20210611

11.6.2021.

Perjantai. 23 astetta lämmintä varjossa kun myöhään nousimme uuteen päivään.Täällä Mäntyluodossa edelleen ollaan. Aurinko paistoi. Valkeita pilvia. Järvi kimalteli pieniä timantteja täynnä. Leuto tuuli etelän suunnasta.

Aamupalaa  ja kahvia. Kauniissa järvimaisemassa. Luin Psalmien kirjaa mökin kongilla. Siellä myös rukousta. Hyttysiä aikalailla. Laitoinviereen palamaan hyttyskarkotteen. Sisälläkin sitä piti vähän sauhutella.

Karsin vesurilla isompien puiden oksia ja kaadettujakin pienempä puita.

Kahvia lettivehnäsen kanssa.

Kantelin eilen halkomiani puita mökin länsipuolella olevan kongin alle, sekä eteläseinän alle. Niissä kun on tilaa, kun nurkkakivet ovat sen verran korkealla. 

Söimme ja joimme kahvia.

Jatkoin puiden kantelua. Mukavannäköinen pinohan siitä tuli - kuin kivijalka, mutta kuitenkin "puujalka." Pätkin halkaisukirveellä karsimani puut kannonpäässä. Se on sen verran raskas, että hyvin katkeaa paksumpikin puu - nopeammin kuin sahalla.Kaikki puut eivätsopineet pinoon, joten laitoin niitä myös kongin alle pinon taakse. Se oli tällainen "rojekti" aateltu tälle päivälle.

Ennen 20 tuikkasin tulen saunan kiukaan alle. Kohta jo istuin nakkelemassa löylyä veden partaalla. Aaltojen liplatus kuuluu saunaankin, mutta erityisesti puhuhuoneeseen. Leveä auringonsilta hohteli kirkkaana välkkyen.

21 jälkeen tulin saunasta.

Iltapalaa ja teetä - ennen saunaakin jo vähän aloiteltiin.

On ollt hienoja säitä koko ajan täällä ollessamme. Perekunnan kanssa "vatsappeja" vaihdeltu. M-L:lla on "älykäs" puhelin, minulla vanha nokialainen.

Klo on kohta 22.30, mutta aurinko on korkealla - ja näkyy enteilevän kaunista auringonlaskua taas Pohisselän taakse. Kiitollisia olemme Jumalalle tästä vaatimattomasta mökistä, jonka setäni lahjoitti minulle. Mökki on vuokratontilla - eli koko saari on se tontti. Pieni saari, jossa ei ole muita mökkejä. Ei ole näkynyt järvlläkään kuin pari, kolme, venettä koko aikana.

Siunausta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti