä blogia kommentoitiin ja käytettiin ilmaisua, että kenttäpiispa teki puolustusvoimien "päiviräsäset." En nyt muista tarkkaan, mutta ajatus oli tuollainen. Netistä löytyy kommentointeja Särkiön blogikirjoitukseen. Taisipa arkkipiispa Tapio Luomakin pitää sitä sopimattomana. Samoin erään naispiispan mielestäkin. Miksi ei voitaisi esim. koko piispakunnan taholta olla ajattelemassa Jumalan Sanan mukaisesti ja tuotaisi se kanta myöskin selkeästi esille? Sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöjen - Jumalan Sanan vastaisten käsitysten - ehdoillako kirkonmiehet- ja naiset toimivat? Eikö olisi siunatumpaa - kaikkia ajatellen - noudattaa jumalan Sanaa?

Siunausta!

Ps. "Sillä Jumalan viha ilmestyy taivaasta kaikkea ihmisten jumalattomuutta ja vääryyttä vastaan, niiden, jotka pitävät totuutta vääryyden vallassa, ..." (Room. 1:18).

"Älköön kukaan pettäkö teitä tyhjillä puheilla, sillä semmoisten tähden kohtaa Jumalan viha tottelemattomuuden lapsia; älkää siis olko niihin osallisia heidän kanssaan. Ennen te olitte pimeys, mutta nyt te olette valkeus Herrassa. Vaeltakaa valkeuden lapsina ... älköönkä teillä olko mitään osallisuutta pimeyden hedelmättömiin tekoihin, vaan päinvastoin nuhdelkaakin niistä" (Ef. 5:6-8, 11).

------------------

Siunataan Israeliaja rukoillaan sen puolesta!

(alla oleva kuva ja teksti on kopioitu Mualimankaekkeus ry:n Ystäväkiirjeestä kevät/kesä 2020)




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti