20230930

30.9.2023.

RUKOUS APOSTOLIEN TEOISSA 72.

Näkemänsä näyn pohjalta Paavali ja hänen kanssaan olleet lähetysmatkalaiset kokivat Jumalan johdattavan heitä Makedoniaan; Euroopan puolelle, joka lisää meidänkin kiitollisuuttamme:

"Kun nyt olimme purjehtineet Trooaasta, kuljimme suoraan Samotrakeen, ja seuraavana päivänä Neapoliin" (Apt. 16:11).

Samontrake on Aigeianmeressä oleva saari, Trooaan ja Makedonian välillä. Neapol oli kreikkalainen satamakaupunki Makedoniassa.

"Lähetystiimin" matka jatkui Neapolista kaupunkiin, jossa tapahtui erikoisia asioita - mutta ennenkaikkea sinne tuli evankeliumi:

"ja sieltä Filippiin, joka on ensimmäinen kaupunki siinä osassa Makedoniaa, siirtokunta. Siinä kaupungissa me viivyimme muutamia päiviä" (Apt. 16:12).

Meille ei kerrota tarkkaan, kuinka kauan evankeliumintuojat olivat Filippissä, mutta se kerrotaan, että evankeliumi saavutti kohteensa. Tänne oli Jumala heidät täsmäohjauksella johdattanut; Pyhä Henki ei ollut laskenut heitä menemään muualle. Filippissäkin saamme nähdä, kuinka Pyhä henki tarkasti johdattaa tätä ryhmää, joka haluaa edetä rukoillen:

"Ja sapatinpäivänä me menimme kaupungin portin ulkopuolelle, joen rannalle, jossa arvelimme olevan rukouspaikan, ja istuimme sinne ja puhuimme kokoontuneille naisille" (Apt. 16:13).

Pyhä Henki johdatti Paavalin seurueineen naisten rukouspaikalle. He olivat juutalaisia. Sinne he istuivat ja pääsivät puhumaan evankeliumia.

"Ja eräs Lyydia niminen purppuranmyyjä Tyatiran kaupungista, jumalaapelkääväinen nainen, oli kuulemassa; ja Herra avasi hänen sydämensä ottamaan vaarin siitä, mitä Paavali puhui" (Apt. 16:14).

Kysyntä ja tarjonta kohtasivat heti; jumalaapelkääväinen, mutta ei Jeesukseen uskovainen, Lyydia, jolla varmasti oli jo kaipaus sydämessään, kohtasi jeesuksen pelastajanaan siellä rukouspaikassa. Huomionarvoinen asia on meillekin muistaa, että kun ihminen tulee uskoon, on sydämen avaajana aina Herra. Sen seurauksena hän voi ottaa jeesuksen vastaan sydämeensä ja elämäänsä. Näin tapahtui Lyydialle. Näemme tapahtuvan sen, mitä luemme Room. 10:17: "Usko tulee siis kuulemisesta, mutta kuuleminen kristuksen sanan kautta."

Tästä se lähti evankeliumi etenemään meidänkin mantereellamme...

Jatkan - jHs.

______________________________________

Usko Häneen, jonka Sana on kokonansa totuus - ja Häneen, joka on tie, totuus ja elämä - ja totuuden Henki on antava sinulle voiman kaikkeen.

(Jouko Kuusjärvi).

_______________________________________

Sydämelliset onnittelumme Oittisen Sirjalle, nimipäivän johdosta!

Lauantai. 12.7 astetta lämmintä ylösnousussa. Satoi.

Aamupalaa ja kahvia.

Luin 1.Korinttolaiskirjettä. Rukousta.

Kahvia.

Kirjoitin.

Ruokaa ja kahvia.

Laitoin tulen takkaan

Poljeskelin kuntopyörää 45 min. Samalla lueskelin kirjaa.

Kävin saunassa.

Luin kirjaa.

Iltapalaa.

Seurasimme uutisia - myös Israelista.

Katselimme TV7:lta Ukrainan unohdettu romanikansa-tukikonserttia.

Siunausta!

Ps. "Sitten vielä, veljeni, iloitkaa Herrassa!..." (Fil. 3:1a).



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti