20230709

9.7.2023.

RUKOUS APOSTOLIEN TEOISSA 22.

Neuvostossa oli viisas ja rohkea mies, Gamaliel. Apostolit vietiin vähäksi aikaa ulos. Gamaliel puhui vakavaa tekstiä, esimerkkien kautta (Apt. 5:34-36) ja jatkoi:

"Ja nyt minä sanon teille: pysykää erillänne näistä miehistä ja antakaa heidän olla; sillä jos tämä hanke eli tämä teko on ihmisistä, niin se tyhjään raukeaa; mutta jos se on Jumalasta, niin te ette voi heitä kukistaa. Varokaa, ettei teitä ehkä havaittaisi sotiviksi itse Jumalaa vastaan" (Apt. 5:38-39).

Tätä ei sanota tekstissä, mutta minä uskon, että uskovat rukoilivat apostolien puolesta koko ajan - ja rukousvastauksena tapahtui ihmeellisiä asioita Jumalan maailmoista.

Neuvosto noudatti Gamalielin neuvoa. Apostolit kutsuttiin sisään. Heitä kuitenkin pieksettiin ja kiellettiin puhumasta Jeesuksen nimeen. Sen jälkeen heidät päästettiin vapaiksi (Apt. 5:40).

Apostolit iloitsivat, mutta mistä:

"Niin he lähtivät pois neuvostosta iloissaan siitä, että olivat katsotut arvollisiksi kärsimään häväistystä Jeesuksen nimen tähden" (Apt. 5:41).

Minun ajatukseni on, että tällaisella mielenlaadulla varustetut ihmiset elävät lähellä Herraa. Siitä seuraava johdannainen on, että he ylistivät ja rukoilivat sydämessään/sydämestään henkilökohtaisesti ja yhdessä Jumalaa, jonka palvelijoita he saivat olla. Uskon, että kiitos-, ylistys- ja rukousjuhlaa vietettiin Jerusalemin uskovaisten keskuudessa - ja laajemminkin - apostolien päästyä vapaiksi.

Ei puhettakaan, että olisi lakattu tekemästä evankeliumin työtä:

"Eivätkä he lakanneet, vaan opettivat joka päivä pyhäkössä ja kodeissa ja julistivat evankeliumia Kristuksesta Jeesuksesta" (Apt. 5:42).

Mikä oli salaisuus kaiken tämän takana? Jumalan tahdon mukaisessa opetuksessa pysyminen; ei vain puhuttu oikein, vaan noudatettiin sitä, mitä opetettiin. Keskinäinen yhteys uskovien välillä; joka ei ollut vain teoriatasolla, vaan todellista elämänjakamista. Leivänmurtaminen; vietettiin Ehtoollista, niinkuin Jeesus oli käskenyt. Yhteinen ja yksityinen rukous; he pysyivät rukouksissa. Uskovat pysyivät näissä asioissa (Apt. 2:42). He tietämällä tiesivät ja kokivat, että ilman Pyhän Hengen täyteyttä he eivät voisi selviytyä siitä tehtävästä, jonka Jumalaoli aloittanut ja heille antanut. Heidän sydämessään paloi näky, jonka Jeesus oli heille antanut. He olivat valmiit maksamaan täyden hinnan. Hekin olivat ihmisiä, niinkuin mekin olemme. Kuitenkin me voimme - ja meidän tulee - ottaa oppia heistä. Tehkäämme niin! Se on sitä alkulähteille palaamista.

Jatkan - jHs.

__________________________

Sunnuntai. 15.1 astetta ylösnousussa. Valkopilviä. Tuuleskeli.

Aamupalaa ja kahvia.

Rukousta. Luin Markuksen evankeliumia.

11:ksi ajelin Sunnuntaijuhlaan helluntairukoushuoneelle.Hyvä tilaisuus.

Palattuani kotiin ruokaa ja kahvia.

Kirjoitin.

Lueskelin vähän kirjaa.

Alkuvalmisteluja Nuotioiltaa varten.

Kirjoitin.

ltapalaa.

Aurinkoinen ilta.

Seurasimme uutisia.

Siunausta!

Ps. "Mutta minun Jumalani on rikkautensa mukaisesti täyttävä kaikki teidän tarpeenne kirkkaudessa, Kristuksessa Jeesuksessa" (Fil.4:19).


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti