20230719

19.7.2023.

RUKOUS APOSTOLIEN TEOISSA 26.

Kaikkina aikoina - niin se vain näyttää olevan - kun Jumalan sana menestyy, nousee jostakin päin vastustusta sitä vastaan - ja se kohdistuu voimakkaasti niihin, joita Jumala käyttää siunauksen välikappaleina. Tällainen luontaisetu on olemassa.

Edellisellä kerralla edessämme oli se, kuinka Stefanus - yksi pöytäpalvelukseen asetetuista - täynnä armoa ja voimaa teki suuria ihmeitä kansassa (Apt. 6:8).

Tällä kaikella oli seurauksensa toiseenkin suuntaan:

"Niin nousi muutamia niin kutsutusta libertiinien ja kyreneläisten ja aleksandrialaisten synagoogasta sekä niiden joukosta, jotka olivat Kilikiasta ja Aasiasta (Josefus sanoo, että noihin aikoihin oli Jerusalemissa 480 synagoogaa. Kukaan ei osaa sanoa, kuuluivatko nuo kaikki mainitut samaan synagoogaan, vai useampaan. Kuitenkin osa heistä oli hellenistejä ja heidän synagoogissaan puhuttiin kreikkaa), väittelemään Stefanuksen kanssa, mutta he eivät kyenneet pitämään puoliaan sitä viisautta ja henkeä vastaan, jolla hän puhui" (Apt. 6:9-10). 

Se kuva, jonka olemme saaneet Stefanuksesta, vain vahvistuu: Tämä mies, joka oli täynnä viisautta ja Henkeä, puhui näille väittelyhaluisille vastustajilleen niin, etteivät he voineet pitää puoliaan sitä viisautta ja henkeä vastaan, jolla hän puhui. Eiköhän tänäänkin Jumalan sanassa pitäytyminen, Jumalan antaman viisauden ja Pyhän hengen voiman avulla, ole niitä tavoiteltavia asioita, puhuessamme ihmisille ja keskustellessamme heidän kanssaan.

Eikä vastustajien aikeet jääneet tähän:

"Silloin he salaa hankkivat miehiä sanomaan: Me olemme kuulleet hänen puhuvan pilkkasanoja Moosesta ja Jumalaa vastaan. Ja he yllyttivät kansan ja vanhimmat ja kirjanoppineet ja astuivat esiin, raastoivat hänet mukaansa ja veivät neuvoston eteen" (Apt. 6:11-12).

Varmasti tappion kärsiminen "keskustelussa" Stefanuksen kanssa lisäsi vastustajien vimmaa. Uskonnollisten ihmisten taholta se vaino usein alkaa - ja keinoja ei kaihdeta. Kansakin saadaan villittyä mukaan. Stefanus raastetaan mukaan; ja niin on yksi Jeesuksen todistaja jälleen neuvoston edessä.

Kun luemme eteenpäin (Apt. 6:13-14)), niin mieleen tulevat ne lähellä takanapäin olevat hetket, kun Jeesus tuomittiin kuolemaan.

Saamme lukea ihmeellisiä sanoja siitä hetkestä, kun Stefanus seisoo neuvoston edessä:

"Ja kaikki, jotka neuvostossa istuivat, loivat katseensa häneen, ja hänen kasvonsa olivat heistä niinkuin enkelin kasvot" (Apt. 6:15).

Näin Pyhä Henki todisti Jeesuksen todistajan puolesta tuossakin hetkessä - ja sanojakaan ei tarvittu.

Haluan tässäkin sanoa sen, mitä ajattelen: Uskon, että uskovat Jerusalemin seurakunnassa rukoilivat Stefanuksen puolesta.

Stefanuksen elämä puhuu meillekin siitä, että kun elämme kokosydämisesti Herralle - emmekä unohda Pyhän Hengen täyteyttä, Jeesuksen todistajana eläessämme - voimme elää rohkeasti Hänen yhteydessään ja saamme kaiken sen avun, mitä missäkin tilanteessa tarvitsemme. Hän vastas meistä.

Jatkan - jHs.

_________________________

Keskiviikko. 18.3 astetta lämmintä ylösnousun aikaan. Auringon puolella. Sininen taivas.

Aamupalaa ja kahvia.

Rukousta. Luin Luukkaan evankeliumia. takapihan puolella.

M-L kävi kauppa-asioilla.

Kirjoitin.

Ruokaa ja kahvia - pannarin kera. Kirjoitin.

Poljin kuntopyörää 45 min. Samalla lueskelin kirjaa.

19:ksi ajelin helluntairukoushuoneelle Rukousiltaan. 6 henkeä. Menomatkalla kävin kastelemassa "Terhien" kasveja. M-L kävi jo aiemmin osan kastelemassa.

Iltapalaa. Seurasimme uutisia.

Siunausta!

Ps. "Sillä parempi on hyvää tehden kärsiä, jos niin on Jumalan tahto, kuin pahaa tehden" (1. Piet. 3:17).

Ps. "

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti