20230609

9.6.2023.

RUKOUS APOSTOLIEN TEOISSA 14.

Jäimme sinne, kun Pietari on pitämässä puhetta kuulustelijoittensa edessä - arvovaltaista väkeä olivatkin. Lukiessamme mitä Pietarin puheeseen sisältyi, saamme jälleen todeta sen, että Pyhällä Hengellä täytetty mies - joka puhuu Pyhässä Hengessä - puhuu rohkeasti:

"Eikä ole pelastusta yhdessäkään toisessa; sillä ei ole taivaan alla muuta nimeä ihmisille annettu, jossa meidän pitäisi pelastuman" (Apt. 4:12).

Pietari julisti Jeesusta Kristusta.

Kuulustelijat joutuivat ihmettelemään Pietarin ja Johanneksen rohkeutta ja havaitsivat heidät koulunkäymättömiksi ja oppimattomiksi miehiksi (Apt. 4:13).

Oleellisinta ei ole se, olemmeko kouluja käyneitä, vai käymättömiä, vaan se, että saamme elää koko sydämisesti Jumalalle ja olla riippuvaisia Pyhästä Hengestä.

Kuulustelijat "tunsivat heidät niiksi, jotka olivat olleet Jeesuksen kanssa" (Apt. 4:13). Pietarin ja Johanneksen kohdalla se oli totta sillä tavalla, että he elivät ja olivat ihan fyysisesti Jeesuksen kanssa. Meidänkin kohdallamme on tärkeää, että meidät tunnetaan myös niiksi, jotka ovat olleet Jeesuksen kanssa. Tämä on elintärkeää. Ilman sitä ei elämällämme ole sitä merkitystä, kun sillä voi olla, jos sanottu on totta kohdallamme. Voimme olla Jeesuksen kanssa, kun elämme rukouselämää; emme laiminlyö sitä, emmekä Jumalan Sanaa.

Kun parannettu mies seisoo heidän kanssansa, eivät kuulustelijat voineet mitään vastaan sanoa (Apt. 4:14).

Neuvoteltiin siitä, mitä näille miehille pitäisi tehdä? "Sillä, että heidän kauttansa on tapahtunut ilmeinen ihme, sen kaikki Jerusalemin asukkaat tietävät, emmekä me voi sitä kieltää" (Apt. 4:16).

Uskon meidän kaipaavan sitä, että tapahtuisi näitä "ilmeisiä ihmeitä." Kuten olemme nähneet; niitä ei tapahdu ihmisen voimasta, eikä mihinkään sellaiseen luottaen, mikä on ihmisestä lähtöisin. Vain Pyhässä Hengessä toimiminen voi saada niitä aikaan. Se jo kertoo meille sen, että silloin rukouselämä - yksilöuskovan ja seurakunnan - ei saa/voi olla unohtunutta ja heikkoa. Pyhä Henki myös johdattaa rukouksiamme, niin, että rukoilemme Jumalan tahdon mukaan. Hän myös antaa voiman rukouselämäämme. Rukouksen, sellaisena kun se Jumalan Sanasta nousee, on oltava ensisijaisessa asemassa, jos haluamme, että meidänkin keskuudessamme ja kauttamme tapahtuu näitä "ilmeisiä ihmeitä", joita ei voida tehdä tyhjäksi, ja joita ihmiset voivat nähdä ja kuulla niistä.

Pietaria ja Johannesta kiellettiin ankarasti puhumasta ja opettamasta Jeesuksen nimeen yhdellekään ihmiselle, ettei leviäisi laajemmalle kansaan se, mitä oli tapahtunut; ja ettei enää enää sellaista tapahtuisi (Apt. 4:17-18).

Pyhän Hengen voimassa apostolit seisoivat rohkeina ja suoraselkäisinä. He eivät laskelmoineet, mitä seurauksia kaikesta voisi olla:

"Mutta Pietari ja Johannes vastasivat heille ja sanoivat: Päättäkää itse, onko oikein Jumalan edessä kuulla teitä enemmän kuin Jumalaa, mutta me emme voi olla puhumatta siitä, mitä olemme nähneet ja kuulleet" (Apt. 4:19-20).

Jumala vaikuttakoon meidän elämässämme samaa mieltä ja rohkeutta; täyttäköön meitä Pyhällä Hengellä, joka on avain kaikkeen hengellisessä elämässä ja työssä.

Tämän kuultuaan arvovaltainen kuulustelijajoukko koetti saada aikaan pelkoa apostolien sydämessä:

"Niin he uhkasivat heitä vielä enemmän ja päästivät heidät, koska eivät kansan tähden keksineet, miten rangaista heitä, sillä kaikki ylistivät Jumalaa siitä, mitä tapahtunut oli" (Apt. 4:21).

Vaan mitäpä tekivät apostolit...?

Jatkan - jHs.

__________________________

Sydämelliset onnittelumme Mannin Ensiolle, nimipäivän johdosta, vielä tässäkin!

Perjantai. 14.9 astetta lämmintä ylösnousussa. Valkopilviä. Tuuleskeli.

Aamupalaa ja kahvia.

Luin Matteuksen evankeliumia takapihan puolella.

Kävin 8.3 km kävely/rukouslenkillä Tarvaalan suunnassa. Paluumatkalla keräsin kukkakimpun "lenkkipolun" varrelta. Kauniita kukkia nousee pitkin kesää ilmoille. Se kaikki kertoo Luojasta, kaikkivaltiaasta Jumalasta - niiden Isästä, jotka uskovat Jeesukseen. Se mahdollisuus on jokaiselle valmiiksi tehty. On kaksi vaihtoehtoa: ottaa vastaan pelastus, jonka Jeesus on valmistanut, tai hyljätä se. Kummanko sinä haluat tehdä?

Ruokaa ja kahvia.

Kirjoitin.

Katsoimme uutisia.

Seurasimme M-L:n kanssa netin kautta klo 17, 19 ja 21 lähetyksiä Tampereelta, Vapaakirkon Kesäjuhlilta. Väleissä - varsinkin minä - otimme suuhunpantavaa; kahvia, iltapalaa.

Katsoin Israel-uutisia.

Kirjoitin.

Siunausta!

Ps. "Armo olkoon kaikkien kanssa, jotka rakastavat meidän Herraamme Jeesusta Kristusta - katoamattomuudessa" (Ef. 6:24).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti