20230706

6.7.2023.

MISTÄ SEURAKUNTA ETSII ARVONSA?

Tähän "pieneen kannanottoon" sain aloitteen Sampo-lehdestä, Vieraskynä -palstalta, jossa Saarijärven seurakunnan kirkkoherra, Jarmo Autonen, kirjoittaa otsikolla: Mihin suuntaan? (29.6.2023. s. 6).

Tämä kirjoitukseni ei kohdistu henkilöön, vaan asiaan ja kuuluu siten käsitteen; "keskustelua" -alaisuuteen. Se kuuluu maassamme sanan vapauteen, joten varmasti tämä sallitaan.

Katkelmia Jarmo Autosen kirjoituksesta:

"...Strategiaan liittyvät arvot ja tietoisuus siitä keitä olemme, mikä on tehtävämme, mihin pyrimme ja miten? Erityisesti strategia liittyy johtamiseen. ..."

",,,Saarijärven seurakunnalla on strategia. Minun kirkkoherran virkani aikana sitä on useamman kerran laadittu ja päivitetty. Nyt on jälleen strategian päivittämisen aika. Tämän vuoden loppuun mennessä laaditaan seurakunnan strategia vuoteen 2030 saakka. ..."

"...Strategia ohjaa seurakunnan toimintaa ja päätöksiä pitkällä aikavälillä. Se koostuu arvoista, valinnoista ja toimista, jotka nousevat kirkon ydintehtävästä. Koska seurakunta olemme me kaikki seurakuntalaiset, haluamme tällä kertaa kutsua jokaista teitä mukaan strategiatyöskentelyyn. ..." 

Puuttumatta tämän enempää kirjoitukseen, haluan tuoda esille joitakin sydämelleni nousseita ajatuksia liittyen siihen:

Seurakunnan arvot voivat nousta ainoastaan Jumalan Sanasta; elleivät ne nouse sieltä, ovat kyseessä "oman pään" tuottamat arvot, joiden pohjalta seurakunnan työ on ihmistouhuilua ja johtaa ihmisiä harhaan. Sellaisen seurakunnan elämä ja työ ei tuota Jumalan mielenmukaista hedelmää.

Mielipiteeni, jonka uskon olevan Jumalan Sanan mukainen, on se, että seurakunnan on pyrittävä kaikessa siihen, että sen arvot, valinnat ja toiminta ovat sellaisia, jotka voidaan perustella Jumalan Sanalla.

Jarmo Autonen sanoo kirjoituksessaan: "Erityisesti strategia liittyy johtamiseen. ..."

Ihmisinä, uskovinakin, olemme vajavaisia. Tämä koskee myös seurakuntia. Siitä huolimatta on sanottava suoraan - minusta hiljaa oleminen on tällaisissa asioissa rakkaudettomuutta - että tärkein asia Saarijärven seurakunnan elämässä on tällä hetkellä käsitellä asia, jossa eletään vastoin Jumalan Sanaa; eletään synnissä. Se on johtamiseen liittyvä asia, jossa seurakuntaa johtavat ovat valinneet seurakunnan elämään Jumalan Sanan vastaisten arvojen mukaan:

Asiassa on kyse siitä, että seurakunnan Kirkkoneuvosto valitsi - yksimielisesti - rekrytointiryhmän esityksestä (kirkkoherran toimiessa kyseisen ryhmän johtajana) seurakuntapastorin virkaan henkilön, joka elää parisuhteessa samaa sukupuolta olevan henkilön kanssa. Valittavana olisi ollut iso joukko muita tehtävään haluavia.

Tämä on niin iso Jumalan Sanan vastainen asia strategiaansa päivittävän seurakunnan elämässä, että Jumalan tahto varmasti on, että seurakunta sanoutuu julkisesti irti sellaisista arvoista ja astuu Jumalan Sanan mukaiselle tielle.

On turha tehdä uusia strategioita, jos seurakunnan elämässä suvaitaan synti näin räikeällä tavalla! Synnin suosiminen pistää "sulkuportit" siunaukselle seurakunnassa ja sen työssä. Tämä on hyvä ottaa hyvin vakavasti, sillä Jumalakin tekee niin! Voisihan olla niinkin, että tätä strategia päivitystä tehdessä seurakunta palaa tässäkin asiassa Jumalan Sanan mukaiseen elämään? Ainakin seurakuntalaisilla on mahdollisuus heille osoitetun kyselyn kautta ottaa kantaa tähän kyseiseen asiaan.

Jumala vihaa syntiä, mutta rakastaa syntistä ihmistä. Siksi meillä on mahdollisuus, Jeesuksen ristillä tapahtunen sovitustyön kautta, saada syntimme anteeksi.

6.7.2023.

Jouko Kuusjärvi

______________________________

Sydämelliset nimipäiväonnittelumme Metsälän Esalle, Korvajärven Esalle js Ruuttusen Esalle!

Torstai. 18.9 astetta lämmintä ylösnousussa. Auringon puolella. Sininen taivas. Tuuleskeli.

Aamupalaa ja kahvia.

Luin Markuksen evankeliumia. Rukousta.

Tuli veli luterilaiselta puolelta käymään. Kahvisteltiin. Juteltiin.

Käytiin kylällä; M-L kaupassa. Sieltä ajoimme Terhi-Marjalle "tuliaisia viemään."

Ruokaa ja kahvia.

Timo, Milena ja Minja tulivat. Timo meni bändiharjoituksiin: esiintyvät Lauantaina Kihniöllä. Lapset jäivät meille. hauskaparivaljakko.

Kirjoitin.

Kun Timo tuli hakemaan lapsiaan, otimme iltapalaa.

Seurasimme uutisia.

Kirjoitin.

Siunausta!

Ps. "Autuas se mies, joka kiusauksen kestää, sillä kun hänet on koeteltu, on hän saava elämän kruunun, jonka Herra on luvannut niille, jotka häntä rakastavat" (Jaak. 1:12).



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti