20230717

17.7.2023.

RUKOUS APOSTOLIEN TEOISSA 24.

Seurakunnan elämä oli siunattua Jerusalemissa, koska sitä tehtiin/elettiin Jumalan periaatteiden mukaan. Apostolien ehdotus;  että seurakunta valitsisi keskuudestaan seitsemän miestä toimittamaan pöytäpalvelusta, otettiin seurakunnassa hyvin vastaan:

"Ja se puhe kelpasi kaikelle joukolle; ja he valitsivat Stefanuksen, miehen, joka oli täynnä uskoa ja Pyhää henkeä, ja Filippuksen ja Prokoruksen ja Nikanorin ja Timonin ja Parmernaan ja Nikolauksen, antiokialaisen käännynnäisen, ja asettivat heidät apostolien eteen, ja nämä rukoilivat ja panivat kätensä heidän päällensä" (Apt. 6:5-6).

Kuten edellisessä kirjoituksessa mainitsin, niin uskon, että seurakunta rukoili sen puolesta, ketä tähän diakonin tehtävään valitaan. Uskon, että valitut olivat johtavia työntekijöitä tässä toimessa.

Mainitut seitsemän veljeä asetettiin apostolien eteen. Apostolit rukoilivat heidän puolestaan ja kättenpäällepanoin heidät erotettiin toimeensa. Tänäkin päivänä meidän tulee aina muistaa, että mihinkään tehtävään seurakunnassa ei valita "ketä satutaan kiinni saamaan"; varsinkaan johtaviin tehtäviin. Esimerkkimme mukaan asia otettiin vakavasti, Herralta kysellen ja oikeita henkilöitä pyytäen. Myös tehtävään erottaminen on ohjeeksi meillekin.

Uskon, että hellenistien nurina hebrealaisia vastaan saatiin edellä puhutun kautta loppumaan.

Jälleen saamme lukea samaa, mitä jo muutaman kerran aikaisemminkin:

"Ja Jumalan sana menestyi, ja opetuslasten luku lisääntyi suuresti Jerusalemissa. Ja lukuisa joukko pappeja tuli uskolle kuuliaisiksi" (Apt. 6:7).

Mukavalta tuntuu lukea, että ihan "lukuisa joukko pappeja tuli uskolle kuuliaisiksi." Ei heidänkään sydämensä ollut "sellaista panssari", etteikä Pyhä Henki olisi voinut näyttää todeksi syntiä ja kirkastaa Kristusta heillekin pelastajana! Olkoonpa kuka tahansa ihminen kyseessä, niin jokaiselle on varattu mahdollisuus siirtyä pimeyden valtakunnasta valkeuden valtakuntaan, saatanan vallasta Jumalan rakkaan Pojan valtakuntaan ja kuolemasta elämään.

Haluan meidän kiinnittävän huomiotamme siihen, miten alkuseurakunnassa toimittiinb; mitkä olivat seurakunnan elämän tärkeimmät asiat?

Jatkan - jHs.

_____________________________

Maanantai. 17.6 astetta ylösnousussa. Harmaa taivas. Tuuleskeli.

Aamupalaa ja kahvia.

Luin Luukkaan evankeliumia. Rukousta.

10:ksi menin Majakalle puhumaan. Samalla reissulla vei kauppojen ilmoitustauluille ilmoituksia Nuotioillasta, joka on Saarijärven torilla pe. 4.8.2023. klo 18.

Kotona kahvia.

Työntelin ruohonleikkuria.

Käytiin syömässä Halpa-Hallilla.

Kirjoitin.

Timo, Pia, Milena ja Minja piipahtivat ohimenomatkalla. Kesälomalaisia. Kahvisteltiin.

Kirjoitin.

Käytiin kastelemassa tyttären "perreen" kasvit M-L:n kanssa.

Iltapalaa.

Seurasimme uutisia.

Siunausta!

Ps. "Mutta meidän Jumalallemme ja Isällemme kunnia aina ja iankaikkisesti! Amen" (Fil.4:20).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti