20230721

21.7.2023.

RUKOUS APOSTOLIEN TEOISSA 28.

Pyhässä Hengessä neuvostolle ja syyttäjilleen puhunut Stefanus on saanut kuulijansa, ei vain raivon partaalle, vaan todelliseen raivoon; eikä se, mitä hän jatkossa sanoo, vähennä, vaan lisää heidän raivoaan:

"Mutta täynnä Pyhää Henkeä hän loi katseensa taivaaseen päin ja näki Jumalan kirkkauden ja Jeesuksen seisovan Jumalan oikealla puolella ja sanoi: Katso, minä näen taivaat auenneina ja Ihmisen Pojan seisovan Jumalan oikealla puolella" (Apt. 7:55-56).

Ihmeellinen hetki! Jeesuksen todistajana koko sydämisesti ja rohkeasti neuvoston ja syyttäjiensä edessä seisova Stefanus näkee taivaat auenneina ja Jumalan kirkkauden, sekä Jeesuksen seisomassa Jumalan oikealla puolella. Kunnioituksesta todistajaansa Stefanusta kohtaan, Jeesus ei istu valtaistuimellaan, vaan seisoo. Sanoinkuvaamaton rohkaisu Herran todistajalle, joka on laittanut "kaikki likoon" Jeesustaan seuraten.

Stefanuksen sanottua rohkeasti myös ääneen sen, mitä hän näki, tapahtui arvostettujen ja viisaiden miesten keskuudessa raivon kasvaminen "suuriin lukemiin:

"Niin he huusivat suurella äänellä ja tukkivat korvansa ja karkasivat kaikki yhdessä hänen päällensä" (Apt. 7:57).

Tapahtui Jumalan valtakunnan ja saatanan valtakunnan raivokas yhteenotto, jossa saatanan joukot ovat raivon sokaisemina tekemässä pimeyden ruhtinaan lietsomia asioita. Tällä kaikella nämä uskonnolliset, sielunvihollisen pettämät ihmiset, osoittavat häviönsä Jumalan miehen, Pyhässä Hengessä puhuvan Stefanuksen edessä.

Raivoissaan he toimivat, voimattomuuttaan osoittaen, vihan riivaamina:

"...ja ajoivat hänet ulos kaupungista ja kivittivät. Ja todistajat riisuivat vaippansa Saulus nimisen nuorukaisen jalkojen juureen" (Apt. 7:58).

Tässäkin näemme todeksi sen totuuden, että uskonto tappaa, Jeesus pelastaa.

Saatanan synnyttämä uskonnollinen raivo ei tarvitse päätöksiä, kun se oikeaoppisuudessaan ottaa ihmisen - Jeesuksen todistajan hengen.

Ensimmäisen kerran mainitaan Apostolien teoissa mies, joka myöhemmin toisen nimisenä mainitaan usein; Saulus, joka siinä vaiheessa oli niiden puolella, jotka vainosivat Jeesuksen todistajia.

"Ja niin he kivittivät Stefanuksen, joka rukoili ja sanoi: Herra Jeesus, ota minun henkeni! Ja hän laskeutui polvilleen ja huusi suurella äänellä: Herra, älä lue heille syyksi tätä syntiä! Ja sen sanottuaan hän nukkui pois" (Apt. 7:59-60).

Stefanus oli valmis lähtemään tästä maailmasta siihen maailmaan, josta hän oli juuri saanut väkevän todistuksen. Kiinnitit varmaan huomion siihen, että Stefanus rukoili niinkuin Jeesus ristillä ristiinnaulitsijoidensa puolesta. Se ei ollut koston, vaan armahduksen rukous hänen kivittäjiensä puolesta. Herran palvelija siirtyi voittajana ajasta ikuisuuteen.

Rohkenen uskoa, että tämä rukous, jonka Stefanus rukoili - Herransa esimerkkiä seuraten -  on kaikkein korkein rukous ihmiseltä kuultuna ja rukoiltuna. Rukous pahantekijäinsä puolesta. Se perustuu siihen rakkauteen, jota rukoilija on saanut itse Jumalalta kokea - ja siihen, että hän näkee niiden ihmisten sokeuden, jotka kohtelevat häntä väärin. Jumalan rakkaudella, joka on vuodatettu Pyhän Hengen kautta hänen sydämeensä, hän voi sydämestään niin tehdä.

Mitä tämä Stefanuksen elämän loppu puhuu meille, sinulle ja minulle, jotka niin helposti loukkaannumme jo katseesta, tai puolesta sanasta?

Jatkan - jHs.

_______________________

Sydämelliset nimipäiväonnittelumme veljentyttärelle, Hannalle!

Perjantai. 16.1 astetta lämmintä ylösnousussa. Harmaa taivas.

Aamupalaa ja kahvia.

Rukousta.

Kirjoitin. 

M-L kävi Emilian ja Danielin kanssa kylällä asioilla.

Luin Luukkaan evankeliumia.

Poljeskelin kuntopyörää n. 30 min. Samalla lueskelin kirjaa.

Kävin kuljettamassa Danielin veneen Summaselle. meni kaloja narraamaan sinne.

Ruokaa ja kahvia.

Tänään olemme saaneet kuvia ja viestejä "perekuntalaisilta.": Yhdet asuntovaunun kanssa jo Norjan puolella, "pohisessa." Yhdet tänään lentäneet Saksaan; vastuisiin kristilliselle, kansainväliselle, leirille. Kolmansilta tuli kuva lapsenlapsesta, joka sai ensimmäisen älypuhelimen. Onhan se helppoa nykyään - tuo yhteydenpito.

Iltapalaa ja kahvia.

Seurasimme uutisia.

Siunausta!

Ps."Sillä te tunnette meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen armon, että hän, vaikka oli rikas, tuli teidän tähtenne köyhäksi, että te hänen köyhyydestään rikastuisitte" (2. Kor. 8:9).


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti