20220211

11.2.2022.

"...me, jotka hän (Jumala) on voittanut itselleen takaisin, voimme muille tulla tieksi takaisin Jumalan luo. Se on hänen totinen toivomuksensa. Sen pitäisi olla meidän korkein pyrkimyksemme. Tätä tarkoitusta varten hän on antanut meille lahjan, joka on aivan erikoinen.

Tämä voima voi tulla elämäämme - joka ihmisen elämään - yhtä ainoaa tietä: Pyhän Hengen välityksellä. Hän on se voima. Hän on jokaisen tykönä, joka on avannut sydämensä Jumalalle Hän astuu ilolla sisään jokaisesta avatusta ovesta. Hän tulee sisään meidän kutsustamme ja meidän suostumuksellamme. Hänen läsnäolonsa meissä on elämämme tärkein asia.

Mutta monet meistä pitävät häntä luonaan vain vieraana, ei talon herrana. Tämä tarkoittaa sitä, että hän on estetty ja sidottu, niin ettei hän voi tehdä mitä haluaa. Ja niin me emme ole tietoisia hänen läsnäolostaan tai tajuamme sen vain hyvin heikosti. Ja muut tajuavat vielä heikommin. Mutta se, että alistumme hänen valtaansa, viljelemme hänen ystävyyttään, annamme hänelle täyden liikkumisvapauden - se saa aikaan sen, mitä me sanomme hengelliseksi voimaksi. On olemassa yksi ainoa voimanlähde - se, että Pyhä henki saa hallita meitä. ..."

(S. D. Gordon, Rukouksen voima, s. 5, 6, K. J. Gummerus Osakeyhtiö, Jyväskylä1954).

------------------------------------------------------------

Torstai. 8.5 astetta pakkasella klo 7 maissa. Selkeä taivas. 

M-L kävi viemässä Danielin ja Emilian kouluun.

Aamupalaa ja kahvia.

Luin Psalmien kirjaa. Rukousta 

Hiihtoa Pekingin olympialaisista seurailin - M-L:kin maaliintulon ainakin.

Valmistautumista ensi Sunnuntain puhumiseen Saarijärven One Way-seurakunnassa klo 11.; aiheesta, joka on ollut selvillä jo kauemmin. 

Kahvia..

Laitoin uusille hyllyille kannattimia työhuoneen kirjahyllyyn.

M-L kävi kylällä asioilla ja toi samalla Emilian ja Danielin koulusta kotiin 14 maissa.

Ruokaa ja kahvia.

Hämärä/pimeä hiihtoa 1 h 30 min. pihaladulla. Mukava sää ja hyvä keli. Taivaalla kirkas yli puolinen kuu loi valoisaa hohdettaan hangelle. Tähdetkin tuikkivat taivaan kannella. Samoin pienet kirkkaat tähdet lumella. M-L kävi hiihtelyni aikana pienellä kävelylenkillä.

Sitten vain puut liiteristä ja tuli takkaan.

Poljeskelin 35 min. kuntopyörää. Samalla lueskelin kirjaa.

Terhi-Marja kävi kävelylenkillä meillä.

Seurasimme uutisia - myös Israelista. Samalla tuli oteltua iltapalaa.

Siunausta!

Ps. "Onnellinen se ihminen, joka aina on aralla tunnolla; mutta joka sydämensä paaduttaa, se onnettomuuteen lankeaa" (Snl. 28:14).

Jatkoksi kaksi Sampo-lehden yleisönosastokirjoitusta - joista toinen - alimmainen -  on kirjoittamani vastine yhteen kirjoitukseen:


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti