20220210

10.2.2022.

Kristityn vaellus-kirjan kirjoittaja on John Bunyan - kirjahan on meille monille tuttu. Lainaan seuraavaan John Bunyanin itsensä kertomaa omasta kääntymyksestään, Oswald J. Smithin kirjoittamana:

"Väärä kääntymys

Yksi vaikuttavimpia esimerkkejä väärästä kääntymyksestä on John Bunyanin kokemus. Hänen omin sanoin kerrottu tarinansa on julkaistu Grace Abounding´issa ja ansaitsee osakseen huomiota. Joka lauseella on oma merkityksensä. Näin hän kertoo:

"Ryhdyin tutkimaan Raamattuani ja sain suurta iloa sen lukemisesta. Tämän tähden tunsin jonkinlaista ulkonaista uudistusta sekä sanoissa että elämässä ja asetin käskyt taivaan tien näyttäjikseni. Ajattelin olevani otollinen Jumalalle yhtä hyvin kuin kuka tahansa muu ihminen Englannissa.

Jatkoin siten suunnilleen vuoden; koko ajan naapurimme pitivät minua hyvin hyvänä, uutena ja uskonnollisena miehenä ja ihmettelivät kovin nähdessään sellaisen suuren ja merkittävän muutoksen elämässäni ja tavoissani. Ja siten oli todellakin asianlaita, vaikka en tuntenutkaan Kristusta, en armoa, en uskoa, en toivoa. Myöhemmin olen selvästi nähnyt, että jos silloin olisin kuollut, minun osani olisi ollut mitä kauhein.

Mutta, kuten sanoin, naapurini olivat hämmästyneitä tästä suuresta kääntymyksestäni tavattomasta jumalattomuudesta siveelliseen elämään. Sen tähden he alkoivat kiittää, ylistää ja puhua hyvää minusta sekä edessäni että takanani. He sanoivat, että minusta oli nyt tullut hyveellinen. Mutta voi! Kun ymmärsin, että nämä olivat heidän sanojaan ja käsityksiään minusta, olin hyvin mielissäni, sillä vaikka en ollutkaan mitään muuta kuin kurja, maalattu jäljennös, pidin siitä, että minusta puhuttiin kuin todella olisin ollut hyvä. Olin ylpeä nuhteettomuudestani ja tein todella kaiken minkä tein, jotta ihmiset näkisivät sen tai puhuisivat minusta hyvää."

(Oswald J. Smith, Maa, johon kaipaan, Ristin Voitto 1955, s. 111, 112).

_________________________________________

Torstai. Klo 7.30 oli pakkasta 4.7 astetta. selkeä taivas.

M-L kävi viemässä Emilian ja Danielin kouluun 8:ksi.

Aamupalaa ja kahvia.

luin Psalmien kirjaa. rukousta.

Seurasin hiihtoa Pekingin olympialaisista.

Kahvia.

Työhuoneen kirjahyllyn kimpussa tuli tänäänkin työjeltyä. Laitoin hyllyjä lähemmäs toisiaan, imuroin kirjoja ja laittelin niitä hyllyyn.

Ruokaa ja kahvia. M-L leipoi tänään.

Jatkoin kirjojen parissa.

Hiihtelin 60 min. pihaladulla. Jatkoin lumien lapioimisella - saapahan olla ulkona raikkaassa ilmassa.

Tuli takkaan.

Poljeskelin kuntopyörää 30 min. samalla luin kirjaa.

Iltapalaa ja kahvia.

Seurasimme uutisia.

Siunausta!

Ps. "Missä ohjausta ei ole, sortuu kansa, mutta neuvonantajain runsaus tuo menestyksen" (Snl. 11:14).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti