20210607

7.6.2021.

ONKO JUMALA "SIVUROOLISSA" ELÄMÄSSÄNI? 78.

 27.5. oli edellinen kirjoitus tällaisen otsikon alla. "Sarja" jatkuu.

Sisällisestä ihmisestämme ja sen hoitamisesta puhuimme viimeksi. Uskon, että olet kanssani samaa mieltä kun sanon: Tämä asia on elämämme kaikkein tärkein asia, sen jälkeen kun olemme avanneet sydämemme Jeesukselle ja tulleet Hänen kauttaan Jumalan lapsiksi. Ei ole itsestään selvä asia, että pidämme huolta sisällisen ihmisemme hyvinvoinnista. Tälle tärkeimmälle asialle nimittäin löytyy "kosolti" kilpailijoita. Kilpailijat ovat yleensä niitä asioita, jotka kiinnittävät - kiinnittäisivät - huomiomme ulkonaisen ihmisemme hyvinvoinnin hoitamiseen.

Saatamme laiminlyödä sisällistä ihmistämme myös hengellisillä asioilla. Voimme panostaa monenlaisiin asioihin, joihin koetamme jakaa elämäämme. Saatamme tehdä hyviä asioita parhaan kustannuksella. Voin esim. sanoa, että kaikkein tärkein asia on viedä evankeliumia ihmisille. Haluan panostaa siihen asiaan paljon. Raamattu kyllä kehottaa meitä:

"Sen tähden, rakkaat veljeni, olkaa lujat, järkähtämättömät, aina innokkaat Herran työssä, tietäen, että teidän vaivannäkönne ei ole turha Herrassa"

(1. Kor. 15:58).

On tärkeä asia tehdä Herran työtä, olla innokas ja nähdä vaivaa. Kuitenkin, jos samaan aikaan laiminlyömme sisällisen ihmisemme hoitamisen ja hyvinvoinnin, on elämässämme väärä järjestys. "Pää tulee pian vetävän käteen", jos vain teemme työtä, mutta emme samalla kiinnitä huomiota siihen "todelliseen instrumenttiin", jota Jumala käyttää; eli sisälliseen ihmiseemme.

Mikään tehtävä - vaikka olisimme siihen Jumalan kutsumia - ei onnistu ilman sisällisen ihmisemme hoitamista, sillä Jumalan valtakunta on sisällisesti meissä ja sieltä se "virtailee" ulospäin - jos on virtaillakseen. Ja kyllä se virtailee, jos me hoidamme sisällistä elämäämme.

Monilla ihmisillä - ja kyllähän siitä on kokemusta minullakin - on taipumusta monitouhuisuuteen. Johtuuko se pätemisen tarpeesta, tai siitä, että tuntee itsensä niin korvaamattomaksi, vai mistä, että laittaa itsensä niin moniin asioihin. Jumala ei ole välttämättä tarkoittanut meille sellaista elämää. Siitä voi seurata melkoinen oravanpyörä, jonka seurauksena kärsii vähän kaikki - ainakin se asia, johon Jumala on meidät erityisesti tarkoittanut. Ja siitä kärsii meidän sisällisen ihmisemme hoitaminen ja sen laiminlyönnin seurauksena työ, jota teemme - tai meidän tulisi tehdä.

Voima hengellisen työn tekemiseen ja hengelliseen elämään ja vaellukseen tulee sisimmästämme - ja sinne se tulee Jumalalta. Luontaisilla lahjoilla ei "pitkälle pötkitä" - vaikka ne ovatkin Jumalan meille antamia ja tärkeitä - jos sisällinen hengellinen voima puuttuu.

Sisällisen ihmisemme hoitaminen on niin iso asia, että sitä ei voi laiminlyödä edes hengellisen työn kustannuksella, sillä hengellinen työ ei kohdallamme onnistu, jos niin teemme.

Uskon, että Jumala on tarkoittanut niin, ettei esim. perheemme kärsi siitä, että teemme hengellistä työtä. Uskon, että suurin salaisuus siihen, että asiat menevät hyvin, on sisällisen ihmisemme hoitaminen. Silloin nimittäin voimme kokea Pyhän Hengen johdatusta siinä, mitä meidän tulee tehdä. Meillä on myös voima sen tekemiseen.

Voimme itse olla sokeita, niin että emme näe ja hahmota asioita oikein, jos olemme laiminlyöneet "ykkösasian" - sisällisen ihmisemme hoitamisen - elämässämme. Joskus sivusta seuraava voi huomata toisen kohdalla, että hänen ei tulisi jakaa itseään niin monenlaisiin asioihin. Jos on esim. kutsuttu seurakunnassa johonkin virkaan ja siinäkin on/olisi paljon asioita, joita voisi/pitäisi tehdä ja siitä huolimatta ottaa lisää muita tehtäviä hoitaakseen - esim. politiikan saralla - niin joutuu kysymään, onko kyseessä Jumalan johdatus, vai oma halu, tai toisten ihmisten pyyntö.

Ajattelen, että minun tulee jatkaa vielä tästä aiheesta, siksi en jatka "tällä haavaa" enemmän.

Tarvitsemme herkkyyttä Pyhän Hengen äänen kuulemiselle. Tältä pohjalta ymmärrämme, että elämämme tärkein asia on sisällisen ihmisemme hoitaminen, ts. Jumala-suhteemme hoitaminen.

Jatkan - jHs - seuraavalla kerralla.

Siunausta!

Jouko Kuusjärvi

Rajalantie 12. B.

43100 SAARIJÄRVI

jouko.kuusjarvi@gmail.com

Puh. 040-0206858

______________________

Sydämelliset syntymäpäiväonnittelut Salme Manniselle!

Maanantai. Lämmintä oli aamusta alkaen - yli 19 nousun aikaan. Sininen taivas. Aurinko paistoi.

Aamupalaa ja kahvia takapihan puolella. Siellä luin myös Psalmien kirjaa. Rukousta.

Työntelin ruohonleikkuria etu- ja takapihalla. Kukkapaikat jätin ajamatta - pian saa voikukat ajaa pois. Harmaita, pörröisiä jo aikalailla seassa. Lemmikit ovat kauniin näköisiä. Niitä ei raatsi ajaa.

Pizzaa ja kahvia.

Kävin urheilukentällä 8 km lenkillä. Yli 300 m kävelyä ja joka kierroksella n. 80 m "juoksuhissuttelua."

Kahvia takapihan puolella.

Kirjoitin alussa olevan kirjoituksen - jonka laitoin myös fb seinälleni.

Terhi-Marja, Denis ja Daniel käväisivät. Emilialta tuli tänään kuva Näsinneulasta, Tampereelta.

Iltapalaa - takapihalla.

Seurasimme uutisia.

Siunausta!

Ps. "Minä opetan sinua ja osoitan sinulle tien, jota sinun tulee vaeltaa; minä neuvon sinua, minun silmäni sinua vartioitsee" (Ps. 32:8).


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti