20210614

14.6.2021.

Täällähän sitä - vesien ympäröimänä - saaressa olemme; M-L. Daniel ja minä, eli mummi, tyttärenpoika ja vaari. Pitkään nukuimme; niin pitkäksi meni, ettei kehtaa tunnustaakaan. Vaan kenelleppä sitä tartteekaan. 16 astetta lämmintä silloin. Aurinko paistoi. Vaaleahkoja pilviä. Tuuli oli kääntynyt enemmän tuonnenetelän puolelle. Tuuli aikalailla.

"Aamupalaa" ja kahvia. Luin Psalmien kirjaa - ääneen kaikille meille. Rukoilimme kolmisin. 

Astuimme Danielin kanssa venoseen ja ajaa hurautimme aaltoilevalla järvellä Selkäsaaren tietämille. Daniel virvelöi ja minä siellä soutelin. Ei ollut kala syönnillä. Oli päivä. 

Tuuli oli lisääntynyt ja aallot kasvaneet, kun ajoimme takaisin saareen. 

M-L oli keräilemässä oksia saapuessamme mökille.

Kohtapa söimme M-Ln paistamat - Danielin eilen pyytämät ja fileeroimat hauet. Olivat oikein hyviä. Kahvit jälkiruuaksi. No, Daniel ei nyt sitä kahvia.

Loikoiltuamme hetken lähdimme Danielin kanssa taas vesille. Hän virvelöi ja minä soutelin/pitelin venettä. Tuuli jatkui. Tuossa saaren etelä/itäpuolella pysyttelimme. Yksi 52 sm mittainen hauki tuli. Muutama oli kiinni, mutta irtosi. Kaksi pienempää laskimme kasvamaan. Toisenkin saaren takana kävimme.

Palattuamme saareen perkasi ja fileroi Daniel hauen. M-L oli paistanut pullaa ollessamme vesillä. Siksipä mökissä tuoksui lämpimän kotoiselle.

Ennen 19.30 kävin raapaisemassa tulen saunankiukaan alle. 

20 maissa menimme Danielin kanssa ottamaan löylyjä.

Saunan jälkeen iltapalaa ja teetä. Myös tänään tehtyjä kanelipullia.Ne olivat hyviä. Sellaisia, joissa oli päälla sokeri-kaneliseos.

Tuuli oli koko ajan hyvin vireä. Ensi yöksi ja huomisaamuksi on ennustettu myrskyä. Saa nähdä, miten mökinnurkat jytisee.

Taitaa olla räkätinrastas, joka on tehnyt pesän tuohon mökin etupuolelle - länsipuoli - rantaan, lahon, n 3 m korkean koivupökkelön yläpäähän. Siihen on kasvanut, samasta kannosta, ympärille koivurykelmä pieniä puita. Siinä se istuu pesässään, vaikka vierestä kulkee.

Kaksi joutsenta souteli järvellä, ollessamme siellä Danielin kanssa. Kaksi kuikkaa myös, jotka koettivat hyvin sitkeästi pysytellä tietyn alueen lähellä. Daniel huomasi pienellä kivellä pieniä linnunpoikasia. Olisivatko olleet kuikan? Siinä lähellä oli myös kaksi lokkia, mutta ne eiväy mitenkään noteeranneet poikasia. Yleensä ne ovat niistä aika ärhäköitä. Tullessamme pois järveltä, huomasi M-L, että kaksi kuikkaa uiskenteli ja ainakin toisen selässä oli pieni/pieniä poikasia.

Siinäpä se on mukavasti mennyt tämäkin päivä Mäntyluodossa - sekä Mäntyluodon Marjalta, että hänen äijältään, ynnä tyttärenpojaltaan.Juhannuskin on ihan kohta ja tuossa.

Siunausta!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti