20230602

2.6.2023.

RUKOUS APOSTOLIEN TEOISSA 9.

Seurakunnan yhteyteen tultiin Apostolien tekojen 2 luvun mukaan uskoontulon ja kasteen kautta. Tänäänkin tuo on voimassa. Näistähän olemme juo puhuneet.

Pyhän Hengen vaikutus kaikessa edellä sanotussa oli keskeinen, niinkuin se on koko Apostolien teoissa. Voimmekin nimittää kirjaa: Pyhän Hengen teot apostolien ja opetuslasten elämässä ja kautta. Ei ole ollenkaan mikään fraasi se, kun sanotaan, että "meidän tulee palata alkulähteelle" seurakuntiemme elämässä ja henkilökohtaisessa elämässämme. Apostolien teot - ja koko Uusi testamentti - laajasti koko Jumalan Sana, on se kirja, joka meidän tulee silloin ottaa käteemme; ei vain käännelläksemme ja tulkitaksemme sitä  omien mieltymystemme mukaan, vaan totellaksemme.

Eilen luimme vastasyntyneen seurakunnan ja sen jäsenten keskinäisestä elämästä. Yksi sana siinä oli/on erittäin merkityksellinen; kun iso määrä, noin 3000 ihmistä, oli tullut uskoon, niin heistä sanotaan:

""Ja he pysyivät apostolien opetuksessa ja keskinäisessä yhteydessä ja leivän murtamisessa ja rukouksissa" (Apt. 2:42).

Hakemamme sana on: he pysyivät. Pysyivät.

Tätä asiaa emme voi liikaa korostaa. Se on merkityksellinen jokaisen seurakuntalaisen elämää ajatellen, mutta myös koko seurakunnan yhteistä elämää ja työtä ajatellen.

Aiheeseemme liittyen: "he pysyivät" myös "rukouksissa." Seurakunta, joka on syntynyt Pyhän Hengen vuodatuksen ja toiminnan kautta - emme sano ylisanoja, kun sanomme, että myös rukouksen kautta - oli syntynyt rukoilevaksi seurakunnaksi.

Kun Jeesus oli antanut lähetyskäskyn apostoleilleen, siihen käskyyn sisältyi myös se, että niitä, jotka tulivat uskoon ja kastettiin, täytyi myös opettaa "pitämään kaikki, mitä minä olen käskenyt teidän pitää." Tuohon Jeesuksen antamaan opetukseen kuului myös rukous; sekä sanojen, että esimerkin kautta. Ei ole mitään epäilystä siitä, etteivätkö apostolit opettaneet myös rukouksen merkityksestä Jerusalemiin syntyneessä seurakunnassa, ja ohjanneet sanoillaan, sekä esimerkillään, sitä elämään rukouselämää.

Rukous ei ole monimutkainen asia. Se on ennen kaikkea sydämen yhteyttä - vuorovaikutusta - Jumalan kanssa. Ylistystä, palvontaa, kiitosta, anomista, pyytämistä, etsimistä, kolkuttamista; Jumalan Sanassa olevien lupausten pohjalta. Se on Hänen kasvojensa edessä olemista ja viipymistä; ennen kaikkea Kaikkivaltiaan Isämme kanssa olemista, enemmän kuin vain sanoja. Jumalalla on aikaa ja halua puhua siinä myös Hänen edessään olevalle. 

Yleensä on niin, että henkilökohtainen rukous, rukous perhepiirissä, tai jonkun muun henkilön kanssa, johtaa rukoilemaan myös seurakunnan yhteisissä rukoustilaisuuksissa. Jos niissä on vähän väkeä, niin voi olla, että henkilökohtainen rukouselämä on seurakuntalaisilla heikkoa, tai kokonaan sammunutta.

Sanan lukeminen on rukoustakin ajatellen ensiarvoisen tärkeää; se johtaa meitä rukoilemaan Isän tahdon mukaisella tavalla - ei vain omasta puolestamme; ja vielä huonompi asia on, jos rukoilemme puolestamme hyvin itsekkäitä rukouksia. Sanan lukeminen - ja kuuleminen - ja rukouselämä muuttaa meitä Hänen kaltaisekseen, jonka kanssa olemme tekemisissä, kun luemme Raamattua ja rukoilemme.

Tarvitsemme seurakuntiimme ja henkilökohtaiseen elämäämme rukousherätystä! Se muuttaa rukouselämämme yhteisesti ja yksilöinä. Ja se muuttaa koko seurakunnan elämän niin, "ettei samaksi tuntisi."

Todellinen rukous tuo seurakuntaelämään Pyhän hengen läsnäolon, voiman, toiminnan ja johdatuksen. Voimme sanoa, että seurakunnassa on hyvä ilmapiiri, mutta se ei välttämättä ole se ilmapiiri, jonka Jumala haluaisi siellä olevan; sillä mukava ja rento ilmapiiri ei välttämättä ole Pyhän Hengen aikaansaama ilmapiiri, jossa antaudutaan Herralle ja korotetaan Häntä muuttuneen elämän kautta, eikä vain olla passiivisina "Herraan päin kallellaan olevia."

Jatkan - jHs.

__________________________

Perjantai. 7.9 astetta lämmintä puolenpäivän jälkeen. Pilvistä. Tuuleskeli.

Tänään nukuttiin pitkään.

Aamupalaa ja kahvia.

Rukousta. Luin Matteuksen evankeliumia.

M-L kävi kylällä asioilla.

Ruokaa ja kahvia.

Vettä sateli tänäänkin - mutta ei täällä lunta.

Kirjoitin.

Sytytin takapihan mustan kiukaan alle tulen. Pressusaunankiukaan. 

Laitoin takkaankin tulen.

M-L leipoi - taisi sunnuntaiksi Lähetyskahvituksiin.

HIIT-treeni: 10 x 1 min. kovalla teholla. Väleissä 1 min. hiljaista polkemista palautteluksi. Alussa ja lopussa 3 min. rauhallista polkemista.

Kävin pressusaunan löylyissä, jotka olivat mainiot.

Seurasimme uutisia - minä myös Israelista.

Iltapalaa.

Kirjoitin.

Siunausta!

Ps. "Armo, laupeus ja rauha Isältä Jumalalta ja Kristukselta Jeesukselta, meidän  Herraltamme!" (1. Tim. 1:2).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti