20170916

16.9.

Nousimme uuteen päivään, lauantai-aamuun aika hyvissä ajoin - varsinkin Marja-leena, joka koristeli voileipäkakkuja. Lämmintä 6.5 astetta. Pilvipoutaista. Oli satanut yöllä. Tänään olisi ollut Finlandia Marathon Jyväskylässä. Aioin osallistua puolimaratonille, joka olisi alkanut 15 jälkeen. Mutta en osallistunutkaan, sillä oli jotain tärkeämpää menoa tänään.
Söimme aamupalaa ja joimme kahvia. Luin Psalmien kirjaa.

Valmistauduin puhumaan tänään iltapäivällä.

11 jälkeen lähdimme M-L:n kanssa köröttelemään Pian - Timon vaimon - äidin mökille. Se on tuolla Kokkolan tien suunnassa ja Kannonkosken tien suunnassa, Sinnehän se oli M-L:kin leiponut - täyte- ja voileipäkakkuja, pikkuleipiä. Raija-mamma, Milka ja Helmi-koira olivatkin jo paikalla siellä. Terhi-Marja, Denis, Emilia ja Daniel saapuivat pian myös. Sitten Tero, Mari, Aaro, Eelis ja Nooa. Hetken päästä Tero - Pian veli - Anneli, Rasmus ja Oliver. 21 henkeä - 22. ihminen oli paikalla, mutta ei vielä syntynyt. Hän oli synttärisankarin "masussa." Olimme kaikki tulleet tiettyyn aikaan siksi, että kyseessä olivat Pian yllätyssynttärit Timon ideoimana. Kokoontuminen sinne mökille oli "lavastettu" - mutta sitä se oli todellisuudessakin - yhteiseksi päiväksi viettää päivää ja saunoa savusaunassa. Pöytä oli koreana tarjoiluista valmiina, ennenkuin Timo, Pia, Miro ja Milena saapuivat 13.20. maissa. Kun he astuivat ovesta sisään aloimme laulaa Paljon onnea vaan -laulua Pialle. Oli ehkä aavistellut ja vähän tietoinen, Pia, siitä, mistä on kyse. Lahja oli yhteinen - "hemmottelulahjoja." Taisi olla muitakin lahjoja. Sittempä aloikin juhlapöydän antimien nauttiminen. Kyllä siinä olikin hyvää otettavaa. Siihen pöytään kun muutkin toivat tarjottavaa kuin mein M-L. 
Tarjoilujen ottamisen jälkeen alkoi ohjelma - joka kesti ihan kunnolla. Timo oli pyytänyt jokaista perhekuntaa varaamaan ohjelmaa. Aluksi Timo pyysi meidät siunaamaan Piiaa minun johdollani. SittenTimo lauloi Pialle tähän hetkeen tekemänsä koskettavan laulun. Se oli oikein helmi, joka laajemmalle tietoisuuteen levitessään tulisi varmasti suosituksi. Laulu oli aito ja herkkä sanoitukseltaan ja kaunis melodialtaan. Varmasti tuntui hyvältä Pian ja Timon lastenkin kuulla tuollaista laulua äidilleen.
Haapaloilla - Teron ja Annelin perheellä oli hyvä ohjelma. Teron ja Marin perheellä oli hyvä ohjelma. Terhi-Marjan ja Deniksen perheellä oli hyvä ohjelma. Ohjelmat olivat oikein sopivia juuri siihen hetkeen - jossa lapsiakin oli runsaasti. Minun ja M-L:n ohjelmana oli minun pitämäni puhe Pialle - 40 vuotiaalle miniällemme. Olemme hänestä suuresti kiitollisia - samoin kuin kahden muun lapsemmekin puolisoista. Oli mukava olla jälleen koolla tällä porukalla.
Ohjelman jälkeen menimme Raija-Mamman lämmittämään uuteen savusaunaan joen varteen. Ei kyllä kiuas tarvinnut paljon vettä, kun löyly aivankuin hiipien lisääntyi ja lisääntyi. Oli kyllä erinomaiset löylyt. Meitä oli siellä lauteilla: Tero, Timo, Milena, Denis, minä ja vähän myöhemmin tullut Aaro. Ensimmäisen vilvuuttelujakson aikana saapuivat saunalle Tertsi - toinen Tero - sekä Raijan veli. Seuraavan löylynoton aikana ohjasin keskustelun Raijan veljen kanssa - jota en ennestään tuntenut, joka on saarijärveläinen - elämän tärkeimpiin kysymyksiin. Pian sainkin siellä löylyissä laskea käteni hänen päälleen ja rukoilla rukousta, jossa varmistettiin taivasosuutta. Vilvuuttelimme vielä toisen kerran ja kävimme löylyissä kolmannen kerran. Passasi kylpeä - vastatkin oli. Vähän tihkutteli vettä, joka loppui. Lapset pelailivat ulkona pelejä ja heittelivät tikkaa. Raija-mamma paisteli ja grillaili syötäviä ulkona takassa. Oli maissintähkiä, kalapullia, pihvejä, kanaa - ja mitä muuta nyt olikaan. Kun sitten söimme niitä, oli pöydässä salaattia. voileipä- ja täytekakkuja, maitoa, mehua, limsaa, kahvia. Kaikkea, mitä tarvitsi ja enemmänkin. Tässä hetkessä oli Raijan veli vaimoineen mukana. Sitten se oli yhdessä oleilua ja lasten menosta ja toinen toistemme seurasta nauttimista. 
Kun pimeä oli jo saapunut lähdimme kotejamme kohti. 21 jälkeen olimme me kotona. Meidän autossamme meille tulivat Aaro, Milka ja Helmi-koira - lukiolaiset. Aaron veljet - Eelis ja Nooa menivät Timon kyydissä heille yöksi. Tero ja Mari tulivat myös meille yöksi.

Oli oikein mukava yhdessäolon päivä. Kiitos siitä Jumalalle ja kaikille mukana olleille!

Siunausta!

Ps. "Minä olen ihme, suuri ihme, ja kiitän sinua siitä. Ihmeellisiä ovat sinun tekosi, minä tiedän sen" (Ps. 139:14).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti