20230929

29.9.2023.

RUKOUS APOSTOLIEN TEOISSA 71.

Paavalin ja Silaan matka jatkuu.

"Ja he kulkivat Frygian ja Galatian maan kautta, sillä  Pyhä Henki esti heitä julistamasta sanaa Aasiassa" (Apt. 16:6).

Koska monien Raamattujen takaosassa on karttoja mm. Paavalin lähetysmatkoista, en puutu paikkakuntien esittelyyn. Muutenkin tulee liian laveasti käsiteltyä Apostolien tekojen kerrontaa, "ohi" otsikon. Toisaalta se on suurta rikkautta; pääsee ihan eritavalla sisälle kirjassa käsiteltyihin asioihin - ilman teologisia koukeroita; se on ollut tarkoitukseni.

Pyhä Henki esti heitä sillä kertaas julistamasta sanaa Aasiassa. Kun Pyhä Henki tekee niin, on siihen jokin syy. Meidän ei tule ajatella, että Paavali ja Barnabas - ja muut matkalla olleet - eivät olisi rukoilleet Jumalan johdatusta siihen, mihin heidän oli mentävä. Pyhä Henki antoi heille johdatuksensa niin, että esti heitä. Tavalla, taikka toisella, he tulivat tietoisiksi siitä, että nyt ei ollut tarkoitus julistaa sanaa Aasiassa - joka silloin tarkoitti tiettyä, pienempää osaa; ei koko maanosaa.

Matkalaiset jatkoivat matkaansa:

"Tultuaan Mysian kohdalle he yrittivät lähteä Bityniaan, mutta Jeesuksen Henki ei sallinut heidän sitä tehdä" (Apt. 16:7).

Näemme, että evankeliumintyöntekijät halusivat olla täysin riippuvaisia Pyhästä Hengestä. Häntä nimitetään tässä Jeesuksen Hengeksi. Heillä oli kyky kuulla ja nähdä, että Pyhä Henki ei halunnut heidän menevän Bityniaan. Jumalalla oli muu suunnitelma heille.

Kun ajattelemme tätä päivää ja itseämme, niin Jumalalla on meillekin suunnitelma. Siksi on tärkeää, että voisimme kulkea siinä, mitä Hän on suunnitellut. Jos ryhdymme sellaisiin asioihin, joita Jumala ei ole tarkoittanut ainakaan tiettyihin hetkiin elämässämme, emme voi tehdä sitä, mitä Hän on niihin suunnitellut. Jumala on luvannut johdattaa niitä, jotka rukoillen kulkevat. Näin Pyhä Henki voi johdattaa meitä oikeaa tietä, ja tekemään oikeita asioita, oikeaan aikaan, oikeassa paikassa. Lähellä Jumalaa, oikeanlaisen rukouselämän kautta, voimme käsittää, mikä on Jumalan tahto. Tämä koskee myös seurakuntia.

Niinpä lähetysmatkalaiset vaelsivat ohi Mysian:

"Niin he vaelsivat ohi Mysian ja menivät Trooaaseen" (Apt. 16:8).

Ei kerrota, että matkalaiset olisivat julistaneet evankeliumia Trooaassa, jonne myöhemmin syntyi seurakunta.

Trooaassa Paavali näki näyn, josta me eurooppalaisetkin saamme iloita:

"Ja Paavali näki yöllä näyn: makedonialainen mies seisoi ja pyysi häntä sanoen: Tule yli Makedoniaan ja auta meitä" (Apt. 16:9).

Nyt alkoi matkalaisille selviämään, miksi Pyhä Henki oli estänyt heitä julistamasta sanaa Aasiassa ja menemästä Bityniaan - piti tulla Eurooppaan:

Ja kun hän oli nähnyt sen näyn, niin me kohta tahdoimme päästä lähtemään Makedoniaan, sillä me käsitimme, että Jumala oli kutsunut meitä julistamaan heille evankeliumia" (Apt. 16:9).

Paavali jakoi näyn toisille. Uskon, että he rukoilivat ja tulivat vakuuttuneiksi siitä, että makedonialaisen miehen kutsu oli otettava vastaan.

Ihmeellisesti Jumala johdattaa omiaan Hänen työssään! Tämä on totta meidänkin kohdallamme - ja seurakuntien kohdalla - kun teemme työltä Hänen ohjeidensa mukaan; ja otamme huomioon Pyhän Hengen osuuden elämässämme ja työssämme...

Jatkan - jHs.

_____________________________________

Evankeliumi, sanoma Jeesuksen sovitustyöstä ja ylösnousemuksesta, kuuluu kaikille - voin olla vaikuttamassa siihen, että se kuuluu.

(Jouko Kuusjärvi).

_______________________________________

Sydämelliset nimipäiväonnittelut Hokkasen Mikolle, Puustellin Mikolle ja Turusen Mikalle!

Perjantai. 14.9 astetta lämmintä ylösnousussa. Harmaa taivas. Tuuleskeli.

Aamupalaa ja kahvia.

Luin 1. Korinttolaiskirjettä. Rukousta.

Kirjoitin.

Hyvää ruokaa ja kahvia.

Poljeskelin kuntopyörää 45 min. Samalla lueskelin kirjaa.

Kirjoitin.

Iltapalaa ja kahvia.

Seurasin TV7:n ohjelmaa.

Seurasimme uutisia.

Saimme tänään kuvia, joissa Emilia ja Daniel olivat isä-Deniksen kanssa nuotiolla. Äiti oli emäntänä yhteisellä nuorten Unelmaleirillä, Viitasaarella.

Siunausta!

Ps. "Herra olkoon sinun henkesi kanssa. Armo olkoon teidän kanssanne" (2. Tim. 4:22).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti