20210608

8.6.2021.

ONKO JUMALA "SIVUROOLISSA" ELÄMÄSSÄNI? 79. 

Jatkamme puhetta "sisällisestä ihmisestämme." Tärkeät asiat eivät ole monimutkaisia. Ne ovat niin yksinkertaisia, että ei tarvita edes teologian tohtorin koulutusta ja tutkintoa, voidakseen päästä niistä osalliseksi ja toteuttamaan ymmärrettävällä tavalla elämässään. Puhumme nyt näistä Jumalan asioista, hengellisistä Raamatun asioista. Voi olla - ja onkin - että jos jokin asia tekee meistä suuria, pysyvät Jumalan asiat meille salaisuuksina; eli ovat toisin sanoen täyttä hebreaa - niin kuin mainittu kieli minulle, joka en osaa sitä. Avain Jumalan asioihin löytyy esim. seuraavista Jumalan ilmoittamista sanoista:

"Siihen aikaan Jeesus johtui puhumaan sanoen: Minä ylistän sinua, Isä, taivaan ja maan Herra, että olet salannut nämä viisailta ja ymmärtäväisiltä ja ilmoittanut ne lapsenmielisille. Niin, Isä, sillä näin on sinulle hyväksi näkynyt" 

(Matt. 11:25-26).

Luukkaan evankeliumin rinnakkaiskohdassa sanotaan, että Jeesus riemuitsi Pyhässä Hengessä, sanoessaan edellä luetun. Minulle nämä Jeesuksen sanat kertovat, että Herran edessä ollessamme ja Hänen yhteydessään eläessämme, emme voi rahtusenkaan vertaa ajatella itsellämme olevan jotain sellaista, jonka nojalla ansaitsemme Jumalalta jotain. Olemme Hänen lapsiaan, mutta se ei suinkaan takaa, että olemme lapsenmielisiä, jollaisia meidän tulisi olla. Lapsi ei ole täydellinen, vaikka onkin täydellinen ihminen. 

Jeesus asettaa lukemassamme kohdassa vastakkain viisaat ja ymmärtäväiset ja lapsenmieliset. Viisaat ja ymmärtäväiset eivät olleet sitä Jumalan mielenmukaisessa tarkoituksessa, vaan se oli heistä itsestään lähtöisin. Sellaisilta ihmisiltä Isä on salannut ilmoituksensa. Siitä syystä he myös jäävät vaille sisällisen ihmisensä hengellistä siunausta. Tässä mainitut viisaat ja ymmärtäväiset ovat omasta mielestään hyviä, mutta siitä on tullut heille este ottaa vastaan ilmoitusta - tai mitään muutakaan - Jumalalta. 

Pieni lapsi on avoin mieleltään. Hän ei osaa esittää mitään. Hänellä ei ole myöskään esitettävänä mitään ansioita siitä, kuinka hyvä hän on. Ollessamme Jumalan edessä ja palvellessamme Häntä, Jeesus opettaa meitä olemaan lapsenmielisiä. Näin Hän voi ilmoittaa meille salaisuuksiaan ja antaa meille asioitaan. Tällä tiellä sisällinen ihmisemme voi rakentua Jumalan rikkauksista. Näin Jumalan Sanasta voi tulla meille elävää, meitä hyödyttävää, ilmestystietoa Pyhässä Hengessä, eikä vain pelkkää kirjainta. Jumala ei tee sisällisen ihmisemme kanssa "liukuhihnatyötä", vaan Hän huomioi minut täysin henkilökohtaisella tasolla. Pyhä Henki toteuttaa Isän tahtoa kohdallani täydellisesti. Siitä muodostuu elämän rikkaus, jota kutsutaan myös yltäkylläiseksi elämäksi. Pyhä Henki ottaa Kristuksen omasta ja jakaa meille. Hän kirkastaa meille Jeesuksen todellisena, ihmeellisenä, sisintäni tyydyttävällä tavalla - ja sitä samaa haluaa aina vain lisää. Olemme tyydytetyt, mutta haluamme lisää.

Puhumme sisällisen ihmisemme asioista - hoitamisesta, rakentamisesta - ja olemme nostaneet esiin asian, jota emme voi työntää syrjään: se on lapsenmielisyys.

Vielä selvemmäksi - ja vahvemmaksi - haluamme tehdä puheena olevan asian sydämillemme, kun lopuksi vielä luemme lisää Jeesuksen sanoja:

"Sillä hetkellä opetuslapset tulivat Jeesuksen tykö ja sanoivat: Kuka on suurin taivasten valtakunnassa? Niin hän kutsui tykönsä lapsen, asetti sen heidän keskellensä ja sanoi: Totisesti minä sanon teille: ellette käänny ja tule lasten kaltaisiksi, ette pääse taivasten valtakuntaan. Sen tähden, joka nöyrtyy tämän lapsen kaltaiseksi, se on suurin taivasten valtakunnassa"

(Matt. 18:1-4).

Pieni lapsi on riippuvainen vanhemmistaan. Jumalan lapsina me olemme täysin riippuvaisia taivaallisesta Isästämme. Ohjatkoon se, mitä Jeesus on meille puhunut Jumalan Sanan lehdillä, meidän elämäämme - myös sisällisen ihmisemme hoitoa ajatellen, Sisällisestä ihmisestämme tulee esille se, mitä me todellisesti olemme. Hengellinen elämämme ja hengellinen työmme - koko elämämme - on sisällisen ihmisemme määrittelemää. Seurakuntien elämä riippuu mitä suuremmassa määrin siitä, millaista sen jäsenten sisällinen elämä on.

Jatkan - jHs - toisella kerralla.

Siunausta!

Jouko Kuusjärvi

Rajalantie 12. B. 

43100 SARIJÄRVI

jouko.kuusjarvi@gmail.com

Puh. 040-0206858.

______________________

Tiistai. 17.3 astetta lämmintä ylösnousun aikaan. Pilvistä, mutta aika selkeää. Yöllä satoi aikalailla vettä johonkin aikaan. Ukkonenkin jyrähteli, mutta ei päällä.

Aamupalaa ja kahvia takapihalla Luin Psalmien kirjaa

10:ksi ajelin helluntairukoushuoneelle, kun Sven oli pyytänyt minua pitämään Päivärukoushetken. Ei tullut ketään.

Ajelin kotiin. Kahvia. Rukousta.

Ajelin eilen jättämäni voikukka-alueet pihasta ruohonleikkurilla.

Kahvia.

M-L kävi kylällä kauppa-asioilla.

Kävin urheilukentällä 8 km lenkillä: 300 m kävelyä ja 100 m "juoksuhissuttelua" vuorotellen. Aurinkokin paistoi välillä siniseltä taivaalta.

Kahvia.

Kirjoitin alussa olevan kirjoituksen. laitoin sen myös fb seinälleni.

Seurasin Paavo Nurmi Gamesia, Turusta, netin kautta. Sen lomassa iltapalaa ja teetä.

Taivas oli harmaa.

Uutisetkin tuli katsottua - myös Israelista.

Siunausta!

Ps. "Sinun armosi, Herra, olkoon meidän päällämme, niin kuin me panemme toivomme sinuun" (Ps. 33:22).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti