20210601

1.6.2021.

1.6. Se merkitsee sitä, että minulla ja Marja-Leenalla on 52 v hääpäivä. Onhan siinä päiviä, viikkoja, vuosia ja vuosikymmeniä yhteistä taivalta kertynyt. On oltu Haminassa, meren rannalla ja Enontekiöllä, tunturien maassa, josta löytyvät kaikki yli 1000 m korkeat huiput. Kyllä niitä ainakin kymmenen löytyy sieltä. Mutta, pääasiaan: Sydämelliset kiitokseni rakkaalle vaimolleni kaikista niistä vuosista! Onhan se elämä ollut vaiherikasta. Uskoisin, että kasvettukin on - vai sanoinkohan liian rohkeasti. Kolme lasta on meille tullut yhdessäelomme aikana - ja yhdeksän lastenlasta. Heistä kaikista olemme suureti kiitollisia. Jumala on ollut meitä kohtaan hyvä ja uskollinen! Mutta, elämä - ja avioliitto - jatkuu... Halua olisi olla Jumalan käytössä...Ja se olisi mukavaa, jos se vain saisi eteenkin päin tapahtua yhdessä... Jumalalla ovat aikamme tiedossa. Ne eivät karkaa minnekään...

Sydämelliset onnittelut nimipäivän johdosta Lehtomäen Teemulle ja Sekin Teemulle!

11.3 astetta lämmintä ylösnousun aikaan, auringon puolella. Sininen taivas.

Aamupalaa ja kahvia. Luin Psalmien kirjaa.

M-L kävi viemässä Emilian kouluun 8:ksi. Kävi samalla kaupassa.

Kettu käveli hiljakseen etupihamme puolella kentän halki. Oli ketulla raihnaista menoa. Liikkasi voimakkaasti vasenta etujalkaansa. Muutaman askelen otti ja seisahteli. Häntäkin sillä oli vain parinkymmenen sentin mittainen. missähän lienee repolainen tullut noin "huonoon kävveeseen?"

Rukousta.

11:ksi ajelin helluntairukoushuoneelle Päivärukoushetkeen. 3 henkeä. Mennessä vein Rintamapostit postiin - lähtemään niille, joille ne menevät sitä tietä. Paluumatkalla ostin yhden ison leikkoruusun M-L:lle - hääpäivä kun.

Kahvia.

Työntelin pinosta puita liiteriin. Aurinkoista oli ja lämmintä.

Jossain vaiheessa laitoin takapihan pressusaunan kiukaan alle tulen. Kärräilin puita ja välillä lisäilin puita kiukaaseen.

Vuoleskelin puunauloja valmiiksi, että saa kiinnitettyä lohenkyljet loimutustaustaan. Jossain vaiheessa ne tulivatkin kiinnitettyä ja niin alkoivat - kaksi - lohenkylkeä kypsyä takapihan laavun tulipaikan loimussa.

Timo, Pia, Milena ja Minja saapuivat meille. Pian myös Terhi-Marja, Denis, Emilia ja Daniel. Ei oltu ajateltu hääpäivää mitenkään juhlistaa, mutta sattuihan sekin tähän saumaan.

Kun lohet olivat kypsyneet söimme niitä M-L:n laittamien muiden antimien kanssa. Hyvällehän ne maistuivat tarjoilut - ja kalakin pienemmillekin.

Timon ja Deniksen kanssa menimme ´saunaan. Häkälöylyt löin ennen sitä ja pressun laitoimme kehikon päälle. Vastankin oli takapihan puolelta, "menetetyn metsikön" koivuista tekaissut aikaisemmin. Löylyt olivat hyvät. Mukava oli välillä vilvuutella takapihan kesässä.

Saunan jälkeen joimme kahvia ja kuka mitäkin. M-L oli paistanut vohvelipannulla vohveleita, sekä myös VHH-lettuja. Jätskin, tai kermavaahdon, mansikoiden ja/tai mansikka/vadelmahillon ja/tai kirkkaan keltaisten hillojen (lakka) kanssa ne maistuivat hyvälle.

Sittenpä "Terhit" lähtivätkin kohta kotia kohti ja vähän myöhemmin "Timot." Oli mukava yhdessäoloniltapuoli. Kiitos kaikille - ja myös kukkasista!

Laitoimme fb-seinälleni kuvia lohenloimutuksesta, pressusaunasta ja M-L:lle ostamastani ruususta.

Siunausta!

Ps. "Kelpo vaimon ken löytää? Sellaisen arvo on helmiä paljon kalliimpi. ... Hänen poikansa nousevat ja kiittävät hänen onneansa; hänen miehensä nousee ja ylistää häntä. Paljon on naisia, toimellisia menoissaan, mutta yli niitten kaikkien kohoat sinä. ... ylistetty se vaimo, joka Herraa pelkää!" (Snl. 10, 28, 29, 30).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti