20220209

9.2.2022.

Lainaan seuraavassa tekstiä vuodelta 1999. Siitä hetkestä olemme kulkeneet eteenpäin yli 20 vuotta. Monelle meille tuttu asia silloin:

"Ruotsin arkkipiispa sekaisin

Ruotsissa arkkipiispa K. G. Hammar teki viime syksynä pahan erehdyksen hyväksyessään lesbolaisen Elisabeth Olssonin Ecce Homo-valokuvanäyttelyn pitopaikaksi Uppsalan tuomiokirkon. Näyttelyssä Jeesus kuvataan mm. transvestiiksi. On mautonta kirkon johtajalta todeta, että "jokaisella on oikeus omaan jumalaansa". Humanismin hengessä siis hänen mielestään Jeesus voi olla homolle homo. Juuri jumalakuvan vääristämistä ajatellen hänen erehdyksensä on erittäin vakava. Uskovien tunteista piispa ei tuntunut olevan huolissaan. Kirkkopoliittisestikin älyttömin tulevaisuudenkuva olisi, että uskovat jättäisivät kirkon ja tilalle tulisi  tällaisia ryhmiä, joilla ei ole aikomustakaan tehdä parannusta synnistään.

Antikristillisen rajalinjan ylitys johtaa tuomioihin

Antikristillinen rajalinja luterilaisessa kirkossa kulkee juuri tässä - kun degeneroituminen etenee siihen pisteeseen, että homoseksuaaleja vihitään kirkoissa, on uskovien aika jättää kirkko. Kehitys tähän suuntaan on selvästi nähtävissä. Parisuhdelaki on homoseksuaaleille vain yksi askel kohti täyttä "tasa-arvoa" heteroseksuaalien kanssa. Heidän vaatimuksenaan on saada kirkon ja yhteiskunnan täysi siunaus elämäntavalleen ja "avioliitolleen". Tähän kuuluu lasten adoptio-oikeus. Ruotsissa ja muissa Pohjoismaissa tämä kehitys on pitemmällä kuin Suomessa. Kun homoseksuaalien  oikeuksia pohditaan erilaisissa parlamentaarikoille neuvoa-antavissa komiteoissa, missä humanistinen etiikka on ajattelun lähtökohtana, on lopputulos ennalta-arvattava. Herätyskristityt on näissä puitteissa jo leimattu tuomiohenkisiksi ja rakkaudettomiksi. Raamatun sana ei humanistille ole sen painavampi argumentti kuin mikä tahansa muukaan kirja. Kun vielä todistukseksi löytyy homoseksuaaleiksi tunnustautuvia "uskovia", jotka uskovat Jumalan hyväksyvän heidät sellaisenaan, on herätyskristittyjen puheet helppo tyrmätä. Sodomasta ja Gomorrasta ei kukaan tänään tahdo puhua. Toisaalta on totta, homoseksuaalien auttamiseksi ei tehdä tarpeeksi. Tässä pätevillä sielunhoitajilla on haaste. 

Kun naapurimaassamme Ruotsissa hyväksyttiin parisuhdelaki muutama vuosi sitten huolimatta ruotsalaisen esirukoilijoiden pitkään jatkuneesta kamppailusta murehdutti tämä Pyhän hengen niin, että Jumalan suoja naapurimaamme yltä osittain väistyi. Jumalan ei tuomitessaan tarvitse kuin jättää meidät hetkeksi vaille tätä suojaa. Estonian uppoamisesta alkoi naapurimaassamme kansallinen onnettomuuksien sarja, joka ei ole vieläkään päättynyt.

Homoseksuaalisuuden takana oleva henki

Amerikkalaisessa Gay Community Newsissa on julkaistu agressiivisten homoseksuaalien julkilausuma. Tämä parhaiten kuvaa henkeä (henkivaltaa), mikä motivoi näitä ihmisiä (siis julkilausuman tekijöitä, Jouko K:n kommentti):

"Me sodomisoimme teidän poikanne, teidän puutteellisen miehuutenne merkit... tulemme viettelemään heitä teidän kouluissanne, teidän opiskelija-asuntoloissanne, teidän lukioissanne, teidän pukeutumishuoneissanne, teidän urheilukentillänne, teidän nuorisoryhmissänne ja sotilastukikohdissanne. Homoseksuaalisuuden kieltävät lait kumotaan, niiden sijaan säädetään lakeja, jotka rohkaisevat miesten väliseen rakkauteen. Emme salli kompromisseja. Emme ole mitään keskiluokan pehmoja. Meidän vastustajiemme on väistyttävä. Perheyhteisön merkitys on tuhottava. "Täydellisiä poikia" kasvatetaan geneettisissä laboratorioissa. Kaikki kirkot, jotka tuomitsevat meidät, suljetaan".

Tämä henki on nyt vastassamme myös Euroopassa. Jos tällä alueella ei tule voittoja, ovat tappion seuraukset kohtalokkaat ja kauaskantoiset. Suomessa meillä on vielä mahdollisuus torjua parisuhdelaki ja sitä seuraava avaus homoseksualismin leviämiselle. Pidä tätä asiaa jatkuvasti Herran edessä ja ano, että Jumala säästäisi Suomen tältä vitsaukselta. Ano, että poliitikkomme Kristillisessä Liitossa pysyisivät tässä asiassa ryhdikkäinä ja että muissakin puolueissa löytyisi parisuhdelain vastustajia. Tappio tällä alueella romahduttaisi nopeasti koko yhteiskuntamme perhekeskeisen perustan. Älkäämme sallia sen tapahtua."

(Yllä oleva lainaus on Esirukoilijoiden Ystäväkirje. Esirukoilijat Suomen puolesta. Talvi 1999.)

Tiedämme, mitä tuon julkaisun jälkeen on tapahtunut. Nytkin meidän on rukoiltava; pyydettävä armoa kansallemme, että Hän armahtaisi meitä! Mikään muu ei voi meitä kansakuntana pelastaa, kuin hengellinen herätys, joka koskettaa kaikkia kansankerroksia, niin että syntyy Jumalan pelko maamme ihmisten elämään. On muistettava, että Jumala on Kaikkivaltias - ja Hän on aina Sanansa takana. Ellei kansamme käänny, ovat Jumalan tuomiot osanamme. Ei tarvitse pelotella, kun sanon, että ne voivat olla hyvinkin lähellä. Jumalan kansana - uskovina - meidän ei tulisi olla välinpitämättömiä, niin kuin monet meistä ovat. Tämän Korona-ajan kautta Jumala on kutsunut meitä rukouksessa etsimään Hänen kasvojaan. Mutta, mikä on ollut meidän vastauksemme?

__________________________________________

Sydämelliset nimipäiväonnittelumme Haapalan Raijalle, Kaleniuksen Raijalle ja Toikkasen Raijalle! 

Tiistaitahan sitä. Ylösnousussa 6.9 astetta miinusta. Selkeää. Taivaanranta vähän värittynyt.

Aamupalaa ja kahvia.

Luin Psalmien kirjaa.

M-L vei minut Majakalle klo 9:ksi. Siellä oli pastorien rukousaamu. Mukana meitä oli neljä henkeä: Sven Loosen (hell. srk), Raimo Kauppinen (vapaasrk), Ensio Manni (One Way srk) ja minä, eläkeläinen (hell.srk).

M-L kävi viemässä Emilian 10:ksi kouluun. Minut haki Majakalta 11 maissa. Ja aurinko paistoi. No, kohtahan se on kevät.

Kahvia.

Laittelin hyllyjä kirjahyllyssä - työhuoneessa - tiuhempaan, että sopii enemmän kirjoja. Nyt en setvinyt papereita, vaan kirjoja. Imuroin puhtaaksi ja laittelin hyllyyn.

Ruokaa ja kahvia. Ja olikin hyvät "ruvat."

Seurasin siinä kirjojen laittelun lomassa olympialaisista yhdistetyn hiihtoa, netin kautta. Ei ole telkkaria.

Hiihtelin 60 min. pihalatua.

Tuli takkaan.

Poljeskelin kuntopyörää 30 min. Samalla luin kirjaa.

Kävin saunanlöylyissä.

19:ksi ajelin helluntairukoushuoneelle Rukousiltaan. 7 henkeä.

Uutisia kotiin tultua. Samalla iltapalaa teetä/kahvia.

Siunausta!

Ps. "Mutta minä turvaan sinun armoosi; riemuitkoon minun sydämeni sinun avustasi. Minä veisaan herralle, sillä hän on tehnyt minulle hyvin" (Ps. 13:6).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti