20191130

30.11.

Sydämelliset onnittelumme, Espanjaan, Milkalle, vanhimmalle lastenlapsellemme, tänään olevan syntymäpäivän johdosta!

Niin vain "hiipi" kuin huomaamatta tämä marraskuukin loppuun. Sydämelliset onnittelut Nuorimies Antille, sekä toiselle nuorelle miehelle, Liimataisen Antille!

7.8 astetta pakkasta nousun aikaan. Taivas näytti selkeältä siinä vaiheessa, jopa ruskoa pukkasi taivaanrantaan. Aamupala ja kahvia. Luin Jesajan kirjaa. Rukousta. Kahvia.

Seurasin Rukan mc-hiihtoja. Marja-Leena kävi kylällä kauppa-asioilla. Hän myös leipoi huomiseen tarjoiluun seurakunnan tilaisuudessa.

Ruokaa ja kahvia.

Klo 15:ksi ajelin Mahlulle Joulunavajaisiin, Nuorisoseuran talolle. Siellä oli Timo (Kuusjärvi) kitaroineen johdattelemassa yhteislauluihin. Mirokin oli lähtenyt mukaan, eli matkaan. Joulupuurot ja -kahvit olivat tarjolla.

Kotiin ajellessani oli taivaalla kauniinvärinen kuun sirppi. Pakkasta 6.

Tultuani kotiin meinasin lähteä lenkille, mutta olikin tullut kutsu Terhi-Marjalle ja Denikselle. 18:ksi menimme. Timo oli siellä perheineen, paitsi Milka, joka on Espanjassa. Sukulaisemme, Timo  ja Minna Kuusjärvi, olivat myös siellä. Eli niin mukavasti on, että on kaksi Timo Kuusjärveä. Saunoimme Deniksen ja meijjän Timon kanssa. Sen jälkeen oli Terhi-Marjan laittamat hyvät tarjoilut. Tänään on tainnut T-M:kin laitella, kuten äitinsäkin, tarjottavaa huomiseen lähetyskahvitukseen.

Kotiuduttuamme, laitoin tulen takkaan.

Tänään on kulunut tasan 80 vuotta siitä, kun Puna-armeijan joukot hyökkäsivät Suomeen ja talvisota alkoi, kestäen 105 vuorokautta. Lähes 30 000 suomalaista kuoli sodassa ja Suomi menetti 11 prosenttia pinta-alastaan. Siitä ei ole kauan aikaa vielä. Sen jälkeen oli vielä jatkosota ja lapinsota. Rajuja aikoja ne ovat olleet. Kuitenkin, Jumala puhuu ihmisille myös kansojen vaiheissa. Tänä päivänä meidän tulisi muistaa kääntyä Jumalan puoleen ja tehdä parannusta kansana alaspäin menevästä tiestämme. Meidän tulisi myös olla kiitollisempia Hänelle tästä maasta ja siunauksestaan meitä kohtaan. Onko sinulle tullut koskaan mieleen, että Jumala vieläkin voi laskea kätensä raskaana - tavalla, taikka toisella - kansamme ylle? Jos uskoisimme Jumalan tarkoittavan sitä, mitä Hän Sanassaan sanoo, kääntyisimme rukouksessa Hänen puoleensa.

Siunausta!

Ps. "Antakaa Herralle te kansojen sukukunnat, antakaa Herralle kunnia ja väkevyys" (Ps. 96:7).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti