20191106

6.11.

/ aikaan 6.9 pakkasta. Vähän kahvia ja aamupalaa. 8:ksi kävin viemässä Emilian kouluun. Jatkoin aamupalaa ja kahvistelua. Luin saarnaajan kirjaa. 9:ksi vein danielin kouluun.

Marja-Leena luki kohdan hartauskirjasta. Rukoilimme yhdessä keittiön pöydän ääressä.

Laitoin pressun laavukehikon päälle.

Ruokaa ja kahvia.

14 hain Emilian koulusta heille.

Kävin 16 km reippaahkolla sauvakävelylenkillä urheilukentällä. Mukava rapea luminen pinta radalla.

Palattuani kotiin tulivat kohta Timo, Pia, Milena ja Minja meille. Laitoin takkaan tulen, Minjan seuratessa ja jutellessa vieressä. Denis ja Daniel tulivat myös. Vähän myöhemmin Terhi-marja ja Emilia. Odottelimme kaikki Teron tuloa meille, kun oli tulossa. Joimme kahvia ja söimme M-L:n tekemää pizzaa ja VHH-täytekakkua. Kun Tero sitten lopulta tuli, olivat toiset jo lähdössä pois. Ulkona tapasivat.

Teron kanssa joimme teetä ja söimme tarjoiluja.

Kävin teron kanssa saunassa.

Vielä iltapalaa.

Päivi Räsäsen tapauksessa on vähän erikoisia piirteitä. Jumalan Sanan pohjalta hän on sanomisensa sanonut. Sillä päätöksellä, joka tässä asiassa tehdään, on varmasti suuri merkitys.

Ihmettelen piispa Teemu Laajasalon lausuntoa 4.11. twitterissä omituisena, mutta toisaalta ei ihmeteltävänä kun tietää hänen ajatuksensa aikaisempien kannanottojen pohjalta. Hän sanoo:"Pidän Päivi Räsäsen kirjoituksia väärinä, vahingollisina ja kristillisen lähimmäisen rakkauden vastaisina." Tämä piispa on väärässä tehtävässä. Sensijaan se, mitä hän lisäksi sanoo, on ok: "Uskonnon vapauden näkökulmasta on kuitenkin erittäin huolestuttavaa, että suomessa epäillään näitä sanoja rikoksiksi."

Jo kauan aikaa sitten sanoi entinen Kansanlähetyksen pääsihteeri, ja sittemmin Lähetyshiippakunnan piispa, Matti Väisänen, että Suomen kirkko on "henkisesti sairas." Entäpä tänään? Tietenkin kaikilla kirkkokunnilla, herätysliikkeillä, jne. on mahdollisuus joutua samanlaiseen tilaan. Pienemmässä mittakaavassa jokaisella sellaisella on myös tarvetta parannukseen ja suuntansa tarkistukseen.

Siunausta!

Ps. "Niin kehoitan siis minä, joka olen vankina Herrassa, teitä vaeltamaan, niinkuin saamanne kutsumuksen arvo vaatii" (Ef. 4:1).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti