20230707

7.7.2023.

RUKOUS APOSTOLIEN TEOISSA 21.

Enkeli johdatti apostolit pois vankilasta. Veljet löydettiin opettamassa pyhäkössä.

Apostolit noudettiin neuvoston eteen ja ylimmäinen pappi kuulusteli heitä (Apt. 5:25-27)

"ja sanoi: Me olemme kieltämällä kieltäneet teitä opettamasta tähän nimeen; ja katso, te olette täyttäneet Jerusalemin opetuksellanne ja tahdotte saattaa meidän päällemme tuon miehen veren" (Apt. 5:28).

Ei olisi huono tavoite meillekään, täyttää kaupunkimme ja paikkakuntamme evankeliumilla ja raamatunmukaisella opetuksella. Mutta, tämä ei onnistu muuten kuin yhteistyössä Pyhän Hengen kanssa; ja tätä meillä ei voi olla ilman voimakasta ja todellista rukouselämää.

Hyvin selkeästi näemme, mitä Pyhän Hengen täyteys saa aikaan uskovissa. Tämän tulisi johtaa meitä paneutumaan mitä suuremmassa määrin tavoittelemaan Pyhän Hengen kastetta ja -täyteyttä; ohjaamaan ihmisiä siihen. Ilman sitä emme voi olla riippuvaisia Jumalasta, emmekä saa kokea niitä yliluonnollisia asioita, jotka on meille tarkoitettuja. Ilman rukousta - todellista rukouselämää - seurakunnissamme ja yksilöuskovina, ei ole Pyhän Hengen täyteyttä. Kun se puuttuu, teemme suurimman osan työstämme ihmistekoisesti.

Meidän on hyvin tarkkaan luettava apostolien vastaus ylimmäiselle papille:

"Mutta Pietari ja muut apostolit vastasivat ja sanoivat: Enemmän tulee totella Jumalaa kuin ihmisiä" (Apt. 5:29).

Tämä on erittäin iso ja tärkeä totuus kaikkien aikojen kaikille uskoville ja seurakunnille, sillä juuri tästä asiasta johtuvat poikkeamiset Jumalan Sanasta. Kun haluamme totella enemmän Jumalaa kuin ihmisiä, saa Jumala olla elämässämme Jumala. Tämä ei voi onnistua ilman Pyhän Hengen voimaa ja täyteyttä elämässämme.

Pietarin ja apostolien sanottua tuon tärkeän totuuden, alkaa Pietari puhumaan rohkeasti - ja suoraan - neuvoston edessä. Hän puhuu Jeesuksen ristiinnaulitsemisesta, "jonka te ripustitte puuhun ja surmasitte":

"Meidän isiemme Jumala on herättänyt Jeesuksen, jonka te ripustitte puuhun ja surmasitte. Hänet on Jumala oikealla kädellänsä korottanut Päämieheksi ja Vapahtajaksi, antamaan Israelille parannusta ja syntien anteeksiantamusta" (APT. 5:30-31).

Huomionarvoista on sekin, mitä Pietari jatkaa:

"Ja me olemme kaiken tämän todistajat, niin myös Pyhä Henki, jonka Jumala on antanut niille, jotka häntä tottelevat" (Apt. 5:32).

Tämä kertoo meille sen, että ellei Pyhä Henki ole todistamassa kanssamme, emme onnistu työssämme. Sekin on sanottava, että ilman Pyhää Henkeä meillä ei ole edes sellaista halua tehdä sitä työtä, jonka Herra on meille tarkoittanut. Kenties kiinnitit huomiota myös ilmaisuus, että Jumala antaa Pyhän Hengen niille, jotka Häntä tottelevat. Tätäkään emme saa unohtaa. Puhutaan Pyhän Hengen täyteydestä.

Sellainen puhe, jota puhutaan Pyhässä Hengessä, ei ole "liberaalia puhetta", joka varoo sitä, etteivät kuulijat loukkaantuisi:

"Kun he sen kuulivat, viilsi se heidän sydäntänsä, ja he tahtoivat tappaa heidät" (Apt. 5:33).

Jatkan - jHs.

__________________________

Perjantai. 18.9 astetta lämmintä ylösnousussa. Harmaa taivas, mutta pian paistoi aurinko.

Aamupalaa ja kahvia.

Luin Markuksen evankeliumia. Rukousta.

Vähän ruohontuoksua nenään; työntelin ruohonleikkuria.

Kahvia.

Kirjoitin.

Ruokaa illalla.

Ukkonen jyrähteli. Satoi.

Kirjoitin.

Siunausta!

Ps. "Mutta te olette Kristuksen ruumis jaosaltanne hänen jäseniänsä" (1. Kor. 12:27).



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti