20200731

31.7.

13.9 astetta lämmintä silloin kun nousin sängystä. Aurinkoista. Tuuleskeli. Aamupalaa ja kahvia. Luin Matteuksen evankeliumia. M-L luki kohdan hartauskirjasta. Rukoilimme yhdessä keittiön pöydän ääressä.

9:ksi menin ottamaan Terhi-Marjan ja Danielin kyytiin. Ajelimme Keuruulle, Isoon Kirjaan, helluntaiherätyksen konferenssialueelle. Siellä oli tänään päättymässä Fifteen-leiri, jolla oli mukana myös Emilia. Klo 11 oli rannassa iso kastetilaisuus, jossa meni kasteelle todella paljon Fifteen-leiriläisiä. Heidän joukossaan oli myös Emilia. Siksi minäkin olin mukana tilaisuutta seuraamassa. Onhan kaste isoasia, kun sitä raamatunmukaisena asiana ajatellaan. Erityisesti kaste on vihkiytymistä Jeesuksen seuraamiseen - on sillä monia muitakin merkityksiä. Oli hienoa nähdä lapsenlapsensa ottavan kasteen - upotuskasteen, uskovien kasteen. Sehän on se Raamatun mallin mukainen aljkuperäinen kaste - se kaste, josta Raamattu käyttää nimitystä: yksi kaste. Emme oikein voi ymmärtää Jumalan Sanan paikkoja kastetta koskien, ellemme sijoita sitä mahdollisimman lähelle sitä hetkeä kun ihminen tulee uskoon, uudestisyntyy Jumalan lapseksi. Tämä ei tarkoita sitä, etteikö kaste olisi samanarvoinen, vaikka se suoritettaisiin - otettaisiin - myöhemmin uskoontulon jälkeen.

Sydämelliset onnittelumme vielä tässäkin Emilialle kasteellemenosta! Se on rohkea ja hieno askel! Ei tarvitse ymmärtää kuinj tarpeeksi kasteesta, voidakseen ottaa sen askeleen - olla kuuliainen Jumalan Sanalle. Itselleni on vain vahvistunut vahvistumistaan v. 1978 tapahtunut kasteellemeno; se, että askel oli Jumalan Sanan mukainen. M-L:n kanssa kävimme kasteella Poihjois-Ruotsissa, Kiirunassa. Kastajana toimi evankelista Joonas Kelottijärvi. Asuimme silloin Enontekiöllä. Minun kohdallani "vesi vaikutti niin ihmeellisiä asioita", että jouduin eroamaan luterilaisen seurakunnan työntekijän tehtävästrä, koska siellä opetetaan kasteesta eritavalla. Kenenkään ei pidä ajatella, että sanon tämän negatiivisessa mielessä. En ollenkaan. Useat lut. kirkon jäsenet - työntekijätkin - ovat käyneet uskovien upotuskasteella ja jatkavat tehtävissään. On myös hyvä tuoda esille - jälleen kerran - että jokainen Jeesukseen uskova ihminen lut. kirkossa - ja missä muussa yhteisössä tahansa - on minun veljeni ja sisareni Kristuksessa.

Uskon, että sinullekin, Emilia, kun seuraat Jeesusta ja opit tuntemaan Jumalan Sanaa, vahvistuu yhä enemmän tänään ottamasi askeleen tärkeys. Olet neljäs lastenlapsemme, joka on nyt käynyt uskovien vesikasteella. Isovanhempina iloitsemme suuresti siitä! Olkoon Raamattu sinulle - ja koko meidän perhekunnalle, niinkuin kaikille muillekin - rakas kirja päivittäin. Jumala siunatkoon sinua!

Kastehetken jälkeen oli fifteenleiriläisillä ruokailu ja sen jälkeen leirin päätöstilaisuus isiossa teltassa. Me kulutimme niiden aikana aikaamme, sillä päätöstilaisuuteen ei ollut muilla mahdollisuutta mennä kuin leiriläisillä. Koronasta taisi johtua.

14.40 paikkeilla leiriläisten päätöstilaisuus päättyi. Ajelimme Keuruun ABC:lle kunnon hampurilaisille. Sitten kotiin. Aurinko paistoi. N. 20 astetta.

Ruokaa ja kahvia.

M-L leikkasi minulta pään - itseasiassa ja tarkkaanottaen lyhenteli sänkeä.

Kävin saunanlöylyissä.

M-L kävi kylällä kauppa-asioilla. Daniel kävi hakemassa meiltä vyölle sidottavan marjanpoiminta-astian. Oli menossa vadelmia keräilemään,taisi myös punaisiaviinimarjoja.

Uutisten seuraamista.

Siunausta!

Ps. "...ne, jotka Herraa odottavat, saavat uuden voiman, he kohottavat siipensä kuin kotkat. He juoksevat eivätkä näänny, he vaeltavat eivätkä väsy" (Jes. 40:31).

Iltapalaa ja teetä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti